Winactie: Ellie Midwood – Licht in het duister

Waar is dat feestje? In augustus is dat hier, bij Koukleum.nl. De gehele maand augustus vieren wij feest want Koukleum.nl bestaat 6 jaar! En wat hebben wij al veel mooie dingen mogen doen, denk daarbij aan de talloze recensie-exemplaren die wij mochten ontvangen, een aantal eigen Koukleum meets auteurs-evenementen en een heuse minibieb in onze voortuin. Ook mogen wij de leuke interviews voor op onze website en de nodige winacties niet vergeten. Dat stukje winacties gaan wij deze maand groots aanpakken. Want een tal van auteurs en uitgeverijen hebben ons laten weten dat ze belangeloos een, of meerdere, boek(en) beschikbaar stellen voor onze feestmaand. Daar willen wij hun natuurlijk hartelijk voor bedanken. Vergeet dus niet om elke dag even te komen kijken wat voor moois er die dag te winnen valt.

Wij mogen namens Best of TBR één e-book van de titel ‘Licht in het duister’, geschreven door Ellie Midwood, verloten. Wij willen Best of TBR natuurlijk hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van dit winactie-exemplaar.

Waar gaat ‘Licht in het duister’ over?

Libby verhuist naar Berlijn om te ontsnappen aan haar verstikkende familie, maar in plaats van vrijheid treft ze een stad die verlamd is door angst. Joodse boeken worden verbrand, winkeletalages vernield en elke dag verdwijnen er onschuldige mensen. Dan ontmoet ze verzetsstrijder Harro, die voor het leven is getekend door de zweepslagen op zijn rug – littekens van de SS­­. Libby en Harro worden smoorverliefd, toegewijd aan elkaar en aan het neerhalen van Hitlers regime. Samen smokkelen ze geclassificeerde documenten en organiseren ze nachtelijke bijeenkomsten. In de verduisterde straten van Berlijn verspreiden ze pamfletten die de afschuwelijke waarheid aan het licht brengen. Maar dat blijft niet zonder gevolgen.

Als de ijskoude winter van 1942 aanbreekt, weet Libby zeker dat de Gestapo hen in de gaten houdt. Ze volgen elke beweging en nemen elk telefoongesprek op. Libby en Harro zullen moeten besluiten wat er het belangrijkst is: opkomen voor de waarheid, of zelf overleven?

Wat moet je hiervoor doen?

Stuur een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Licht in het duister’ en geef aan of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel deze winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like en save de foto over deze winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 31 augustus 2022. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes!

3 thoughts on “Winactie: Ellie Midwood – Licht in het duister

  1. Wreedheden van de oorlogen mogen nooit vergeten worden en de waarheid is vaak het eerst slachtoffer. Dat zien we ook nog op wat er vandaag in de wereld gebeurt. En zoals een Joods filosoof schreef over de holocaust “ Ik wist het maar ik geloofde het niet en omdat ik het niet geloofde wist ik het niet.”
    Zowel ikzelf als mijn echtgenoot houden van het genre “ Historisch Waargebeurde verhalen “.
    Graag ben ik kandidaat om met “Licht in het duister” van Ellie Midwood kennis te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge