Wij vonden een ‘Snag the tag’

In de zomer zagen wij opeens op sociale media een bericht voorbij komen over ‘Snag the tag’. Wij hadden toen zoiets van, wat is ‘Snag the tag’ voor iets? De bijbehorende website bekeken en we werden enthousiast. Natuurlijk willen we jou ook vertellen wat het is…

Wat is Snag the tag?

Snag the tag is een apart zoekspel naast geocaching. Sinds 20 september loopt ‘Agent 2020′ bij Snag the tag. Hier moet je koffertjes zoeken die de geheime agenten kwijt geraakt zijn. Er komen twee maal per dag verschillende koffertjes online. Om 6 uur ’s ochtends en om 6 uur ’s avonds. Dit zijn Agent Dawn en Agent Dust. Vrij vertaald is dat dan Agent zonsopgang en Agent zonsondergang. Als huishouden mag je van beiden één vinden.

Snag the tag in Nederland

Nadat we een account aangemaakt hadden op de Snag the tag-website, zagen we ‘Agent 2020’ wel al aangekondigd staan, maar er stonden ook nog andere games. Er waren hier al een aantal van afgelopen, maar er liep ook nog eentje. Helaas werd de ‘Mission Mammoth’ alleen in Amerika gespeeld. Dus het werd echt wachten tot 20 september. En vanaf dat moment zag je ’s morgens en ’s avonds iedere keer op verschillende plekken meldingen komen dat er een verstopt was.

De ‘snag the tag’ is door Mark en Simone Bosman, ook wel bekend als ‘De Bosmannetjes’, naar Nederland gehaald. Zij hebben er voor gezorgd dat wij het nu hier in Nederland ook kunnen spelen. Daar zijn wij ze natuurlijk heel dankbaar voor.

Onze Snag the tag found

We zagen al regelmatig een Snag the tag in Nederland verschijnen, maar dat bleek toch altijd boven de rivieren te zijn, dus voor ons een redelijk stukje rijden. Tot vanmorgen….

Pebbles (onze hond) besloot voor ons, dat het rond kwart voor 7 tijd was om wakker te worden, want ze voelde zich niet zo lekker. Even met haar gaan knuffelen, maar doordat ik, Veronique, meestal pas rond deze tijd in slaap val, toch nog even terug naar bed. Even op de telefoon kijken… Hmmm een mailtje van Snag the tag…. Er ligt er eentje hier twee minuten rijden vandaan. Ik natuurlijk meteen tegen Bryan gezegd… Wat doen we? Gaan we… Ja hoor. Hup ons bed uit. Even snel verzorgen, aankleden, schoenen aan en hup de auto in.

Er stond een aanwijzing bij, maar nog wat duf…. konden we het niet meteen ontcijferen… Maar de foto’s zeiden ons genoeg. Dit was bekend terrein, het was bij de Strijthagermolen, hier in Landgraaf.

Op de locatie aangekomen, toch nog maar eens over de hint buigen… En maar even hulp gevraagd in de Facebookgroep Geocaching voor iedereen. En (Schaam) het was natuurlijk gewoon ROT13. Je moet er natuurlijk maar gewoon op komen om 7 uur ’s ochtends. Het is blijkbaar nog geen tweede natuur voor ons.

De hint vertaald en op zoek… De hint was: ‘Met mijn rug naar de molen, sta ik op het water, mijn handen op de muur, boven de 25e van rechts, een beetje groen erop’.
Maar dan…. Visueel voorgesteld dat we in het water stonden. (Er echt in gaan staan, was voor ons Koukleumen toch echt te veel van het goede 😀 )
Op de muur de 25e steen geteld.. maar niks te vinden. Aan de andere kant van de muur gekeken ook niks te vinden. Omdat de foto van het bruggetje erop stond hadden we zoiets daar moet die eigenlijk liggen….

Ondertussen kwam de bewoner van de molen al eens informeren wat wij daar in hemelsnaam aan het doen waren om 7 uur in de ochtend. Het proberen uit te leggen, maar de goede man dacht volgens mij dat wij volledig gestoord waren…

Maar goed… De man ging verder met zijn bezigheden en wij verder met zoeken. Maar helaas. Niks te vinden… Zouden we dan toch verkeerd zoeken? Dan toch maar eens bij de molen zelf kijken? Maar daar was ook niks te vinden… Ondertussen kwam de man met zijn hond aangewandeld en hij had nog steeds geen vertrouwen in ons. Maar we zijn maar gewoon vriendelijk gebleven. Hem uitgelegd wat we aan het doen waren, maar hij had zoiets ‘Ja steeds op die telefoons kijken en dan plons in het water’. Dat was echt niet onze bedoeling. Maar toen meneer weg was, konden we naar ons gevoel toch wat vrijer zoeken… Maar niks. Ondertussen toch al aardig verkleumd… Moeten we het dan toch gaan opgeven? Is hij gewoon al gevonden en nog niet geclaimd… Bryan had ook zoiets ‘Ik ga naar huis, het is goed geweest hij is niet te vinden’. Oké, nog even snel bij de brug kijken. En uit frustratie pluk ik aan wat mos wat aan de brug zit… En ongelofelijk… er komt een plastic zakje tevoorschijn… Ik roep naar Bryan ‘Ik heb hem’. En hij had echt zoiets ‘Nee!’ Plastic zakje eruit gevist en dat bleek het gezochte item te zijn… Meteen een foto natuurlijk… En de mensen die meeleefden op Facebook ook meteen laten weten dat we hem gevonden hadden. En natuurlijk meteen geclaimed op Snag the tag.

Toen we thuis kwamen, zijn we toch nog even wat verder gaan zoeken op Snag the tag. Wil je zelf ook uitgebreidere informatie over Snag the tag? Dan kunnen we je het GeoVlog van GC Rogier aanraden. Hierin heeft hij op 1 uur 32 een hele mooie uitleg over Snag the tag en een gesprek met Simone en Mark Bosman. Echt de moeite van het kijken waard!

Heb jij reeds een Snag the tag gevonden? OF hoop je er nog een te vinden? Wij verheugen ons er in ieder geval op te lezen wie ook met Snag the tag bezig is. Laat je het ons weten?

Wil jij onze Cache-avonturen volgen? Check dan snel onze Geo-Instagram en ga ons daar gezellig volgen.

2 thoughts on “Wij vonden een ‘Snag the tag’

  1. Gaaf! Ik dacht dat snagthetag alleen iets in usa was 😉 leuk dat het dus ook in nl is en jullie er een gevonden hebben. Lijkt mij een vrij kansloze missie ;-), je moet dus heel veel geluk hebben dat er een in de buurt verstopt wordt.

    1. Ik denk als hij een beetje in de buurt van je ligt dat het dan best te doen is. In Nederland is de snelste binnen 37 minuten gevonden en het langste heeft 5,5 uur geduurd. Die van ons lag ook al een uur voordat wij de mail zagen. ? Dus ik denk dat de kans toch wel aanwezig is dat je er eentje te pakken krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge