Wreck this journal, nu in kleur!


Van uitgeverij Unieboek Het Spectrum ontving ik “Wreck this journal, nu in kleur!” om uit te testen en er een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij Uniekboek Het Spectrum hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Wreck this journal nu 48 pagina’s dikker én in kleur!

Wreck this journal bestaat 10 jaar en dat moet gevierd worden. Daarom komt Keri Smith nu met een speciale full color edition. Daarnaast bevat dit boek een nieuwe introductie van Keri Smith, 50{0a4034c56799fdcbb6c9f01bb4616d6430cd375384c5fb1edad2021a4dfb32ec} nieuwe of gewijzigde opdrachten én heeft 48 pagina’s meer pagina’s.

Je mag er mee gooien, ‘m onder de douche nemen of ‘m volplakken met kleine dingetjes die je op straat hebt gevonden: het boek Wreck this Journal – Jubileumeditie staat vol met de meest uiteenlopende, prikkelende opdrachten. Je kan helemaal losgaan met kleuren, verven, knippen, plakken,… want het boek MOET stuk. Je mag alle opdrachten door elkaar heen uitvoeren op de manier zoals jij dat wilt. Het resultaat vaak verbluffend en bovendien verslavend. Als je eenmaal een Wreck this Journal hebt volgekladderd/geschreven en geplakt, wil je meer… 

Ik was al altijd erg nieuwsgierig naar Wreck this journal, maar aan de andere kant ook huiverig. Want je hele boek vernielen… Dat leek me heel moeilijk. Dus eigenlijk nooit de stap gewaagd om hier mee te beginnen. Toen ik de persmail kreeg van Unieboek Het spectrum was dit voor mij een teken dat ik het toch moest gaan proberen. Dus toen ik hem binnenkreeg, ben ik hem eerst gaan doorbladeren. Pff, er staan behoorlijk heftige opdrachten in. Hij is wel vrolijk in kleur, dat vind ik dan wel weer erg leuk. Na het boek doorgebladerd te hebben hem toch weer even aan de kant gelegd. Want er ook daadwerkelijk in beginnen was toch wel weer wat anders.

Na een paar dagen en enkele links bekeken te hebben toch weer de Wreck this journal erbij gepakt en aan een opdracht begonnen. Ook al voelt het raar om zomaar in een boek te knoeien en te doen. Maar even mijn verstand op nul gezet en een opdracht uitgezocht. Ik heb de opdracht uitgezocht waarbij je met een potlood door de cirkeltjes heen moet duwen. “Meteen gaten in mijn pagina en het papier gekreukt.” Dat was meteen de eerste gedachte.


Maar me over deze gedachte heen gezet en gelijk nog een aantal opdrachten uitgevoerd. En ik merkte dat ik er lol in begon te krijgen. Een boek eens op een heel andere manier gebruiken. Niet zorgen dat hij zo netjes mogelijk blijft, maar zorgen dat het boek een eigen verhaal krijgt. Het zorgt er voor dat je alles om je heen even vergeet en gewoon even alleen met de opdrachtjes bezig bent. Ik had het gevoel alsof ik weer even kind werd. 🙂 En dat is altijd goed om soms het kind in jezelf terug te vinden.

Ook heb ik nog een pagina aan elkaar moeten plakken, waarbij ik nu steeds met bladeren denk, waarom krijg ik die pagina niet open. 🙂 Ik heb nu nog best de meest onschuldige opdrachten gedaan. Dat besef ik zelf ook. Echter sommige opdrachten, zoals “Neem dit boek mee onder de douche”, zijn opdrachten die ik pas als allerlaatste zal uitvoeren, omdat ik bang ben, dat ik andere opdrachten anders niet meer uit kan voeren, als de pagina’s nat geworden zijn.

Ik ga zeker nog vaker in dit Wreck this journal in kleur aan de slag, gewoon om even de boel de boel te laten. En gewoon even te kliederen. Hoe netjes ik andere boeken ook wil houden, dit boek mag er geleefd uit zien. Dit boek hoeft er niet netjes uit te zien.

Gegevens van dit boek:
Titel: Wreck this journal, nu in kleur!
Auteur: Keri Smith
Uitgever: Uitgever Unieboek Het Spectrum
Aantal pagina’s: 224
ISBN: 9789000357642
Prijs: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge