Winnaars week 17

Afgelopen week is er weer één winactie ten einde gelopen. Hieronder een overzicht van de winnaars van afgelopen week:

Jeroen Kuypers – Laatste lente aan de Seine

Dankzij uitgeverij Marmer mochten wij één fysiek exemplaar van ‘Laatste lente aan de Seine’ verloten. Hier willen wij uitgeverij Marmer uiteraard hartelijk voor bedanken.

Waar gaat ‘Laatste lente aan de Seine’ over?

Parijs, juli 1943. De Joodse Elise Calmann waant zich in die gruwelijke oorlogsdagen redelijk veilig. Ze is getrouwd met markies Armand Rohan-Polduc, dus waarom zou zij opgepakt worden door de nazi’s? Als dat toch gebeurt, blijkt haar achtergrond als kunsthistoricus de enige kans om te overleven. In een dependance van doorgangskamp Drancy beoordeelt Elise de inventaris van leeggeroofde Joodse huizen op waarde en voorkomt zo op transport te worden gezet. Maar wat als de laatste Joodse woning zal zijn leeggehaald? Max von Trettlow, architect in het burgerleven en majoor in het leger, is als oorlogsinvalide toegevoegd aan het militair gezag in Parijs. Hij ontdekt hoe hooggeplaatste SS’ers zichzelf schaamteloos verrijken met Joods bezit en komt in gewetensnood. Von Trettlow blijkt daarin niet de enige en hij sluit zich aan bij een groep samenzweerders die actief werken aan een beëindiging van Hitlers regime. Door zijn geweten te volgen brengt hij echter niet alleen zichzelf maar ook zijn familie in gevaar.

Wil je weten wat wij van ‘Laatste lente aan de Seine vonden? Onze recensie is hier te lezen.

De winnaar

De winnaar is Renate Kappetijn geworden. Wij zullen er voor zorgen dat het boek zo snel mogelijk jouw kant op komt. Mocht je over een maand het boek nog niet ontvangen hebben, stuur ons dan even een berichtje, dan gaan wij er achteraan.

Niet gewonnen en toch interesse in dit boek? Deze is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.

Er lopen ook nog enkele andere winacties hier op onze website waar je aan deel kunt nemen. Neem gerust een kijkje. Ook hebben we enkele winacties lopen in onze Facebookgroep Heel Facebook leest. Nog geen lid? Word lid en doe gezellig mee.

One thought on “Winnaars week 17

  1. Verheug me al op dit boek
    Zal misschien, door omstandigheden, nog even duren eer ik het boek kan lezen maar dat maakt de “pret” niet minder. Heel erg bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge