Zo denken katten

Ik zag dat bij Deltas uitgeverij het boek “Zo denken katten” uit gekomen was, en aangezien wij hier twee katten rond hebben lopen is dat natuurlijk een boek wat meteen mijn interesse heeft. Ik wil Deltas uitgeverij dan ook hartelijk bedanken voor het recensie exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Van planten moet je proeven. Altijd.
De herkenbare en vaak hilarische illustraties in dit boek bevestigen wat kattenliefhebbers allang weten: katten hebben helemaal begrepen hoe het moet!
Lisa Swerling & Ralph Lazar oogsten wereldwijd succes met hun eigenzinnige tekeningen die even gevat als grappig zijn.

Mijn mening

Wat meteen opvalt is dat dit boek echt alleen maar herkenbare situaties heeft. Ik ben natuurlijk al een tijdje een van de  twee personeelsleden van onze katten. En veel van de situaties komen me wel bekend voor. Al denk ik bij sommige illustraties ook wel dat het nog meevalt en dat onze katten dan toch nog meevalt. 🙂

Toen we nog maar één kat hadden, waren we nog heel enthousiast om een kerstboom op te zetten… Dat was natuurlijk geen goed idee. De kerstboom stond mooi op… En op dat moment hadden we naast onze kat ook nog 2 kleine hondjes… dus even snel de honden uitlaten om dan gezellig op de bank te kruipen bij de kerstboom…. dat dachten wij… Maar helaas… Toen we even laten terug kwamen met de hondjes, lag de kerstboom om, flink wat kerstballen waren gesneuveld… en het was een kunstboom, dus er waren ook een aantal takken die een eigen leven waren gaan leiden. Sindsdien hebben we besloten dat we maar geen kerstboom meer opzetten zolang we katten hebben…

Bij ons was het niet zo zeer diegene die katten haat, maar die er bang voor was. Mijn schoonmoeder, de moeder van Bryan was niet echt kapot van katten en ze vond het een mooi diertje, zolang hij maar uit de buurt bleef. Maar Simba (onze rode kater, de kat die we het langste hebben) had zoiets “heee dat is leuk, daar is iemand bang voor mij”. Dus hij ging natuurlijk steeds mijn schoonmoeder op zoeken. Ondertussen is ze al zo aan onze katten gewend, dat ze er niet meer bang voor is. Ze aait ze zelfs en nu vindt Simba het dus ook niet meer interessant, want als mijn schoonmoeder op bezoek komt, dan laat hij zich wel zien, maar kruipt niet meer echt bij haar.

Dat wij sukkels van katten hebben, wisten we eigenlijk wel al langer.. (sorry Simba en Luna) maar sinds we verhuisd hebben, hebben we een woning met een bovenverdieping en van te voren hadden we een flatje… Dus Simba (Luna is niet zo ondernemend) wilde wel eens op onderzoek gaan, toen ik de gang aan het dweilen was. En ik, stommerik, had de deur van de gang naar de woonkamer niet dicht gedaan. Tot nog toe had Simba echter ook nog nooit de neiging gehad om de trap op te lopen. Hij ging wel vaker aan het raam naast de voordeur kijken maar dat was wel genoeg onderzoek voor hem. Totdat ik aan het dweilen was… Toen had hij zoiets, laat ik de trap eens oplopen. En natuurlijk was ik niet snel genoeg dus meneer was al boven voordat ik hem te pakken had. Dus achter hem aan de trap op. Boven is het nog een beetje een zooitje. Nog wat dozen, nog enkele dingen opgeslagen enzovoorts. Dus ik had zoiets omdraaien, Simba. Nou ik zet Simba bij de trap neer, in de veronderstelling dat hij wel de trap af zou lopen, maar helaas, dat durfde hij niet. Dus ik hem op de arm gepakt. Maar dat vond hij schijnbaar ook wat hoog. Dus klimt hij over mijn schouder naar mijn rug en grijpt zich daar met zijn nagels vast. (Auwa kan ik je zeggen). Toch maar verder de trap af gelopen en toen ik beneden was hem snel van mijn rug gehaald. Natuurlijk… alles krassen op mijn rug. Maar Simba was weer beneden.

Zoals je merkt,  ik heb nu 3 illustraties uit het boek gepakt en daar kun je als kattenbezitter al je eigen anekdotes bij vertellen en ik heb het boek en ik kan je zeggen dat dit eigenlijk bij iedere illustratie wel is. Dit is echt een boek wat je als katteneigenaar wilt hebben of cadeau wilt krijgen. Dus moet je een cadeau kopen voor een katten liefhebber? Denk dan zeker aan het boek “Zo denken katten”. Echt de leukste verhalen komen dan naar boven.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Bekijk dan zeker ook het inkijkexemplaar wat je kunt vinden op Bol.com

Gegevens van dit boek:
Titel: Zo denken katten
Auteurs: Lisa Swerling & Ralph Lazar
Uitgever: Deltas centrale uitgeverij
Aantal pagina’s hardcover: 96
ISBN Hardcover: 9789044751604
Prijs Hardcover: € 10,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge