Veronique Puts – Ik miauw van jou

Aangezien wij het personeel zijn van twee katten, vinden wij boeken over katten altijd erg leuk om te lezen. En de katten van Veronique Puts zijn helemaal geweldig. Dus toen we zagen dat zij een nieuw boek zou krijgen hebben we meteen een mailtje gestuurd naar de uitgever en direct na verschijning ontvingen wij dan ook een exemplaar in de brievenbus. Hier willen we New book Collective en Uitgeverij 12 hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: ‘Ik miauw van jou’ is een boek dat ronkt van liefde voor katten.
Door de ogen van Veronique Puts is iedere kat – dus ook die van jou – adembenemend. In elke kat ziet zij een getalenteerde muizenvanger, een adembenemende acrobaat, een fluwelen manipulator of charmante verleidster. En als de kat ligt te slapen, blijkt ze ook nog een zenmeester te zijn! Mediteren en ontstressen? Je leert het vanzelf door te kijken naar je eigen kat. Pernod, de grijze kater van stand, deelt zijn mandje met Cootje, een meisje met een gretige neus voor kattenkwaad. Het dagelijkse leven van deze twee katten vormt de basis voor alle hilarische tekeningen en verhalen in dit boek.

De cover

Op de cover zie je Cootje liggen in de armen van iemand. Ik gok dat dit Veronique Puts is. Je ziet dat Cootje echt van kattenkwaad houdt. Naast Cootje staat de titel van het boek ‘Ik miauw van jou’ in witte letters. De naam van de auteur staat er in het zwart onder. Als je Veronique Puts volgt of al eerder een boek van haar gelezen hebt herken je Cootje duidelijk van de foto en hierdoor zou ik het boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Veronique Puts is columniste bij Dag Allemaal (BE) en Majesteit (NL). Ze schreef en illustreerde al zeven succesvolle boeken over haar katten. Van haar verschijnt ook ieder jaar de Kattenkalender met knappe foto’s.

Mijn mening

Ik heb van Veronique Puts eerder de boeken ‘Kat is koning‘ en ‘Vier poten op een buik‘ gelezen en hier was ik al enthousiast over. Dus dit nieuwe boek was ik natuurlijk ook erg enthousiast over. Ik ben meteen gaan bladeren door het boek toen het binnenkwam, wat daarbij meteen opvalt zijn de mooie foto’s die weer gemaakt zijn van Cootje en Pernod. Er staan ook een aantal stoere tekeningen in. Dit zijn tekeningen van haar katten. Ook deze vind ik erg leuk en zeker als kattenliefhebber smelt je hart hier bij.

Voor in het boek staat de inhoudsopgave en wat meteen opvalt is dat het allerlei korte verhalen zijn. Dit maakt het boek erg leuk. Je kunt iedere keer tussendoor weer over een nieuw avontuur van Cootje en/of Pernod lezen. En ik kan je zeggen. Deze vervelen nooit. Ze halen zoveel kattenkwaad uit dat je gewoon van ze moet houden en je kunt volgens mij niet kwaad op ze worden. Dit is echt een boek om op tafel te laten liggen en even in een verloren kwartiertje erbij te pakken en een van de leuke verhaaltjes te lezen. Zo doe je lekker lang met dit boek en kun je lang genieten van de avonturen van Cootje en Pernod.

Dit is natuurlijk ook een geweldig cadeau voor iedere kattenliefhebber, want je herkent er echt wel een hoop in van je eigen katten. Alleen weet Veronique Puts het net wat mooier onder woorden te brengen als mij.

Gegevens van dit boek:
Titel: Ik miauw van jou
Auteur: Veronique Puts
Uitgever: Uitgeverij 12
Aantal pagina’s hardcover: 160
ISBN hardcover: 9789460018053
Prijs hardcover: € 24,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge