Veronique Puts – Kat is koning

Via New Book Collective ontving ik van uitgeverij Manteau het boek “Kat is koning” geschreven door Veronique Puts om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik New Book Collective en uitgeverij Manteau hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: 5 jaar leven met katten in 50 heerlijke, humoristische en herkenbare verhalen.  Veronique Puts observeert haar katten al jaren en stelt vast: vazen met bloemen gaan tegen de vlakte, meubels worden aan flarden gereten, maar de liefde blijft altijd bestaan. Kat is koning is een boek vol herkenbare verhalen over het dagelijks leven met katten, aangevuld met quotes en tekeningen. Grappig, teder en soms ontroerend: een boek om te lezen en te herlezen. Maak kennis met Pernod en Cootje, de vedetten van Facebook!

Ik heb van Veronique Puts eerder het boek “Vier poten op een buik” gelezen en hier echt van genoten. Dus ik was echt blij dat ik nog een boek had liggen over Pernod en Cootje. Dus hier deze week met veel plezier in begonnen te lezen. Dit boek zorgt ook weer voor een grote glimlach op mijn gezicht.

Het boek heeft allerlei korte verhalen van wat Pernod, Cootje en Chatblis meemaken. Chatblis komt in het begin van het boek voor. Chatblis is het maatje van Pernod en als zij overlijdt komt er een nieuw maatje voor Pernod, namelijk Cootje. Dit gaat niet zonder slag of stoot en Pernod geeft niet zomaar toe, maar Cootje laat zich niet uit het veld slaan. Uiteindelijk worden ook deze 2 de beste vriendjes en beleven ook Cootje en Pernod genoeg avonturen. Deze avonturen zijn weer heel erg herkenbaar. En ik denk dat iedere katteneigenaar dit zal hebben. De verhalen die Veronique omschrijft zijn zo herkenbaar dat ik ons duo Simba en Luna al bijna zie grijnzen om dezelfde dingen te gaan uitspoken. Nu komen onze katten niet buiten, dus dat soort verhalen zullen we niet meemaken, maar als ze naar buiten zouden kunnen, dan zouden ze ook daar beslist dezelfde dingen uitspoken. Tijdens het lezen voel je de liefde die Veronique Puts voor haar katten heeft. Ondanks alles wat ze uitspoken, blijft de liefde groot en kan ze het verhaal zo schrijven dat je het met een grote glimlach moet lezen.

Ook vind je er regelmatig illustraties in het boek van katten met een toepasselijke quote. Dit vind ik het boek net dat beetje extra geven. Je herkent hier duidelijk de tekenstijl van Veronique in en de teksten zijn gewoon echt voor kattenliefhebbers geschreven.

In dit boek staan achteraan enkele verhaaltjes die ook in het boek “4 poten op een buik” staan. Dit vind ik persoonlijk nogal jammer.

Gegevens van dit boek:
Titel: Kat is koning
Auteur: Veronique Puts
Uitgever: uitgeverij Manteau
Aantal pagina’s paperback: 191
ISBN paperback: 9789022334591
Prijs paperback: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

One thought on “Veronique Puts – Kat is koning

  1. Om duimen en vingers af te likken en zeker 5 sterren waard !
    Een verzameling van de 50 mooiste verhalen van Chatblis, Pernod en Cootje. Iedereen die katten heeft zal zeker overeenkomsten zien. Dit is het leuke aan al Veronique haar kattenboeken, de belevenissen zijn heel herkenbaar. Het kattenkwaad van onze eigen katten, verschilt in niets van het kattenkwaad van onze bekende katten. Je leest ieder verhaaltje met een glimlach op je gezicht. Het is een boek dat je kan lezen en blijven lezen en herlezen. Veronique haar schrijfkunst is dan ook om duimen en vingers af te likken.
    Wie nog meer kattenverhalen wilt lezen, Veronique heeft nog 5 boeken met de meest grappige avonturen van haar geliefde katjes : Miauwkes, Kattenkwaad, Poeslief en Straffe Katten en Vier poten op één buik. En voor wie graag kleurt is er nog het kleurboek voor volwassenen, Katten kleuren. Allemaal aanraders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge