Vero las: Wendy Brokers – Leven met een leugen

In de folder van uitgeverij Boekerij zag ik dat Wendy Brokers een nieuwe roman zou uitbrengen. Ik heb van Wendy Brokers eerder ‘De laatste halte‘ gelezen en was hier enthousiast over. Aangezien ik de laatste tijd ook vaker romans lees en de flaptekst van ‘Leven met een leugen’ mij aansprak, heb ik de uitgever een mailtje gestuurd. Ik ontving het boek dan ook direct bij verschijning. Hier wil ik uitgeverij Boekerij dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, maar voor hem was zij nooit meer dan het kleine zusje dat hij gewoon voor lief nam. In hun puberteit maakte een dramatische gebeurtenis een einde aan hun jeugd en onschuld. En toen ze daarna toch een keer met elkaar in bed belandden, liet Jelle vervolgens niets meer van zich horen. Dus sindsdien haat Sofie hem, en gaat ze hem het liefst uit de weg.

Jaren later, als ze met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle een van plaatselijke skileraren te zijn. Hij steekt zijn hernieuwde interesse in Sofie niet onder stoelen of banken en is niet van plan zich door haar te laten afpoeieren. Sofie heeft het knap lastig met haar verwarrende gevoelens voor hem, en ook moet ze erkennen dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij eens was. Als ze samen in een skihut ingesneeuwd raken, is hem ontlopen geen optie meer. Afgesloten van de buitenwereld komen er van beide kanten geheimen en leugens boven tafel die zelfs gevolgen zullen hebben voor hun beide families. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

De cover

Op de cover zien we een schommelbank die in een boom hangt met een boeket bloemen erop. En in de bomen hangt een lichtsnoer van hartjes. Lange tijd kon ik de cover niet echt plaatsen bij het verhaal, en had ik een gevoel alsof deze toevallig gekozen was. Echter naar het einde past deze cover perfect en vind ik hem dus ook heel goed gekozen. De cover komt op mij vrolijk over en ik zou dan ook zeker het boek opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Wendy Brokers ging na haar studie aan de slag als kinderverpleegkundige, maar bleef altijd geïnteresseerd in schrijven. In 2012 deed ze voor het eerst mee aan een schrijfwedstrijd, al snel volgden een column en twee korte verhalen. In 2017 verscheen haar debuutroman ‘Geluk bij een ongeluk’. Wendy woont met haar man en kinderen in Lopik.

Het verhaal

Sofie en haar tweelingbroer Nate maken in hun puberteit een dramatische gebeurtenis mee, wat meteen een einde maakt aan hun jeugd. Hierbij was ook hun vriend Jelle betrokken. Sofie heeft al sinds haar veertiende gevoelens voor Jelle, maar voor hem was ze slechts het kleine zusje van Nate. Een aantal jaar later belanden ze dan toch samen in bed, maar vervolgens verdwijnt Jelle en laat hij niks meer van zich horen. Sindsdien haat Sofie hem en vermijdt ze hem zoveel mogelijk.

Jaren later is Sofie met haar vriendin Karlijn op skivakantie in de Franse Alpen. Op een bepaald moment komt ze Jelle tegen, hij blijkt een van de plaatselijke skileraren te zijn. Hij laat duidelijk merken dat hij interesse in Sofie heeft en laat zich niet afpoeieren. Sofie heeft het moeilijk en weet niet wat ze met haar gevoelens moet. Aan de ene kant haat ze hem, maar ze houdt ook nog steeds van hem. Ze heeft het idee dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij ooit was. Dan raken ze ook nog ingesneeuwd in de skihut waar Sofie verblijft en dan zijn ze op elkaar aangewezen. Van beide kanten komen er geheimen op tafel die gevolgen hebben voor hunzelf en de familie om hun heen. Is er nog een toekomst voor hun samen?

Mijn mening

‘Leven met een leugen’ wordt verkocht als Feelgood roman, maar of ik deze echt in de categorie feelgood vindt thuishoren… Dat durf ik niet te zeggen. Ik vind dit toch meer een roman met meer diepgang dan een feelgood roman. Bij een feelgood roman heb ik het gevoel dat er eigenlijk alleen maar leuke dingen gebeuren en in ‘Leven met een leugen’ spelen te veel problemen een hoofdrol om van feelgood te spreken. Maar ondanks dat het geen feelgood is heb ik ontzettend genoten van dit boek.

De hoofdpersonen zijn goed uitgewerkt en Brokers weet de emoties goed op papier te zetten. Ze komen op mij echt over. Waardoor je het gevoel krijgt alsof deze personen ook best je buurjongen, of meisje zouden kunnen zijn. En dat waardeer ik altijd in een boek, want hierdoor is het boek ook meteen een stuk toegankelijker geschreven.

‘Leven met een Leugen’ is eigenlijk het vervolg op ‘Baguette met jam voor twee’. Echter, hier kwam ik natuurlijk pas achter toen ik het boek al uit had. Dus dat wil natuurlijk zeggen dat dit boek heel goed losstaand te lezen is. Want ik miste nergens iets onder het lezen. En dat waardeer ik altijd aan boeken uit een serie, dat je ook al val je midden in een serie, je de verhaallijn gewoon kunt volgen.

Ik zal Wendy Brokers zeker in de gaten blijven houden en ook haar volgende boeken gaan lezen, want een roman, waarbij de hoofdpersoon zomaar je buurmeisje zou kunnen zijn, leest natuurlijk extra fijn.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Leven-met-een-leugen

Gegevens van dit boek:
Titel: Leven met een leugen
Auteur: Wendy Brokers
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 384
Aantal pagina’s E-book: 316
ISBN paperback: 9789022587348
ISBN E-book: 9789402313352
Prijs paperback: € 12,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Wist je dat de meeste boeken ook te reserveren zijn bij jouw lokale bibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge