Vero las: Tanen Jones – De beste leugen + winactie

We zagen dat er bij uitgeverij Cargo een thriller uit zou komen die meteen onze aandacht trok. Dus nadat ik de korte inhoud gelezen had van het boek, wist ik het zeker, dit was een boek wat ik graag zou willen lezen. Dus ik heb niet lang getwijfeld en heb de uitgever een mailtje gestuurd en we kregen al snel een positief antwoord. Waarna we het boek natuurlijk ook weer in onze brievenbus vonden. Hier willen we uitgeverij Cargo natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Na de dood van haar vader moet Leslie op zoek naar haar zus Robin, die ze al tien jaar niet meer heeft gezien. Alleen als ze samen naar de notaris gaan, hebben ze recht op het geld dat hun vader hun naliet. Maar als Leslie haar zus eindelijk heeft getraceerd, blijkt Robin net daarvoor gestorven aan een overdosis.. Wanhopig vertelt Leslie haar verhaal aan Mary, die aan haar eigen leven wil ontsnappen, en samen bedenken ze een plan om toch de erfenis te kunnen innen, waarbij Mary de rol van Robin speelt. De gelijkenis is goed genoeg, en wat kan er misgaan? Maar dan komt Mary erachter dat Leslie haar niet de hele waarheid heeft verteld, en dat het plan moeilijker en gevaarlijker is dan verwacht. Vanuit het verschillende perspectief van drie vrouwen wordt langzaam duidelijk dat niemand de waarheid spreekt. Maar wie vertelt de beste leugen?


De cover

De cover laat twee verschillende vrouwengezichten zien. Van beide gezichten is maar een gedeelte te zien. Verder zie je een aantal gele rozen. Het geeft me het gevoel alsof er een caleidoscoop gebruikt is. De cover vind ik niet echt bijzonder en ik weet niet zeker of hij me opgevallen zou zijn in de boekhandel.

De auteur

Tanen Jones groeide op in Texas en North Carolina. Ze studeerde Amerikaanse geschiedenis en werkt bij een grote uitgeverij in New York. ‘De beste leugen’ is haar debuut.

Het verhaal

Leslie heeft lange tijd haar zieke vader verzorgt. Nu hij overleden is moet ze, om het geld te kunnen erven wat haar vader haar naliet, haar zus Robin vinden. Ze heeft al tien jaar geen contact meer gehad met haar zus. Via een aanvraag van een creditcard op het adres van haar vader, komt ze er achter waar Robin woont en welke naam ze tegenwoordig gebruikt. Ze besluit naar haar toe te gaan, maar net op het moment dat Leslie bij Robin aankomt, blijkt ze overleden te zijn aan een overdosis. Leslie slaat op de vlucht en stopt bij een nabijgelegen restaurant. Hier treft ze Mary bij haar auto aan en ze komen in gesprek. Leslie vertelt haar wanhopig het verhaal van haar zus en samen bedenken ze een plan om toch de erfenis te kunnen innen. Mary zal hierbij de rol van Robin op zich nemen en ontvangt daarvoor het erfdeel van Robin, 50.000 dollar. De gelijkenis tussen Mary en Robin is goed genoeg om geloofwaardig te zijn voor iemand die je tien jaar niet gezien hebt. Maar dan ontdekt Mary dat Leslie haar niet de waarheid vertelt en ze besluit op onderzoek uit te gaan. Ze komt erachter dat het plan een stuk gevaarlijker en moeilijker is dan dat ze van te voren gedacht had. Het verhaal wordt verteld vanuit drie vrouwen en langzaam wordt duidelijk dat niemand de waarheid spreekt. Maar wie vertelt de beste leugen?

Mijn mening

Ik was benieuwd wat ik van dit boek zou kunnen verwachten. Je weet dat iedereen liegt, en toch dacht ik daar niet continue aan tijdens het lezen. Ik had tijdens het lezen, regelmatig het gevoel dat ik meer een roman aan het lezen was dan een thriller, maar dan…. Op het einde vallen alle voorgaande puzzelstukjes ook in elkaar en toen zag ik voorgaande hoofdstukken opeens ook heel anders en dan merk je, met terugwerkende kracht, dat je een thriller aan het lezen bent. Dit is een hele rare gewaarwording. Normaal gesproken lees je en heb je tijdens het lezen het gevoel dat de spanning aanwezig is, dit had ik nu tijdens een groot deel van het boek niet, het las prettig als een roman, maar dan opeens besef je dat het toch echt een thriller is. En dan ga je ook opeens anders over de voorgaande stukken denken. Dit heeft Jones echt magnifiek gedaan.

De hoofdstukken zijn kort en worden vanuit drie verschillende personages verteld. De verhaallijn van Robin vertelt het verhaal van de jeugd van Robin en de dingen die in het verleden gebeurd zijn. De verhaallijnen van Leslie en Mary zijn in de huidige tijd. En vooral de verhaallijn van Mary vond ik interessant.

Het blijft lange tijd onduidelijk wie nu echt de beste leugens verteld, maar uiteindelijk is er maar één iemand die met de leugens weg komt. Dus dat is voor mij diegene met ‘De beste leugen’. ‘De beste leugen’ is het debuut van Tanen Jones, maar deze geraffineerde manier van schrijven belooft nog veel goeds voor de toekomst en ik ga haar zeker in de gaten houden.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

De-beste-leugen

Gegevens van dit boek:
Titel: De beste leugen
Auteur: Tanen Jones
Uitgever: Cargo
Vertaald door: Danielle Stensen
Aantal pagina’s paperback: 352
Aantal pagina’s e-book: 352
ISBN paperback: 9789403187709
ISBN e-book: 9789403188300
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Wij mogen één fysiek exemplaar van ‘De beste leugen’, geschreven door Tanen Jones, verloten. Hier willen wij uitgeverij Cargo natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Stuur een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘De beste leugen’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel onze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 21 december 2020. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes!

4 thoughts on “Vero las: Tanen Jones – De beste leugen + winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge