Waarom het hier wat rustiger is

Zoals jullie wellicht gemerkt hebben is het de afgelopen week iets rustiger geweest dan jullie van ons gewend zijn. Niet omdat we vakantie hadden, maar er zijn helaas enkele veranderingen geweest in Huize Koukleum waardoor het lezen en recenseren even wat minder aandacht heeft.

Ziekte Simba

Een week of 10 geleden begon Simba regelmatig over te geven, omdat het niet stopte hebben we een afspraak bij de dierenarts gemaakt. Er werd gedacht dat hij veel last had van haarballen en hij kreeg een pasta waar het inderdaad even wat beter mee ging. Echter na een week of 3 zijn we toch terug gegaan, omdat het toen snel slechter ging met Simba. De dierenarts vond het toen ook tijd worden voor verder onderzoek en ze stelde een uitgebreid bloedonderzoek voor. Natuurlijk gingen we hier mee akkoord. Na twee dagen ontvingen we de uitslag en helaas bleek dat Simba een alvleesklierontsteking had. Er werd meteen medicatie opgestart en we zijn in overleg op apart voer overgestapt.

Simba vond ons echt niet zo leuk meer op de momenten dat we hem de medicatie moesten geven. Dit moest drie maal daags gedurende 6 weken en zodra hij ons al aan zag komen met het spuitje was hij al de hort op. Hij vond het echt geen pretje. En Simba was echt een eigenwijze kat. 🙂 Hij had duidelijk een eigen willetje.

Vorige week maandag waren de 6 weken medicatie om en moesten we terug naar de dierenarts voor controle. Er werd opnieuw bloed geprikt, en helaas bleek dat ondanks de medicatie en het voer de ontsteking erger geworden was en bleek Simba nog steeds pijn te hebben. En we hebben altijd gezegd dat onze huisdieren geen pijn mogen lijden. Omdat er geen werkbare opties meer over waren voor Simba hebben we helaas het besluit moeten nemen om afscheid te nemen van Simba en hem rustig te laten inslapen.

Luna

En nu… Natuurlijk bleef zijn vriendinnetje Luna achter samen met Pebbles. Nu was Luna altijd al de rustigste, maar ze werd nu wel heel rustig… naar ons gevoel te rustig. Eten wilde ze niet, zelfs haar favoriete natvoer liet ze liggen, dus wat nu…

Lilly & stitch

Om toch er voor te zorgen dat Luna een nieuw vriendje kreeg, hebben we het afgelopen weekend besloten om toch voor twee jonge katjes te kijken. Waarom twee? Zodat Luna toch haar rust houdt en de jonge kat wel een speelkameraadje heeft. En zo kan Luna wel naar de drukte kijken, wat ze ook altijd bij Simba deed, maar hoeft ze niet mee te doen als ze dat niet wilt.

De keuze is gevallen op de kittens Lilly & Stitch, broertje en zusje van elkaar. De kleine druktemakers zijn 26 juni geboren en dus nu ruim 10 weken oud. Toen we zijn gaan kijken waren ze al meteen leuk samen aan het spelen. In het begin moest Luna er helemaal niks er van hebben. Ze begon meteen te blazen en grommen. Nu we een aantal dagen verder zijn, hebben we het idee dat ze het erg leuk vind om te kijken hoe Lilly & Stitch gekke capriolen aan het uithalen zijn. Echter moeten ze nog niet te dichtbij komen, dan vindt Luna het nog een beetje akelig. Maar ze komt soms weer wat aandacht vragen en daar zijn we heel blij mee.

Spelen

Zoals je wel zult begrijpen, hebben we aan de ene kant verdriet om het gemis van Simba, maar moeten we ook regelmatig lachen om de gekke capriolen van Lilly & Stitch. En hierdoor vergeten we zelfs te lezen….

7 thoughts on “Waarom het hier wat rustiger is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge