Winnaars week 52

Afgelopen week zijn er weer twee winacties ten einde gelopen. Hieronder een overzicht van de winnaars van afgelopen week:

Wieke Hart & Rita Sterkeboer – Lief wezen

Dankzij Wieke Hart mochten wij drie fysieke, gesigneerd door Wieke en Rita, exemplaren verloten van hun boek ‘Lief wezen’. Hier willen wij Wieke Hart natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Waar gaat ‘Lief wezen’ over?

In Lief wezen groeit Rita op als kind van een prostituee in ‘warm Amsterdam.’ Het zijn de Wallen in de roerige jaren zestig. Rita’s moeder is behalve prostituee vooral een kreng van een moeder. Ze mishandelt het meisje en verhuurt haar aan ‘dure meneren’, waaronder bekende sportlieden. Ze moest ‘lief wezen’. (fragment) ’s Nachts schudde haar moeder Rita wakker. ‘Er is iemand voor je. Trek je mooie jurk aan. Lief wezen, hoor!’ riep ze nog aan de andere kant van de deur. Rita krijgt redding van een buurvrouw en agenten van het bureau Warmoesstraat. Als jeugdzorg haar naar een kindertehuis bij de nonnen stuurt, belandt ze in een nieuwe hel. Keer op keer, tussen het ene na het andere tehuis, haalt haar tiranieke moeder haar terug naar de Wallen. (fragment) ‘Juf?’ Rita leunde tegen de benen, die zacht aanvoelden onder de dikke lagen stof van het zwarte habijt. Deze zuster was zo anders dan de nonnen, die haar ‘s nachts urenlang op haar knieën dwongen, met haar armen uitgestrekt naar Hem, als ze van angst in bed had geplast. Op haar veertiende wordt Rita zwanger. Ten einde raad en tegen beter weten in zoekt Rita hulp bij de nonnen op de Oudezijds Voorburgwal. Zonder haar medeweten of overleg wordt ze in het naburige patronaat verdoofd en illegaal geaborteerd. Drie jaar opsluiting en dwangarbeid volgen. Uiteindelijk weet Rita los te breken van de katholieke opvanghuizen. Met grote levenskracht weet Rita haar positieve instelling voor een waardig bestaan te behouden. Haar levensverhaal is hartverscheurend, maar ook vol levenslust en veerkracht. Rita is een overlever.

Het antwoord

Het antwoord op onze vraag was: Maria Genova

De winnaars

De winnaars van een fysiek en gesigneerd exemplaar van ‘Lief wezen’ zijn Dini van Heumen, Lianne Clappers en Marja Legius geworden. Wij zullen ervoor zorgen dat jullie het boek zo snel mogelijk ontvangen.

Let op, door Covid-19 kan het iets langer duren voor je het boek in huis hebt.

Niet gewonnen en toch interesse in dit boek? Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Amira Keidar – Het meisje uit het Joodse getto

Dankzij Uitgeverij Omniboek mochten wij drie fysieke exemplaren verloten van het boek ‘Het meisje uit het Joodse getto’, geschreven door Amira Keidar. Hier willen wij Uitgeverij Omniboek natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Waar gaat ‘Het meisje uit het Joodse getto’ over?

‘Het meisje uit het Joodse getto’ begint in Polen, 1941. In het getto van Siedlce, een klein stadje ten oosten van Warschau, wordt een meisje geboren. Ze krijgt de naam Rachel, maar haar ouders noemen haar liefkozend ‘Lalechka’. Terwijl de liquidatie van het getto al begonnen is, smokkelt vader Jacob zijn vrouw en dochter het getto uit. Moeder Zippa brengt haar kind, met alle risico’s van dien, naar twee oude vriendinnen, Irena en Sophia. Zij nemen de zorg voor het meisje op zich. Zippa keert terug naar Jacob, wetende welk vreselijk lot hun te wachten staat.

Het antwoord

Het antwoord op onze vraag was: Jeruzalem en Parijs.

De winnaar

De winnaars van een fysiek exemplaar van ‘Het meisje uit het Joodse getto’ zijn Patricia Loppé, Marjan Rehorst – van Straten en Wilco van Genechten geworden. Wij zullen ervoor zorgen dat jullie het boek zo snel mogelijk ontvangen.

Let op, door Covid-19 kan het iets langer duren voor je het boek in huis hebt.

Niet gewonnen en toch interesse in dit boek? Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

2 thoughts on “Winnaars week 52

  1. Hartstikke leuk dat ik als winnaar uit de bus kwam. Vandaag het boek ‘Het meisje uit het Joodse getto’ mogen ontvangen en daar gaan we straks meteen aan beginnen.
    Mag ik jullie hiervoor nog hartelijk bedanken.

    Gr. Wilco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge