Vero las: Svea Ersson – Hej Denemarken

We zagen dat bij De Crime Compagnie een nieuwe vertrek-thriller uit zou komen, deze keer niet van de hand van Marelle Boersma, maar van Svea Ersson. Na de korte inhoud gelezen te hebben, werd ik nieuwsgierig en na een mailtje gestuurd te hebben naar de uitgever, kregen we het boek direct na verschijning in de brievenbus. Hier willen wij De Crime Compagnie hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als Merels vriend Robin voor zijn werk naar Denemarken vertrekt, besluit zij daar haar droom van een eigen speelgoedwinkel te verwezenlijken. Helaas verloopt de start maar moeizaam en Robin begint zich steeds vreemder te gedragen. Dan wordt hij gearresteerd op verdenking van moord. Merel gaat op onderzoek uit en ontdekt iets wat haar wereld op zijn kop zet…

De cover

Op de cover staat een geel chalet aan een meer. Het meer ligt in een besneeuwd gebied. Tegen de achtergrond ligt een besneeuwde berg. De cover doet idyllisch aan en geeft mij een echt vakantiegevoel. Ik zou het boek zeker opgepakt hebben om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Svea Ersson debuteerde in 2009 bij De Crime Compagnie met ‘Alleen Eva’. Daarna volgden nog een aantal thrillers en korte verhalen, waarvan de laatste (Vlucht naar Kos) in 2019 verscheen. ‘Hej Denemarken’ is de eerste winterse Vertrekthriller.

Het verhaal

Robin moet voor zijn werk Spa4u naar Denemarken. Zijn vriendin besluit mee te gaan en haar droom te gaan verwezenlijken, haar eigen speelgoedwinkel. Hun start in Denemarken verloopt helaas moeizaam en Merel voelt dat Robin steeds meer veranderd. Hij lijkt wel een vreemde geworden. Als Robin dan ook nog wordt gearresteerd op verdenking van moord is het voor Merel genoeg. Ze gaat op onderzoek uit, maar wat ze dan ontdekt zet haar hele wereld op de kop…

Mijn mening

Hej Denemarken is voor mij de eerste kennismaking met Svea Ersson. Dus het was voor mij extra spannend hoe haar schrijfstijl mij zou bevallen. En ik merkte al meteen bij de eerste pagina’s dat haar schrijfstijl goed in de smaak viel.

Er zit al snel een dreiging in het verhaal, waardoor je verder wilt lezen. De spanning blijft overal aanwezig, waardoor je wilt blijven doorlezen. Het is geen nagelbijtende spanning, maar dat hoeft ook niet altijd en dit past ook niet bij de sfeer van het verhaal. Het gaat in het boek ook over de onderlinge verhoudingen en die spelen een belangrijke rol. Deze worden dan ook goed uitgediept en je krijgt een goed beeld van verschillende personages.

Het verhaal wordt voornamelijk verteld vanuit Merel, met soms een stukje vanuit Robin. Je wordt door Ersson regelmatig op het verkeerde been gezet en door de verschillende plottwists dacht ik op een bepaald moment dat ik wist hoe het nu in elkaar zat, maar ze wist me toch nog goed te verassen met de ontknoping. En daar houd ik van.

De hoofdstukken zijn kort en hierdoor zit er voldoende vaart in het verhaal en ben je al snel geneigd om nog snel een hoofdstuk lezen, want je blijft tijdens het lezen nieuwsgierig wat er nog meer gebeurd.

Dit is de eerste winterse Vertrek thriller, en dan ook nog de eerste van de hand van Ersson, maar dit mag zeer zeker herhaald worden, en dan ben ik er zeker bij om hem weer te gaan lezen. Dit zal zeer zeker niet het laatste boek zijn wat ik van Ersson gelezen heb. Haar fijne schrijfstijl en boeiende dialogen zorgen ervoor dat ik nieuwsgierig word naar meer werk van haar.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden na het boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Hej-Denemarken

Gegevens van dit boek:
Titel: Hej Denemarken
Auteur: Svea Ersson
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 300
Verteller luisterboek: Jorien Zeevaart
Duur luisterboek: 10:07:55
ISBN paperback: 9789461094735
ISBN e-book: 9789461094780
ISBN luisterboek: 9789046175057
Prijs paperback: € 6,99
Prijs e-book: € 6,99
Prijs luisterboek: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge