Vero las: Tamara Haagmans – De mooiste dag van je leven

Via Tamara had ik al gehoord dat ze haar boek uit ging brengen bij LS Amsterdam. Een echte droom voor haar. Dus toen we de aanbiedingsfolder zagen bij LS Amsterdam wist ik dat we het boek van Tamara zouden aanvragen. Ik was nieuwsgierig naar dit boek. Niet veel later kreeg ik van onze contactpersoon te horen dat we het boek zouden ontvangen. Hier willen we LS Amsterdam hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Krista had de trouwjurk natuurlijk nooit moeten passen. Ze wist al dat er iets niet klopte toen haar collega Marthe de prachtige wolk stof uit de doos haalde, maar toch. Marthe dwong haar zowat om de jurk aan te trekken, en ja, hij zat als gegoten. Maar Krista heeft geen vriend, laat staan trouwplannen. En dan vindt ze in dezelfde doos ook nog trouwgeloftes en een ring. Die spullen horen niet thuis in een kringloopwinkel. Van wie is de jurk geweest?

Cover

Op de cover zie je twee voeten in roze gympen onder een jurk en ik moet meteen aan een trouwjurk denken. Ook vallen er allerlei rozenblaadjes over de cover heen. Deze blinken op de cover en geven zo het gevoel alsof ze op de cover liggen. Ik krijg een erg vrolijk gevoel bij deze cover en zou hem opgepakt hebben in de boekhandel.

Auteur

Voor Tamara Haagmans (1980) uit Landgraaf (Dit was Heerlen) is schrijven net als ademen: ze doet het al haar hele leven. Na heel veel oefenen, onder meer schrijfwedstrijden kwam ze door vol te houden bij LS terecht. Haar onverbeterlijke romantische inslag zie je altijd terug in haar verhalen. Je kunt Tamara wakker maken voor een goed boek, voor sushi of om te zeggen dat ze een nieuwe jurk mag uitzoeken, want je zult haar nooit in een broek zien. Tamara woont samen met de liefdes van haar leven: haar man en zoon, en haar boekenkast. 

Het verhaal

Krista werkt in de kringloopwinkel ‘Ratjetoe’. Op een bepaald moment komt haar collega met een bruidsjurk die ingeleverd is met een hoop andere spullen. Krista laat zich overhalen om de bruidsjurk te passen en hij zit als gegoten. Als haar bazin Silvia binnen komt, zegt ze dat ze de bruidsjurk koopt en neemt de doos waar deze jurk in zat mee naar huis. Dan ontdekt ze dat hier niet alleen de trouwjurk in zit, maar ook trouwgeloften en een trouwring. Ze besluit op onderzoek uit te gaan, want volgens haar had deze doos nooit bij de kringloop terecht moeten komen.
De eigenaar van de doos is echter anders als ze verwacht en de ontmoeting loopt ook heel anders dan verwacht… Kan Krista deze ontmoeting vergeten?

Mijn mening

Ik was erg benieuwd naar het nieuwe boek van Tamara. Nadat ik ‘Ctrl Alt Delete‘ en ‘Sprong in het diepe‘ gelezen had, was ik toch wel nieuwsgierig naar dit nieuwe boek. Over ‘Ctrl alt Delete’ was ik namelijk veel enthousiaster dan over ‘Sprong in het diepe’. Hoe zou dit met ‘De mooiste dag van je leven’ zijn?
Ik kan je zeggen, dit boek smaakte weer echt naar meer.
Krista wordt in het begin neergezet als een jonge vrouw die eigenlijk ieders buurmeisje zou kunnen zijn. Een rugzakje doordat ze haar moeder verloren heeft, maar ze werkt voor Silvia, de beste vriendin van haar moeder. Ik voelde meteen een klik met Krista en wilde verder lezen.

Echter, op een bepaald moment, bij hoofdstuk 8, wordt opeens een datum bij het hoofdstuk geplaatst. En toen was ik even verward. Ik ben even terug gaan bladeren of ik de andere datums gemist heb, of dat het toch echt het eerste hoofdstuk met datum was. Dit bleek toch echt het eerste hoofdstuk met datum te zijn. Dit riep bij mij enige tijd vragen op. Ik bleef me langere tijd af vragen of nu alles zich in 2016 afspeelde of dat dit een verhaallijn in het verleden was. Wellicht was het duidelijker geweest als bij de andere hoofdstukken dan heden geplaatst zou worden, zodat meteen duidelijk zou zijn dat met het hoofdstuk uit 2016 je terug in de tijd ging.

Maar dit minpuntje weegt absoluut niet op tegen de rest van het verhaal. Want ik denk dat dit het sterkste verhaal is wat ik van Tamara gelezen heb. Ze schrijft een feelgood verhaal maar durft ook hier serieuze onderwerpen aan te kaarten. Zo spelen rouw, drugsgebruik en schuldgevoel een belangrijke rol. En ze weet dit op zo’n manier te schrijven dat deze onderwerpen goed belicht worden, maar het boek toch overal luchtig blijft.

Tamara heeft zich denk ik ondertussen wel bewezen dat ze, met haar unieke schrijfstijl perfect kan meten met de grote feelgoodschrijvers zoals Jackie van Laren, Lisette Jonkman of Jill Mansell.

Wat ik erg leuk vind, is dat je in de meeste boeken wel iets terug ziet, wat je Tamara ook direct zou zien doen. Ze stopt altijd echt een stukje Tamara in haar boeken. En dat maakt haar schrijfstijl uniek. Als je een leuk, romantisch boek met soms een serieus ondertoontje zoekt? Dan kan ik alleen maar zeggen ‘Lees dit boek!’. En ondertussen wacht ik rustig (of ietwat ongeduldig) tot Tamara weer een nieuw boek uitbrengt.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: De mooiste dag van je leven
Auteur: Tamara Haagmans
Uitgever: LS Amsterdam
Aantal pagina’s paperback: 240
ISBN paperback: 9789024585212
ISBN E-book: 9789024585229
Prijs paperback: € 12,99
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge