Virgenie Grimaldi – Weet je nog


Van Xander uitgevers ontving ik het boek “Weet je nog” om te lezen en er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Xander uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Zo had ik me mijn leven niet voorgesteld: moeder van een vierjarige zoon en weer alleen. Ik weet bovendien niet wat ik pijnlijker vind: dat mijn man bij me weg is en ik moet aanzien hoe mijn gezin uit elkaar valt of dat ik op vijfendertigjarige leeftijd weer bij mijn ouders in mijn tienerkamer woon. Waar is het toch allemaal misgegaan?
Ik heb Ben een miljoen keer gebeld om te zeggen dat ik van hem houd. Ik heb hem gesmeekt, heb een etentje geëist en geprobeerd zijn gevoelens weer aan te wakkeren. Ik heb zelfs een selfie met een onbekende gemaakt in de kroeg om op Facebook te zetten. Ik denk dat ik alles heb geprobeerd…
Weet je nog is een hartverwarmende en aangrijpende roman over liefde, relaties en de ware betekenis van geluk.

De cover is rood en de titel staat groot op de cover. Achter “je” staat een afbeelding van een man en een vrouw, waarbij de man op de kop staat. Dit geeft mij een gevoel van tegenstellingen. En dat blijkt ook wel te kloppen als je het boek leest. De cover valt goed op, maar ik weet niet of ik hem gelijk opgepakt zou hebben in de winkel.

In het verhaal leren we Pauline kennen. Haar relatie is voorbij en ze wil dit nog niet echt bewust zijn. Haar man Ben heeft de relatie beëindigd, maar zij wilt niet geloven dat de relatie voorbij is en dat Ben niet meer van haar houdt. Daarom bedenkt ze allerlei dingen waarmee ze Ben wilt overtuigen dat de liefde voor haar nog steeds aanwezig is. Op een bepaald moment besluit ze positieve herinneringen op te schrijven en aan Ben te sturen. Ze schrijft deze brieven met de nodige humor. Ondertussen gaat het gewone leven ook verder en ook hier wordt met de nodige humor over verteld. Het is een hechte familie, maar met de nodige gebreken, waar in het verleden ook nooit over gepraat is. En als ze als familie dan een aantal dagen naar het strand gaan, komen deze gebreken natuurlijk ook ter sprake.

De proloog trekt je meteen in het verhaal en zorgt ervoor dat je meteen meer over Pauline wilt weten. Wat is het voor persoon en hoe komt het dat ze zo geworden is zoals ze is.

Wat meteen opvalt is dat een roman niet altijd een standaard liefdesverhaal hoeft te zijn. Dit bewijst dit boek wel. Na de proloog gelezen te hebben was ik ook wel een beetje bang dat het boek een treurig boek zou zijn, met de ellende waar Pauline zich duidelijk in wentelde, echter, ondanks dat Pauline er bijna aan onder door gaat, wordt het verhaal met de nodige humor verteld en kon ik het boek met moeite weg leggen. Ik wilde steeds door blijven lezen en de karakters waren goed uitgewerkt. Pauline is een persoon die zo je buurvrouw, of vriendin zou kunnen zijn en die je zo zou willen troosten en op andere momenten zou willen toeschreeuwen “word eens wakker”. Dat een boek zulke gevoelens oproept, wil duidelijk zeggen dat het boek me heeft weten te raken. En deze roman is geen standaard liefdesverhaal, maar het loopt wel goed af, ondanks dat het anders afloopt als je eigenlijk hoopt.

Gegevens van dit boek:
Titel: Weet je nog
Auteur: Virgenie Grimaldi
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 320
ISBN paperback: 9789401607889
ISBN E-book: 9789401608237
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge