Veronique Puts – Vier poten op een buik

Van uitgeverij Manteau ontving ik het boek “Vier poten op een buik” van Veronique Puts om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij Manteau hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Dit is het vijfde boek met avonturen van Pernod en Cootje, de lievelingen bekend van de meest gelezen kattencolumn van België. Duizenden kattenbezitters van over de hele wereld volgen de avonturen van Pernod en Cootje in columns en op sociale media. Ze zijn intussen uitgegroeid tot ware beroemdheden.
‘Vier poten op één buik’ bevat vijftig korte verhalen, aangevuld met memorabele Facebookmomenten. Een boek waarbij iedereen die van katten houdt spontaan gaat spinnen van geluk.
Ik kende de illustraties van Veronique Puts al, omdat we, voor onze andere website Volwassenen kleuren ook, haar kleurboek hebben mogen recenseren. Aangezien wij hier ook 2 katten rond hebben lopen, en ik echt helemaal verkocht ben aan deze dieren was ik wel benieuwd naar dit boek. Pernod en Cootje zijn in België enorm bekend doordat Veronique Puts een wekelijkse column heeft in het grootste familiemagazine van België, Dag allemaal. Ook heeft Veronique op Facebook ontzettend veel volgers. Ik wist niet dat er al eerder 4 boeken over Pernod en Cootje verschenen zijn, maar toen ik het boek in handen had, moest ik gewoon gaan zitten om eerst eens door het boek te bladeren.

Het boek bevat vijftig korte verhalen over Pernod en Cootje en deze worden afgewisseld met de mooiste foto’s. Ook staan er behoorlijk wat weetjes in het boek over katten en zie je verschillende Facebookmomenten langs komen. Deze afwisseling maakt het boek een leuke afwisseling om te lezen.


Toen ik begon te lezen in het boek, was ik meteen verkocht. Er was zoveel herkenning. Ook al zijn de 2 boefjes hier 2 binnenkatten en komen ze dus niet buiten, toch herkende ik heel erg veel. De streken die Cootje en Pernod uithalen, de situaties van elkaar opzoeken en dan weer vechten. Het komt allemaal zo bekend voor en geeft zo’n grote glimlach op mijn gezicht. Dit boek moet je gewoon lezen als je een kattenbezitter of liefhebber bent.

Ook de foto’s zijn een waar genot om naar te kijken. Wat dat betreft ben ik jaloers op mijn naamgenote. Onze 2 boeven gaan niet snel echt bij elkaar liggen en als ze het doen, dan zeker niet zo lang dat je een foto kunt maken. Veronique Puts laat je, door haar foto’s echt meegenieten met de avonturen van Cootje en Pernod.

Ook de tips die in het boek voorbij komen zijn handige dingetjes die je vaak niet weet, of die je echt zo’n “oh ja”- gevoel geven. Bijvoorbeeld dat een vrouwtjeskat gedurende enkele opvolgende dagen vruchtbaar is en met verschillende mannetjes kan paren, waardoor er in één worp totaal verschillende vachtkleuren voorkomen. Dan is er in principe dus sprake van halfbroertjes en halfzusjes. Maar de vraag blijft dan vaak… Wie is de vader.


Dit boek was echt een genot om te lezen. De belevenissen van Pernod en Cootje zijn een plezier om te lezen. De schrijfstijl van Veronique is erg uitnodigend en zorgt spontaan voor goede zin. Een aanrader voor iedere kattenliefhebber.

Gegevens van dit boek:
Titel: Vier poten op een buik
Auteur: Veronique Puts
Uitgever: uitgeverij Manteau
Aantal pagina’s: 160
ISBN: 9789022334584
Prijs: € 24,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

One thought on “Veronique Puts – Vier poten op een buik

 1. Artistieke kunst
  Weerom een boek om duimen en vingers af te likken. Grappige verhalen over de avonturen van Vlaanderens meest bekende katten (BK’s), Pernod en Cootje, aangevuld met kunstfoto’s en prachtige tekeningen . Onze 2 BK’s vormen weer het onderwerp van hilarische verhalen over het dagelijkse leven met katten in huis. Een boek om te lezen en te herlezen en nog eens te herlezen en nog eens……
  Zeker een aanrader voor wie van katten houdt en voor wie nog geen katten heeft een stimulans om er een paar in huis te halen.
  Dit boek is gewoon een staaltje van het artistieke talent van onze geliefde poezenvrouw Veronique Puts.
  Vier poten op een buik is het vijfde boek van Veronique Puts. Na Miauwkes, Kattenkwaad, Poeslief en Straffe Katten. En ook niet te vergeten het kleurboek voor volwassenen Katten kleuren.
  Ze zijn allemaal 5 sterren waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge