Vero las: Yrsa Sigurdardottir – Vortex

Nadat ik erg enthousiast was over ‘DNA‘ geschreven door Yrsa Sigurdardottir, wist ik dat ik het vervolg hierop ook erg graag zou willen lezen. Dus toen ik zag dat ‘Vortex’ uit zou komen, heb ik een mailtje gestuurd naar de uitgever. Ik kreeg vrij snel terug dat ik een recensie-exemplaar zou ontvangen Hier wil ik uitgeverij Cargo hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: In Reykjavik wordt een tijdcapsule gevonden met daarin brieven van dertienjarige schoolkinderen die voorspellen hoe hun leven er in 2016 uit zal zien. Tussen de brieven bevindt zich ook een lijst met initialen van mensen die vermoord zullen worden. Hoewel de brief niet serieus wordt genomen, roept politieman Huldar de hulp in van kinderpsychologe Freyja bij de ondervraging van het kind dat deze boodschap schreef.

De gevonden brief wordt echter urgent wanneer verschillende lichaamsdelen opduiken in de stad, gevolgd door de moord op een man wiens initialen op de lijst voorkomen. Huldar en Freyja zullen de schrijver en de moordenaar moeten vinden, voordat die alle slachtoffers op de lijst heeft vermoord.

Cover

De cover is rood met in het midden een groot zwart gat. Je hebt, als je naar de cover kijkt echt het gevoel alsof je naar een zwart gat kijkt. Dit is natuurlijk niet zo. De cover is in dezelfde stijl als de cover van ‘DNA’ uit deze serie. Hierdoor zou ik de cover zeer zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

Auteur

Yrsa Sigurdardóttir (1963) is een veelvoudig bekroonde IJslandse bestsellerauteur. Sinds haar debuut in 2005 schreef ze meer dan tien thrillers, die in ruim dertig landen in vertaling zijn verschenen. Sigurdardóttir woont met haar man en twee kinderen in Reykjavik.

Het verhaal

Een groep schoolkinderen uit Reykjavik hebben brieven geschreven hoe hun leven er in 2016 uit zal zien. Tussen deze brieven bevindt zich ook een lijst met initialen van mensen die vermoord zullen worden. De brief wordt niet echt serieus genomen, maar Huldar roept toch de hulp in van kinderpsychologe Freyja in, bij de ondervraging van de jongeman die destijds als kind deze boodschap schreef.

Dan worden er echter verschillende lichaamsdelen gevonden in de stad en volgt er een moord op een man wiens initialen zich op de lijst bevinden. Huldar en Freyja moeten alle zeilen bijzetten om de moordenaar te vinden, voordat alle slachtoffers op de lijst vermoord zijn.

Mijn mening

Vortex is het tweede deel uit de serie waarin Huldar en Freyja de hoofdrol spelen. Dit tweede deel is ook heel goed losstaand te lezen, maar ik zeg je… dat is zonde. Ik zou gewoon dat eerste deel ook lezen.

In ‘Vortex’ komen Huldar en Freyja weer terug. Beiden zijn gedegradeerd na de vorige zaak die niet helemaal volgens de regels gelopen is. Hierdoor wil Freyja het liefst zo min mogelijk met Huldar te maken hebben. Huldar daarentegen hoopt nog steeds dat er ook op romantisch vlak ooit iets kan ontstaan tussen Freyja en hem.

Het verhaal is soms een beetje chaotisch, maar dat is ook door de vele karakters die meespelen, maar dat maakt het verhaal niet minder goed. Je moet alleen je gedachten er bij houden. En dat lukt op zich aardig goed.

Yrsa schrijft op zo’n manier dat de spanning eigenlijk continue aanwezig is. En je zelf goed mee kunt puzzelen wie nu de dader is. Ik werd regelmatig op het verkeerde been gezet en het plot had ik dus absoluut niet aan zien komen. Als dat bij een verhaal gebeurd, weet ik dat ik verkocht ben. Dit is een serie waar ik veel meer van wil lezen. En laat het nu zo zijn dat in januari deel 3 in deze serie al uitkomt. Dan kunnen we ‘RIP‘ gaan lezen. Ik kijk er in ieder geval naar uit! Jij?

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek na het lezen van mijn recensie? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Vortex
Auteur: Yrsa Sigurdardottir
Uitgever: Cargo
Aantal pagina’s paperback: 448
Aantal pagina’s E-book: 448
ISBN paperback: 9789403147505
ISBN E-book: 9789403154800
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge