Welke auteurs en bedrijven zijn erbij op 14 januari 2023?

Tijdens Koukleumen in de HuB zullen ook ruim vijfendertig bekende, en minder bekendere, auteurs aanwezig zijn. Hieronder kunt u de lijst met auteurs vinden die aanwezig zullen zijn.

Alexander Olbrechts

 

 

 

In mei 2020 startte mijn schrijverscarrière met de publicatie van mijn debuut ‘Gevlinderd’. Het boek werd goed ontvangen en begon al snel een eigen leven te leiden. In 2021 won ik samen met drie collega-auteurs de schrijfwedstrijd ‘Fatale Ontmoeting’. De tantalusmoorden, mijn winnende inzending voor deze wedstrijd kan je in het boek ‘Fatale ontmoeting’ nalezen. Op dit evenement leerde ik mijn huidige uitgever Elly Godijn kennen.

Twee maanden later volgde al snel de publicatie van mijn tweede boek ‘Het eindigt met jouw dood’. Een half jaar later droeg ik de rechten van Gevlinderd aan Godijn Publishing over, waardoor er nu op 14 mei 2022 een herdruk van het debuut komt.

Op 9 juni 2022 behaalde ik zilver op de schrijfwedstrijd van De Zilveren Strop met mijn spannende kortverhaal ‘Jongen zonder naam’. 

Mijn derde thriller ‘De Heraklesmoorden’ – en vierde publicatie bij Godijn Publishing – is net verschenen.

(Bron: Alexanderolbrechts.com)

Anita Kok

 

 

 

Mijn naam is Anita Kok. Maar wie ben ik eigenlijk? Na jaren als trainer psycho-educatie in de vrouwenopvang te hebben gewerkt, herontdekte ik mijn passie voor creatief bezig zijn. Hierna ben ik begonnen met een driejarige kunstopleiding, en heb ik mij gevestigd in Heemskerk als beeldend kunstenaar. Naast schilderen doe ik aan grafische techniek, keramiek en ontwerpen. Schrijven en dichten is ook iets wat ik graag doe. Dit is ook te zien aan het boek die ik heb uitgebracht, Venijnig Spoor.

(Bron: Koktales.com)

Anja Maas

 

 

 

Anja Maas geniet van haar pensioen, ze heeft meer vrije tijd om te lezen en vooral te schrijven. Ze woont met haar man en drie katten in een eengezinswoning met een mediterrane tuin. De inspirerende Zuid-Franse sfeer van haar tuin gebruikt ze in haar boeken. Van haar hand zijn drie thrillers verschenen, Maalstroom, Onbegrensd en Veerkracht.

Annemarie Snels

 

 

 

Ik ben geboren in 1971 in het dorp Wouw, in 2004 getrouwd met Koen (1968) en moeder van Joep (2006) en Lieke (2009). Samen met mijn gezin woon ik in het West-Brabantse Roosendaal. Ik ben afgestudeerd aan de Academie voor Journalistiek (Tilburg) in de richting Schrijvende Pers.

Op dit moment werk ik parttime als schrijvende communicatiemedewerker bij CURIO in Etten-Leur. In mijn vrije tijd zing ik bij popkoor Akkoord. Ik omschrijf mezelf als een introvert met een sociaal randje.

Ik vind het heerlijk om alleen (zelfstandig) mijn ding te doen. Op zijn tijd organiseer ik een feestje of een BBQ en dan omring ik me met vrienden en familie. Erg gezellig. Sporten is niets voor mij, liever ga ik wandelen of fietsen in de natuur. Ook een avondje schouwburg vind ik super, net als lezen en een sudoku.

(Bron: Annemarie Snels)

Chantal Claassen

 

 

 

Hoi, ik ben Chantal Claassen, 48 jaar. Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in de gezelligste provincie van Nederland (Brabant!) Naast schrijven, werk ik als Topsecretaresse bij Public Support.

Als kind wilde ik twee dingen worden: juffrouw of schrijver. Het liefst allebei! Op mijn slaapkamer schreef ik al korte verhalen, altijd met een goede afloop. Mijn schrijfsels liet ik dan vol trots aan mijn moeder zien. Eigenlijk heb ik altijd geweten dat ik verhalen wilde schrijven, maar jarenlang heb ik niets gedaan met die schrijfkriebels. Middelbare school, vervolgstudies, werken en daarna een gezin met kleine kinderen in combinatie met een drukke baan lieten mij jarenlang rennen en vliegen.

Totdat ik in de zomer van 2018 met mijn neus op de feiten werd gedrukt. Een wake-up call. Een kennis, een vrouw van mijn leeftijd, overleed plotseling. Op dat moment vierde ik vakantie in Spanje en nog op de terugweg naar huis heb ik een aantekeningenblok gepakt en ben ik begonnen met schrijven van het verhaal ‘Liefs uit Frankrijk’. Ik wilde mijn droom niet langer uitstellen. Nu, ruim twee jaar later, kan ik me een leven zonder schrijven niet meer voorstellen.

In 2021 verscheen mijn eerste boek bij uitgeverij Zomer & Keuning, de meeslepende roman Flessenpost. Intussen staan er al twee boeken en twee korte verhalen op mijn naam. Ook schreef ik, samen met auteur Saskia M.N. Oudshoorn, de feelgood De wensenwinkel. De komende jaren zullen er nog meer boeken van mijn hand verschijnen, dus houd mijn website en social media in de gaten om op de hoogte te blijven!

(Bron: Chantalclaassen.nl)

Denise Meijer

 

 

 

Denise Meijer (1992) woont samen met haar verloofde en kat in Culemborg. Ze is dol op alles wat met taal te maken heeft. Schrijven is dan ook één van haar favoriete bezigheden. Als ze niet achter haar laptop zit, vind je haar in de keuken om een taart te bakken of op de bank met een boek (of de Nintendo Switch).

(Bron: Amboanthos.nl)

Dennis Biesma

 

 

 

Dennis Biesma (1975) heeft een autobiografische roman over het opgroeien binnen de religie van Jehovah’s Getuigen geschreven. Dit boek is op 7 oktober 2022 verschenen.

Daarnaast werkt Dennis aan een psychologische thriller over het personage Lara Jade, een jonge vrouw met een zesduizend jaar oude genetische afwijking en een stem in haar hoofd. Dit maakt haar het slachtoffer van een gestoorde en wraakzuchtige wetenschapper. Dit boek staat gepland voor Q1 2023.

(Bron: DennisBiesma.nl)

Fedor de Groot

 

 

 

Mijn naam is Fedor de Groot (1967) en woonachtig in Den Hoorn (ZH). Ik ben getrouwd met Esther en wij hebben een Australian Labradoodle met de naam Skip. Skip heeft onder de naam ‘Cooper’ een kleine rol in het boek ‘Sønderho’ en ‘Novitsjok’.

Sinds 2017 ben ik aan het schrijven en met de komst van mijn thriller ‘Sønderho’ mag ik mezelf thrillerschrijver noemen.

Ik wens u net zoveel leesplezier toe met ‘Sønderho’ en ‘Novitsjok’, als ik heb gehad aan het schrijven van deze verhalen.

Momenteel schrijf ik aan mijn derde boek ‘Missoula’ (februari 2023), waarin een seriemoord en het Koninklijk huis centraal staat.

In 2019 en 2020 heb ik via de Querido Academie een tweetal schrijfopleidingen gevolgd. Ik heb hierbij mijn eigen stijl kunnen ontwikkelen dat als vlot en filmisch wordt omschreven.

(Bron: FedordeGroot.nl)

Filip Bastien

 

 

 

Filip Bastien (Eeklo, 1962) woont met zijn vrouw Annie in Werchter. In het dagelijks leven is hij systeembeheerder, daarnaast schrijft hij ook boeken. De titel van zijn debuut, ‘Winteruren’ kan je mogelijk bekend in de oren klinken. Logisch, want Filip heeft dit verhaal in eigen beheer uitgebracht in 2018, waarna het meteen warm werd ontvangen door vele lezers. Winteruren werd genomineerd als ‘beste boek 2018’, zowel voor de jury als voor het publiek, voor de Indie Awards – de prijs voor onafhankelijke uitgevers. Het boek won de juryprijs van het meest memorabele hoofdpersonage 2018, meteen ook de eerste Indie Award voor een Vlaming. Deze prijs betekent veel voor Filip, die zich voor zijn boek liet inspireren door zijn grootvader, Richard Van Waeyenberghe, die in werkelijkheid helaas op jonge leeftijd stierf en een zwaar leven achter de rug had.

(Bron: Hamleybooks.be)

Franziska Weissenbacher

 

 

 

Zout op de friet? Het is een vraag die Franziska Weissenbacher al honderden keren heeft gesteld. Ze is allround medewerkster in een frietzaak/automatiek. In haar vrije tijd schrijft ze misdaadverhalen. Ze is getrouwd, moeder van twee dochters en vier zonen en oma van een groeiend aantal kleinkinderen.

Ze verslindt boeken sinds het moment dat ze leerde lezen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat haar boekenkasten uitpuilen. De serre is haar speelplaats, daar krijgen haar schilderijen en allerlei andere creatieve uitingen vorm. Op locatie maakt ze muurschilderingen en in menig slaapkamer hangt een dromenvanger van haar hand. Met de hond maakt ze graag lange wandelingen, het liefst door onontgonnen gebied.

Schrijven doet ze al zolang ze dat kan. Eerst in dagboeken of in de vorm van gedichtjes. Op de havo raadt de docent Nederlands haar aan journalist te worden. Op dat moment ziet ze het niet zitten, maar later in haar leven komt het er toch nog van. Jarenlang schrijft ze voor een dagblad, verschillende andere bladen en een door haar beheerde nieuwssite. Omdat ze een droom koestert, besluit ze mee te doen aan een verhalenwedstrijd. Daarmee begint een nieuw hoofdstuk in haar leven.

(Bron: Letterrijn.nl)

Gaby Rasters

 

 

 

Gaby Rasters (1975) jaagt haar droom na. Na een succesvolle crowdfund actie “won” ze een eerste contract bij uitgeverij Zilverspoor en bestormde ze met de roman Herkenning de boekenwereld. De reacties van lezers waren geweldig en verslavend. Bij uitgeverij Zomer & Keuning schreef Gaby in 2016 de trilogie Follow / Like / Share. De hoofdpersonages zijn allemaal te volgen op Facebook en meer over deze populaire serie is te vinden op www.followlikeshare.nl. In 2017 kan het publiek kennis maken met Muurbloem. In 2018 verscheen de roman Nooit meer Bang, evenals Julia & Julia en De Lissabon Brieven. In 2019 zal haar roman: “Hou me vast zoals ik was” verschijnen bij Uitgeverij Boekerij! Ook komt haar eerste kinderboek op de markt: Raf de Raaf, geschreven voor haar kinderen. Gaby is met haar boek Nooit meer Bang winnaar van de Valentijnprijs 2019!

(Bron: Gabyrasters.nl)

Isabelle Paz Soldan

 

 

 

Isabelle Paz Soldan (Eindhoven) is opgeleid tot archeoloog en werkt als tekstschrijver. Haar debuutroman ‘Liefde en ananas’ speelt zich af in een kantooromgeving zoals ze die van binnenuit kent.

(Bron: Zomerenkeuning.nl)

Jacodine van de Velde

 

 

 

Jacodine van de Velde werd in 1974 in Oudewater geboren. Op haar vierde jaar verhuisde ze naar Zoutelande, waar ze haar jeugd heeft doorgebracht. Na wat omzwervingen vanwege studie en werk woont ze nu samen met haar man en twee zonen in Westkapelle, op vijf minuten loopafstand van het strand. 

Zij heeft ruim veertien jaar als orthopedagoog en cognitief gedragstherapeut binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt, met name met jongeren met eetstoornissen en angst- en stemmingsklachten. Begin 2021 heeft zij haar baan opgezegd en is Praktijk Een Zorg Minder begonnen. 

Al van jongs af aan is ze gek op lezen, de laatste jaren vooral van boeken in het genre Young Adult en New Adult. In 2018 ging er een grote wens in vervulling toen ze haar eerste opdracht kreeg om een boek te mogen vertalen. Inmiddels staan er diverse vertalingen op haar naam en lijkt het vertalen ook het schrijversvirus te hebben aangewakkerd, want al snel kreeg Jacodine een verhaal in haar hoofd, geïnspireerd op het onbegrip waar veel jongeren met een eetstoornis mee worden geconfronteerd. Ze begon met schrijven en na een heel proces van schaven, schrappen en herschrijven, is juli 2020 haar debuut Wat je zegt zie je zelf bij uitgeverij Clavis verschenen. Maart 2021 verscheen daar De stilte zegt genoeg en oktober 2021 is haar derde YA Steen voor steen daar verschijnen.

Ondertussen verscheen zij als finalist van de jaarlijkse schrijfwedstrijd van Sweek binnen de categorie ‘kort verhaal’ in de bundel Korte Verhalen Sweekstars 2018. Haar deelname aan verhalenwedstrijden van Loft Books leverde een tweede prijs met Trippel trappel trippel trap op en met De deur (thriller) won zij zelfs de eerste prijs. 

Maart 2020 verscheen het door haar geschreven verhaal Vlam gevat in de bundel Auteurs voor Australië, die werd samengesteld n.a.v. de bosbranden in Australië en waarvan alle opbrengsten naar het goede doel gaan.

In 2021 ging Jacodine in zee met Dutch Venture Publishing toen rondom Trippel trappel trippel trap een volledige feelgood werd geschreven. Zwarte koffie, macchiato en takkenthee werd door de lezers heel goed ontvangen. Januari 2022 zal er een volgend deel verschijnen, met een ander personage als hoofdpersoon. De titel van deze feelgood is Bagels en een bakkie troost.

De passie voor enerzijds haar werk en anderzijds het lezen en schrijven van verhalen blijkt een mooie combinatie te zijn, want volgende verhalen zijn al in de maak. 

(Bron: Jacodinevandevelde.com)

Jaimy Smeets

 

 

 

Jaimy rolde de boekenwereld in als boekblogger. Zo heeft ze haar eigen website, maar ook schrijft ze recensies voor andere boekenplatforms. Ze woont samen met haar man Tim in Zuid-Limburg. Haar debuut ‘Nog lang en gelukkig’ is nu verschenen bij Books & Butterflies.

Jan van der Cruysse

 

 

 

Jan van der Cruysse, ex-woordvoerder van Brussels Airport, is specialist crisiscommunicatie. Van zijn Bling Bling-trilogie werden meer dan 15.000. Ook schreef hij de Boem Boem-duologie, en de stand alone Win Win.

(Bron: Standaarduitgeverij.be)

Johnny Bollé

 

 

 

Johnny Bollé is schrijver van korte verhalen en thrillers.

Hij studeerde af als paramedicus aan de Hogeschool van Antwerpen. Op zijn dertigste deed de sportieve Antwerpenaar een carrièreswitch en maakte van zijn hobby zijn beroep. Hij werd personal trainer en groepslesgever, een beroep dat hij nog steeds vol enthousiasme uitoefent. Schrijven is al sinds zijn jeugd zijn grote passie. Wanneer hij onderweg is, heeft hij steeds zijn notitieboekje bij de hand om nieuwe ideeën te noteren. Net zoals sporten zijn lezen en schrijven voor hem een uitlaatklep waardoor hij tot rust komt. Het grootste gedeelte van zijn vrije tijd besteedt hij dan ook achter zijn moderne schrijftafel: de computer.

In april 2018 won Johnny de schrijverswedstrijd 55 woorden, een initiatief van Schrijverspunt, met zijn verhaal Euforie. In juni 2018 werd zijn verhaal Claustrofobie bekroond met de publieksprijs voor de wedstrijd MicroSleutel van het mobiele lees- en schrijfplatform Sweek. Zijn kortverhaal Bitter kerstgebak kwam in januari 2018 op de longlist terecht van de schrijfwedstrijd Het kerstdiner van Schrijven Online.

Zijn boek Bloedmaan werd door het lezersplatform van de VRT – Lang zullen we lezen – verkozen tot één van de 20 beste boeken van 2019.

(Bron: Johnnybolle.com)

Karin de Graaff

 

 

 

Er gebeurt van alles in mijn hoofd wanneer ik met mijn hond wandel. Ideeën over personages, verhaallijnen of sfeer komen in me op. Broeden, noem ik dat. Het mooiste is natuurlijk wanneer dit uiteindelijk iets wordt dat iedereen kan lezen. Mijn roman Langs de Lijn ontstond zo. Net als de feelgoodserie Liefdesstreken (najaar 2023) die ik voor uitgeverij Zomer & Keuning schrijf. Daarin neem ik je mee naar verschillende plekken in Nederland.

(Bron: Karindegraaff.nl)

Kristie Raaijmakers

 

 

 

Kristie Raaijmakers (1990) woont in Noord-Brabant met haar man en twee kinderen. Ze studeerde journalistiek en werkt als freelance journalist en tekstschrijver. Het mooiste aan haar werk vindt ze de gesprekken met ‘de gewone mens’, want achter iedere voordeur is een verhaal te vinden dat de moeite waard is om verteld te worden.

Als jong meisje schreef ze al fantasierijke verhalen en had ze de droom om ooit een boek te schrijven. Een schrijfwedstrijd wakkerde dat verlangen in 2021 opnieuw aan. Daaruit is de Rock & Flirt serie ontstaan. Het eerste deel, Compleet van de Wijs, verschijnt op 10 mei bij HarperCollins Holland. De vierdelige feelgoodserie staat bol van muziek, romantiek en vriendschap. Are you ready to rock?

(Bron: Kristieraaijmakers.nl)

Lisanne Stam

 

 

 

Lisanne Stam (Den Helder, 1990) is een auteur met brede interesses en bezigheden. Naast haar werk als veiligheidskundige is ze copywriter waarvoor ze sinds 2022 een eigen onderneming leidt: Stam plus Tekst. Als groot liefhebber van het feelgoodgenre besloot ze in 2020 zelf in de pen te klimmen. Met succes. Sindsdien brengt ze bij uitgeverij Zomer en Keuning liefdevolle en humoristische verhalen uit, waarin ze graag de grenzen op zoekt. Daarnaast steekt ze haar liefde voor haar vriend, snoepen, reizen, filmseries en zelfontplooiing niet onder stoelen of banken. Binnenkort verschijnt ook ‘Dank je feestelijk’ van haar hand, dat ze in eigen beheer uitgeeft.

(Bron: Zomerenkeuning.nl)

Lotte Petersen

 

 

 

Lotte Petersen (1993) studeerde literatuurwetenschap en werkte enkele jaren als journalist. Net als voor haar debuutroman Een verrukkelijk fiasco liet ze zich voor De rest is confetti inspireren door eigen ervaringen. Tegenwoordig woont ze in Eindhoven met haar man en hun geadopteerde zwerfhond. Ze werkt in een boekhandel.

(Bron: Harpercollins.nl)

Luc Vos

 

 

 

In 2003 kreeg de schrijversmicrobe mij voor het eerst echt te pakken. Waarna de eerste paar schuchtere stappen in het Fantasy genre gezet werden.

Later gevolgd door een zoektocht in zeer diverse stijlen. Thrillers, romans, jeugdverhalen, sci-fi. Een beetje van alles. Tot ik ‘mijn ding’ gevonden heb in de spannende verhalen, thrillers, een vleugje horror, af en toe een tikkeltje romantiek en vooral veel suspens.

Een zoektocht naar nieuwe ideeën en spannende verhalen die mezelf alvast veel plezier verschaft. En ik hoop van jou hetzelfde!

(Bron: Lucvos.be)

Marie-José Verweij

 

 

 

Marie-José Verweij (1986) is naast thrillerschrijfster freelance copywriter. Onder de vlag Verweij Copywriting schrijft ze webteksten, blogs en persberichten voor bedrijven. Daarnaast heeft ze een vaste column gehad in het Alphens Nieuwsblad.
Dat Marie-José ooit iets met schrijven zou gaan doen verbaasde haar directe omgeving niet. Al van kleins af aan was ze gek op lezen, elke woensdag in de bibliotheek te vinden en op haar achtste schreef ze haar eerste verhaal, waarvan niemand geloofde dat ze het écht zelf had geschreven..

Naast schrijven van creatieve en commerciële teksten werkt Marie-José met veel plezier in het basisonderwijs als freelance leerkracht, zomerschoolcoördinator en beleidsmedewerker, en heeft ze dit jaar met haar zus, Leonie, rekenspel ‘Kwizzi’ ontwikkeld.
Marie-José groeide met haar ouders, zussen en broertje op in Vianen en woont tegenwoordig met haar man Lennard in Alphen aan den Rijn.

Haar debuutthriller ‘Met onbedachte rade’ verscheen in september 2021 als paperback en e-book en later als luisterboek.

(Bron: Mjverweij.nl)

Marieke Damen

 

 

 

Marieke Damen eeft al jaren lang een passie voor schrijven en maakte in 2020 haar thrillerdebuut met Stilleven, uitgegeven door LetterRijn in Leidschendam. Met deze thriller haalde Marieke de shortlist van de MAX Bronzen Vleermuis (beste thrillerdebuut binnenlandse en buitenlandse auteurs) en won ze de Thrillzone Award voor beste Nederlandstalige debuut en bereikte ze voor dezelfde award de shortlist in de categorie ‘beste Nederlandstalige thriller’.

Ook bereikte Stilleven op Hebban – het grootste lezersplatform van Nederland – de shortlist van de Hebban thrillerprijs en de longlist van de Hebban debuutprijs.

In 2021 maakte Marieke de overstap naar HarperCollins Holland waar haar tweede thriller ‘Onbreekbaar’ verscheen in mei 2022.

Momenteel werkt Marieke aan haar derde thriller die wederom uitgeven zal worden door HarperCollins Holland en zal verschijnen begin juli 2023.

(Bron: Mariekedamen.com)

Mariëtte Middelbeek (Pseudoniem Linda van Rijn)

 

 

 

Mariëtte Middelbeek is journalist en auteur. Ze heeft met haar boeken tientallen weken in de Bestseller 60 gestaan en verkocht meer dan een half miljoen exemplaren. Veel lezers kennen haar van haar zes feelgoodromans: ze debuteerde in 2009 met Single & sexy en brak daarna definitief door met het ontroerende Turbulentie. Ook schreef Mariëtte ervaringsverhalen van hulpverleners en publiceerde ze zeven thrillers voor jeugd en volwassenen. Met Anna, het eerste deel in de serie Vrouwen van Vechtlust, toont Mariëtte dat ze in het genre van de historische roman niet onderdoet voor Corina Bomann en Anne Jacobs.

Onder haar pseudoniem Linda van Rijn is ze ook zeer succesvol. Van haar boeken zijn inmiddels meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht en allemaal hebben ze in Bestseller60 gestaan.

(Bron: Uitgeverijmarmer.nl)

Marijke Vos

 

 

 

Hè hè, ik vroeg me al af wanneer je wat meer over mij zou willen weten. Nou, daar gaan we. Ik ben Marijke Vos, de dertig gepasseerd en woon samen in Brabant met mijn vriend en dochtertje Pippa (toevallig de leukste). Na mijn opleiding Social Work aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen heb ik ruim tien jaar in de hulpverlening gewerkt, met name in de psychiatrie, vrouwenhulpverlening en jeugdzorg. Stuk voor stuk werelden vol verhalen.

En daarmee kom ik bij mijn grote passie: schrijven. Het begon ooit toen ik een wedstrijd won en ‘zomaar’ mocht bloggen op de site van Life & Cooking, het programma van Carlo en Irene. Blijkbaar vonden mensen het leuk om iets van mij te lezen. Dat inspireerde me om door te gaan. Naast regelmatige blogs en korte verhalen bracht ik twee boeken in eigen beheer uit, was ik in 2013 finalist bij de schrijfwedstrijd van chicklit.nl en in 2017 ging mijn langgekoesterde droom in vervulling: een contract bij een uitgever, waarna verschillende (digitale) publicaties volgden, zoals het succesvolle Van Chanel naar flanel  en de Kobo Exclusive serie De Weddingplanner. In de zomer van 2019 tekende ik mijn volgende droomcontract bij Harper Collins Holland, waar mijn laatste drie standalone zijn uitgekomen: Ik pleit voor jou!,  Wedden dat ik blijf.  en Eens in je leven. En onlangs ook mijn eerste historische romans zijn verschenen: Edwards Keuze, Daniels Belofte en James’ Geheim uit de Ridgewood Hall Trilogie 

Begin 2020 maakte ik de keuze om mijn baan in de hulpverlening vaarwel te zeggen en me volledig te richten op het schrijven. Naast de boeken houd ik me nog bezig met vertalen en schrijfcoaching voor de Online Schrijfschool waar ik mijn eigen online feelgoodcursussen heb. 

(Bron:Marijkeswereld.nl)

Marja Boomstra

 

 

 

Marja Boomstra debuteerde in 2019 met het verhaal ‘Als het verleden toekomst wordt’ waarvan Thijs van Assche (libelle.be) schreef dat het boek ‘onder je huid gaat zitten’. Zijzelf noemt het boek liefkozend ‘Beertje’, inmiddels is dat het logo van haar boeken geworden.
De auteur heeft op dit moment zes boeken op haar naam staan, waarvan de vijfde is uitgebracht door AmboAnthos’ Loft Books.

Marja heeft veel landen bezocht en daar, evenals in haar werk met risicojongeren, mensen ontmoet die een grote inspiratiebron zijn voor haar verhalen, die veelal een internationaal tintje hebben. De duistere kant van mensen intrigeert haar ontzettend, vandaar haar voorliefde voor het schrijven van psychologische thrillers.

Voor Marja is het belangrijk om in contact met haar lezers te staan die haar schrijfstijl bestempelen als meeslepend, ongrijpbaar, met veel cliffhangers en plottwists. 

(Bron: Marjaboomstra.nl)

Mienke Fijen

 

 

 

Mienke Fijen (1975) is geboren en getogen Brabantse. Op haar zeventiende verruilde ze haar geboorteplaats Waalwijk voor Leeuwarden, waar ze ging studeren aan de Hogere Hotelschool. Na haar eindstage bij Holland Casino, waarvoor ze een jaar in Amsterdam woonde, keerde ze terug naar haar geliefde Brabant, waar ze aan de slag ging bij een uitzendorganisatie, als accountmanager om vervolgens door te groeien naar de rol van vestigingsmanager. Ruim 11 jaar werkte ze in deze branche toen de mogelijkheid kwam om te gaan werken voor CWI, nu UWV. Ze vervult hier, met slechts een kort uitstapje naar het onderwijs, sinds 2007 de rol van adviseur werkgeversdiensten. Ze adviseert bedrijven als het gaat om arbeidsmarktvraagstukken en creëert baanopeningen voor werkzoekenden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt of een arbeidsbeperking.

 Mienke is woonachtig in het gezellige dorp Loon op Zand, met man en 2 kinderen. Haar vrije tijd besteedt ze aan koken, natuurfotografie, het coachen van het hockeyteam van haar dochter en natuurlijk schrijven.

(Bron: Uitgeverij-hartklopper.nl)

Paul Bots

 

 

 

Paul Bots schrijft over de zaak Nicky-Verstappen sinds 2017, het jaar dat een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek werd aangekondigd. Ook was hij lid van het journalistenteam van De Limburger dat het leven van verdachte Jos Brech uitploos.

(Bron: De Limburger)

Ramon van Huffelen

 

 

 

Ramon van Huffelen woont met Ellen en hun twee kinderen in Diepenveen. Naast auteur is hij al meer dan twintig jaar de eigenaar van een import- en groothandelsbedrijf in biologische producten. Verder is hij liefhebber van fotografie en goede (biologische) wijnen. Volgens Ramon hebben schrijven en ondernemen veel raakvlakken. Met allebei creëer je iets nieuws, vanuit het niets. Hij schreef een winnend verhaal voor een schrijfwedstrijd en zijn korte verhalen werden diverse keren in bundels gepubliceerd. Het klapstuk is daar, in mei 2022 is  zijn thriller ‘Portland’ uitgekomen bij uitgeverij Godijn Publishing.

(Bron: RamonvanHuffelen.nl)

Remona de Hond-Fransen

 

 

 

Remona de Hond-Fransen is oud-topsporter die zich toelegde op de meerkamp. Ze beëindigde haar carrière in 2014. Vanaf 2011 had ze een relatie met Marc de Hond. Ze trouwden in 2019 en hebben twee kinderen.

Onlangs schreef ze het boek ‘Laat je tranen vloeien tot een vijver’. In dit verhaal vertelt Remona over het verlies van haar man Marc en hoe ze het leven, samen met hun twee kinderen, weer omarmde.

Renée Olsthoorn

 

 

 

Renée Olsthoorn is de auteur van de ontroerende en humoristische Sportschool-trilogie, waarin een groep vriendinnen uit Den Haag wordt gevolgd die allemaal aan zumba doen. Ook zelf woont ze in de Hofstad, en zumbaat ze. Eerder verscheen van haar ook de Happy in de Hofstad-serie.

(Bron: Zomerenkeuning.nl)

Saeed Ajaib

 

 

 

Geboren en getogen in Oostende, gelukkig getrouwd en daarbovenop mag ik mezelf ook nog eens een trotse vader van een prachtige dochter noemen.

Ik ben een levenslange consument van verhalen, bezoeker van buitenaardse werelden en toeschouwer van fantastische veldslagen.

Stiekem droom ik ervan om deze ooit zelf te schrijven.

Waarom is mijn debut dan geen fantasy?

Wel, het speelt zich af in een fictieve stad met verschillende wijken en bevolkingsklassen. De lezer staat dus al met één been in een verhaal van het fantastische genre.

De thema’s die aan bod komen in Ontspoord zijn zeer persoonlijk en liggen mij nauw aan het hart.

Diep van binnen wist ik dat dit het eerste verhaal was dat ik moest schrijven.
In de toekomst wil ik experimenteren in diverse genres en schrijven voor verschillende doelgroepen.

(Bron: Saeedajaib.com)

Saskia M.N. Oudshoorn

 

 

 

Ik ben geboren in Rotterdam, en de stad waar ik werk, heeft nog steeds een warm plekje in mijn hart. Mijn opa’s en oma’s en dus ook mijn ouders woonden in respectievelijk het Oude Westen en in Kralingen, mijn tante op Zuid. Veel van mijn verhalen spelen zich dan ook voor een groot gedeelte in of rond Rotterdam af. 

 Naast mijn werk ben ik sinds 2014 Gemeenteraadslid. Ik vind dat je in het leven niet alleen moet verkondigen wat je niet leuk vindt of graag anders zou willen zien, maar dat je ernaar moet streven om deel van de positieve verandering te zijn. En daar lever ik graag mijn bijdrage aan.

De tijd die ik niet op kantoor of in de raadszaal doorbrengen, probeer ik zo goed mogelijk te verdelen tussen mijn gezin, mijn activiteiten als auteur, mijn hobby’s (ik zing o.a. als Alt in het Popkoor Sabroso) en alle andere dingen die het leven waard maken om geleefd te worden.

(Bron: SaskiaOudshoorn.com)

Susan Muskee

 

 

 

Susan Muskee (1993) is auteur en stemacteur. Van haar hand verschenen onder andere de Kobo Original-serie Zand erover en de feelgoodserie Liefde, natuurlijk. Nooit meer hetzelfde is haar papieren debuut. Ze is verslaafd aan thee en rekent voor elke afspraak standaard tien minuten extra reistijd om onderweg alle honden en katten te aaien.

(Bron: Susanmuskee.nl)

Tamara Onos

 

 

 

Tamara Onos (1972) is moeder van drie zonen. Zij woont in het Gelderse Ellecom en is fulltime werkzaam binnen haar eigen bedrijf.

Als arboprofessional (arbeidshygiënist en hogere veiligheidskundige) adviseert zij bedrijven over het verbeteren van arbeidsomstandigheden. Het zwaartepunt ligt daarbij op blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Door haar werk komt zij in allerlei bedrijven, ziet ze hoe dingen gemaakt worden en hoort ze de verhalen van ondernemers en werknemers. Haar beeldende schrijfstijl maakt het mogelijk om deze mooie aspecten van het werk over te brengen. Tegelijkertijd kan zij al schrijvend aandacht vragen voor de problemen die kunnen ontstaan op het gebied van veiligheid en gezondheid. Problemen die ervoor zorgen dat het niet vanzelfsprekend is dat mensen aan het eind van de dag gezond en ongeschonden naar huis gaan.
De pracht en problemen van werk vormen de rode draad in haar columns en blogs. Ook in haar debuutthriller Onder Invloed zijn haar kennis en ervaringen als arboprofessional verweven.

(Bron: Letterrijn.nl)

Theo-Henk Streng

 

 

 

Theo-Henk Streng (18 mei 1986) is een Nederlandse schrijver van kinder- en jeugdboeken. Hij won in 2015 de landelijke schrijfwedstrijd WriteNow! Hij publiceerde in 2017 ‘De Nalatenschap’ bij uitgeverij Holland en dit jaar verscheen bij Hip Publishing ‘Dochter van de onderwereld’ van zijn hand.

(Bron: Theohenkstreng.nl)

Vanessa Gerrits

 

 

 

Vanessa Gerrits debuteerde op 24-jarige leeftijd met een Young Adult-trilogie en maakt sinds ze zelf iets meer adult dan young is ook regelmatig een uitstapje naar feelgoodland. Als ze niet aan het werk is als copywriter, vind je haar meestal ergens tussen de dorstige kamerplanten en zwijmelwaardige personages (in boekvorm of op Netflix). Ze woont in Belgisch-Limburg met haar man en kat.

(Bron: Amboanthos.nl)

Boekhandel Deurenberg

 

 

Boekhandel Deurenberg is een eigentijdse en toegankelijke boekhandel met passie voor boeken. Uitnodigend en inspirerend blijven, daar gaat het bij hun om! Bij hun vindt u deskundigheid, advies en service. Daarnaast is hun winkel en webshop overzichtelijk ingericht en vindt u op deze manier makkelijk wat u zoekt… en meer! Naast de populairste boeken kunt u bij hun terecht voor ál uw kantoor- en schoolartikelen.
Gwens Creative Corner

 

Gwens Creative Corner is de shop voor al je booksleves. Of je nu op zoek bent naar een booksleve met een eenvoudige opdruk, of net eentje met een drukke print. Gwen heeft of maakt ze voor jou als lezer.

LetterRijn

 

 

 

LetterRijn is een uitgeverij die zich richt op de Nederlandstalige auteurs en lezers in de Benelux. Daarbij staat respectvol omgaan met schrijvers, boekverkopers, lezers en boeken centraal. Een uitgeverij zonder dubbele bodem, dus geen POD en geen financiële bijdrage van onze auteurs.

Kwaliteit die boven kwantiteit gaat. Een veelgehoorde slogan die bij LetterRijn geen wassen neus blijkt. Daarom krijgt elk boek de zorg en aandacht die het verdient. Dat begint bij het beoordelen van het manuscript tot het uitgeven van een boek en alles wat daarbij komt kijken. De strategie voor de marketing en publiciteit wordt zorgvuldig afgestemd met en op de auteur.

Het realiseren van een boek is voor LetterRijn een teamprestatie, waarin de wisselwerking tussen schrijver, redacteur, vormgever, drukker en uitgeverij er een is die is gebaseerd op transparantie, samenwerking en wederzijds vertrouwen en respect.

Zomer & Keuning

 

 

 

Uitgeverij Zomer & Keuning is dé uitgeverij op het gebied van feelgood, romance en New Adult. Daarnaast zijn we specialist in familie- en streekromans.