Een zin per dag

Een zin per dag
Van uitgeverij Unieboek Spectrum heb ik het boek “Een zin per dag” ontvangen. Hier wil ik Unieboek Spectrum hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op het internet: Een zin per dag is een mindful invuldagboek waar je een jaar lang alledaagse gebeurtenissen opschrijft die jou gelukkig maken.

Het zijn vaak de kleine dingen die het leven vormen; een inspirerend gesprek, een quote of songtekst, een compliment of een mooie gedachte. Door deze herinneringen op te schrijven word je je bewust van wat jij echt belangrijk vindt!

Een zin per dag is makkelijk mee te nemen en het is makkelijk in te vullen; vaak zijn vijf minuten al genoeg. Daarnaast bevat de achterkant van het afneembare omslag een wereldkaart waarop je kunt bijhouden waar je bent geweest.

Ik kreeg een mailtje van Kip & Ei communicatie dat het boek Elke dag een zin zou verschijnen bij Unieboek. Na het filmpje gekeken te hebben was ik gelijk enthousiast.

Ik ben dan ook vrij snel dagelijks een zin gaan invullen over wat voor mij die dag belangrijk was. Vaak zijn dat maar hele kleine dingetjes, maar het maakt je wel bewust dat vaak de kleinste dingen op een dag voor een glimlach zorgen. Een half uurtje extra met de hond of kat spelen en knuffelen. Een serie kijken samen met mijn vriend, gewoon terug naar de essentie. Ik denk dat dit ook eigenlijk de kern van dit boek is, dat het vaak kleine dingen zijn wat je dagen goed maken, maar waar je eigenlijk zo door de dag niet bij stil staat. Een mooi boek om je dag te overdenken en ook heel fijn om naderhand terug te lezen, wat dus ook soms gevraagd wordt, om terug te bladeren in dit boek en dan op te schrijven wat je favoriete dag was. En deze dag kun je dan ook tekenen of inplakken. Daarnaast krijg je lijstjes vragen. Bijv. De top 10 van je Bucketlist of mijn top 5 ingevulde zinnen. Het lijkt me erg leuk om dit over een tijd weer terug te lezen. Wel merk ik dat ik me soms zelf eraan moet herinneren om die ene zin erin te schrijven, dat moet nog even een gewoonte worden.
Dit boek is erg leuk om stil te staan bij de positieve dingen in het leven, er gebeuren al genoeg negatieve dingen om ons heen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Een zin per dag
Onderschrift: Een zinvol dagboek
Uitgever: Unieboek Spectrum
Aantal pagina’s: 240
Afmetingen: 22 x 166 x 112 mm
ISBN: 9789000350988
Prijs: € 10,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge