Veronica Henry – Echte liefde vind je in de boekwinkel

Informatie die te lezen is op de achterflap: Nightingale Books, aan de hoofdstraat van een Engels stadje, is een droom voor de echte boekenliefhebber. Emilia Nightingale heeft het echter moeilijk en de verleiding om de winkel te verkopen is groot. Maar ze heeft haar pas overleden en zeer geliefde vader beloofd dat ze zijn werk zou voortzetten. Ook de klanten willen graag dat de boekwinkel blijft. Sarah Basildon, de eigenaresse van Landgoed Peasebrook, kwam vaak haar hart uitstorten. Of had zij ook een andere reden om langs te komen? Gelukkig heeft Emilia naast beste vriendin Andrea en collega Dave ook heel veel aan Marlowe, een goede vriend van haar vader – die een stuk jonger blijkt te zijn dan ze dacht… Echte liefde vind je in de boekwinkel is het hartverwarmende verhaal van Emilia’s gevecht om de boekwinkel open te houden, van haar bijzondere vader en van haar liefde voor haar klanten en de boeken die ze allemaal liefhebben. 

Na alle thrillers die ik gelezen heb, wilde ik even wat luchtigs lezen. Ik had al veel reclame gezien over dit boek dus was er wel nieuwsgierig naar. Het boek vertelt eigenlijk het verhaal van verschillende bezoekers aan de boekwinkel Nightingale Books. Waarbij Emilia Nightingale toch een redelijke hoofdrol speelt. Emilia Nightingale voelt zich verplicht om het werk van haar vader Julius voort te zetten die overleden is en die eigenaar was van de boekwinkel. Julius wordt echter afgeschilderd als de perfecte persoon. Iedereen vindt hem aardig, hij deed nooit wat verkeerd en dit is wel iets wat mij gigantisch stoorde in het boek. Iedereen heeft wel dingen die minder perfect zijn en niet iedereen vind je aardig. Maar bij Julius was dit blijkbaar niet. Iedereen vond hem aardig en hij was perfect, op zijn cijfers na, maar ook wordt hier redelijk makkelijk overheen gestapt.

Je merkte wel echt de Engelse gezelligheid van koekjes met thee en de tijd nemen voor elkaar, maar ondanks dat leer je de personen niet echt goed kennen. Er wordt nergens echt diep op de personen in gegaan. Het is echt een boek voor tussendoor als je even een luchtig boek wilt lezen zonder dat je veel hoeft na te denken en te onthouden.

Gegevens van dit boek:
Titel: Echte liefde vind je in de boekwinkel
Auteur: Veronica Henry
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s Paperback: 336
ISBN Paperback: 9789022579190
ISBN E-book: 9789402307757
Prijs Paperback: € 17,50
Prijs E-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge