Vero las: Tamara Haagmans – Plankenkoorts + Winactie

Ik heb al een aantal boeken van Tamara Haagmans gelezen en deze vielen allemaal erg in de smaak, dus toen ik zag dat er een nieuw boek, van haar hand, verscheen wist ik dat ik dit boek ook zeker zou willen lezen. Dus na een mailtje aan de uitgever kregen we het boek al vrij snel na verschijning in de bus. Hier willen we LS Amsterdam hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Mara werkt bij het familiebedrijf van haar opa en oma: een winkel met tweedehands boeken, bladmuziek en theaterstukken. Op een dag komen er ineens tientallen mensen achter elkaar de winkel binnen. Ze halen alles overhoop en lijken op zoek te zijn naar iets, maar wat? Wat ligt er in het winkeltje van Mara’s opa en oma?

Dan komt er een knappe man de winkel binnenlopen… Hij heet Lucas, en Mara denkt dat hij ook de winkel komt slopen. Maar niets is minder waar. Wie is hij, en waarom is hij uit het niets zo geïnteresseerd in Mara?

De cover

De cover is in dezelfde stijl als het vorige boek van Tamara, ‘De mooiste dag van je leven‘. Hierdoor zou de cover mij meteen opgevallen zijn. De cover komt vrolijk op mij over en ik zou hem zeker opgepakt hebben om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Voor Tamara Haagmans (1980) uit Heerlen is schrijven net als ademen: ze doet het al haar hele leven. Na heel veel oefenen, doorzetten en diverse deelnames aan schrijfwedstrijden, kwam ze bij LS terecht. Haar onverbeterlijke romantische inslag zie je altijd terug in haar verhalen. Je kunt Tamara altijd wakker maken voor een goed boek, voor sushi óf wanneer ze een nieuwe jurk mag uitzoeken, want je zult haar nooit in een broek zien. Tamara Haagmans woont samen met de liefdes van haar leven: haar man en zoon – en haar boekenkast.

Het verhaal

Mara werkt in het tweedehands boekwinkeltje van haar opa en oma. Hier worden niet alleen tweedehands boeken verkocht, maar ook, bladmuziek, theaterstukken en kostuums. Mara wordt door haar opa gebeld om snel naar de winkel te komen. Er blijkt een gigantische chaos uitgebroken te zijn. Er zijn tientallen mensen in de winkel die allemaal op zoek lijken te zijn naar iets. Maar het blijft nog even onduidelijk wat er in het winkeltje verstopt ligt.

Dan komt er een knappe man de winkel binnen lopen, Lucas. Mara denkt dat hij ook hun winkel komt slopen, maar hij blijkt te willen helpen met opruimen. Maar wie is hij en waarom is hij opeens zo in Mara geïnteresseerd?

Mijn mening

Als je begint te lezen merk je meteen dat je een boek van Tamara in handen hebt. Het boek wordt niet rustig opgebouwd. Je zit meteen midden in het verhaal. Dit speelt Tamara regelmatig klaar en dit doet ze op zo’n manier dat je meteen in het verhaal zit, maar niet het gevoel hebt, dat je ergens midden in valt en niet weet waar het over gaat. Dit is hier ook weer het geval. Het boek begint met de chaos in de winkel, en hierdoor wil je ook zelf meteen weten wat er nu in dit winkeltje te vinden is. En alleen hierdoor word je al het verhaal ingezogen. Maar de beeldende schrijfstijl van Haagmans zorgt er ook voor dat je de verschillende scenes voor je ziet. En ik kan er niks aan doen, maar ik zag in sommige situaties echt Tamara voor me als Mara.

De schrijfstijl is weer heel prettig en door dat nergens moeilijke woorden gebruikt worden, vlieg je door het verhaal.

Wat ik ook erg goed gedaan vind, is dat Tamara het serieuze onderwerp dementie met dit boek onder de aandacht brengt. Het krijgt een prominente rol, maar zorgt er niet voor dat het verhaal te serieus en te veel nadruk krijgt in het boek. Het geeft een duidelijk beeld weer wat dementie met iemand kan doen en wat dit voor de personen dicht bij hen betekent, en hoe het hun leven beïnvloed. Dit heeft Tamara erg mooi in beeld weten te brengen.

Met Plankenkoorts heeft Tamara wederom bewezen dat ze weet hoe ze een boek boeiend moet houden, waardoor je het pas aan de kant legt als het boek uit is.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker ook het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Plankenkoorts
Auteur: Tamara Haagmans
Uitgever: LS Amsterdam
Aantal pagina’s paperback: 264
ISBN paperback: 9789024589821
ISBN e-book: 9789024589838
Prijs paperback: € 12,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Wij mogen drie fysieke exemplaren van ‘Plankenkoorts’ verloten. Hier willen wij LS Amsterdam natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

Wil je extra kans maken of heb je geen Facebook en wil je toch kans maken?

  • Deel het bericht op Facebook openbaar op je Facebook profiel.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze winactie een duimpje en deel het bericht over deze winactie op je eigen profiel.
  • Laat een reactie achter onder dit bericht welke stappen je gevolgd hebt.

Deze winactie loopt tot en met 17 oktober 2020. De maandag hierop volgend zullen we de winnaars bekend maken.

Succes!

7 thoughts on “Vero las: Tamara Haagmans – Plankenkoorts + Winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge