Vero las: Susie Steiner – Na 72 uur

Ik had ‘Na 72 uur’ al een tijdje op mijn ‘Nog te lezen’-lijstje staan en ik vond het nu toch echt wel eens tijd worden dat ik dit boek ging lezen. Ik had hem een tijd geleden al aangeschaft, dus het boek erbij gepakt en snel gaan lezen.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Manon Bradshaw is negenendertig en werkt als brigadier bij de politie in Cambridge. Om in slaap te vallen na een rampzalige internetdate luistert ze naar de politieradio en ontvangt ze een melding die haar naar een uitermate vreemde plaats delict zal leiden. Studente Edith Hind is inmiddels vierentwintig uur vermist en de politie moet in actie komen. Er zijn weinig aanwijzingen: een paar bloedsporen in de keuken, sleutels en een telefoon die op tafel liggen en de voordeur die openstaat. Al snel blijkt dat Edith er een verborgen leven op na hield. Manon staat onder zware druk om de zaak meteen op te lossen, want als een vermist persoon niet binnen 72 uur wordt gevonden, is diegene meestal vermoord…

Cover

De cover laat een metrostation zien waar een vrouw staat te wachten terwijl ze op een telefoon staat te kijken. Hier overheen staat heel groot de titel van het boek. De cover spreekt mij niet erg aan en ik zou het boek hierdoor niet snel opgepakt hebben in de boekhandel.

Auteur

Susie Steiner werkte twintig jaar als journalist voor The Guardian, maar is na het succes van Na 72 uur fulltime gaan schrijven. Ze woont in Londen.

Het verhaal

Manon Bradshaw is brigadier bij de politie in Cambridge. Na een rampzalige internetdate luistert ze naar de politieradio om in slaap te kunnen vallen. Dan hoort ze een melding en ze spoedt zich naar een behoorlijke vreemde plaats delict. Edith Hind, student, is al vierentwintig uur vermist als de politie in actie komt. Er blijken maar weinig aanwijzingen te zijn: Wat bloed in de keuken, haar sleutels en telefoon die nog op de tafel liggen en de voordeur staat wagenwijd open. Dan blijkt dat Edith er een leven op na houdt waar anderen niks van af wisten. Manon staat onder grote druk. Als een vermist persoon na 72 uur nog niet gevonden is, is diegene meestal vermoord..

Mijn mening

Dit boek stond al lang op mijn nog te lezen lijst. Dus ik was erg benieuwd. De titel geeft mij het gevoel dat dit verhaal zich afspeelt in deze 72 uur. Echter deze cruciale 72 uur zijn al op ongeveer van een kwart van het boek om en dan is er nog geen spoor van Edith te ontdekken.

Vanaf dan verschijnen er ook regelmatig personages die ook even snel weer verdwijnen en die niet echt uitgewerkt worden in het boek. Wat ik op zich wel een gemis vind. Manon leer je wel redelijk kennen. Al blijven sommige vragen over Manon wel onbeantwoord.

Het boek bevat korte hoofdstukken, wat er wel voor zorgt dat het boek makkelijk wegleest. Boven de hoofdstukken staat altijd de naam van de personage van waaruit het hoofdstuk verteld wordt. Hierdoor krijg je een completer beeld, aangezien het verhaal vanuit verschillende kanten belicht wordt. Ik mistte helaas wel de spanning die je bij een thriller verwacht. Het wordt nergens echt zo spannend dat je op het puntje van je stoel zit. Door de titel en de achterflap had ik deze spanning wel verwacht en nu had ik meer het gevoel dat ik een roman aan het lezen was.

Het boek heeft ook enkele losse eindjes, waardoor ik toch nieuwsgierig blijf hoe de personage Manon Bradshaw zich verder ontwikkelt in het volgende deel.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Na 72 uur
Auteur: Susie Steiner
Uitgever: Cargo
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s E-book:
ISBN paperback: 9789403110004
ISBN E-book: 9789403112008
Prijs paperback: € 20,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge