Vero las: Susie Steiner – Een onbekend leven

Nadat ik een tijdje terug het boek ‘Na 72 uur‘ geschreven door Susie Steiner gelezen had, was ik benieuwd naar het vervolg van deze serie. Na een mailtje naar de uitgever ontving ik dit boek dan ook vrij snel na verschijning. Hier wil ik uitgeverij Cargo dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Een jongeman bloedt op straat dood, slechts enkele meters verwijderd van een politiebureau. Een toevallige passant probeert hem nog te helpen, maar net voor de man sterft noemt hij de naam van een vrouw: “Saskia’. Brigadier Manon Bradshaw werkt sinds de geboorte van haar jongste kind eigenlijk alleen nog maar aan cold cases, maar een moord zo vlak naast haar werkplek wekt haar interesse. De man blijkt een bekende, steenrijke bankier te zijn, en hij heeft directere banden met Manon dan ze door heeft. De eerste aanwijzingen in de zaak leiden zelfs allemaal naar haar gezin toe, en tot haar verbazing zal ze zich moeten verdedigen tegen de verdenkingen van haar collega’s. Manon gaat op onderzoek uit, maar kan dat wel als de verdachten zo dicht bij haar staan?

Cover

Op de cover zien we een smal paadje omgeven door struiken. Het is avond. Aan het eind van het paadje loopt een jonge vrouw. Het paadje is fel verlicht. Bovenaan de cover staat de titel. Ik denk dat dit boek me niet meteen opgevallen zou zijn in de boekhandel.

De auteur

Susie Steiner werkte twintig jaar als journalist voor The Guardian’, maar is na het succes van ‘Na 72 uur’ fulltime gaan schrijven. Ze woont in Londen.

Het verhaal

Brigadier Manon Bradshaw werkt, sinds dat ze terug aan het werk is, eigenlijk alleen nog maar aan cold cases. Maar als er een moord op een paar meter van het politiebureau gebeurd is haar interesse gewekt. De man die vermoord is, blijkt een bekende rijke bankier te zijn en een bekende van Manon. Alles wijst ook nog eens in de richting van haar gezin. Kan ze bewijzen dat haar gezin er niks mee te maken heeft? En kan ze hier ook haar gezin nog mee redden?

Mijn mening

Aangezien ik ‘Na 72 uur’ niet razend spannend vond, was ik wel benieuwd of dit in ‘Een onbekend leven’ beter zou zijn. Ik merkte, waarschijnlijk ook doordat dit het tweede boek met Manon Bradshaw in de hoofdrol is, dat ik snel in het verhaal zat. Het verhaal is ook niet meteen razend spannend maar in dit verhaal vind ik dat passend.

Het verhaal wordt verteld vanuit vijf verschillende personages, echter Manon blijft het hoofdpersonage en dat merk je ook duidelijk in het verhaal. Wat je meteen merkt is dat ‘Een onbekend leven’ verder gaat waar ‘Na 72 uur’ gestopt is. Manon woont ondertussen samen met haar zus, het zoontje van haar zus en Fly, de jongen die ze geadopteerd heeft. Ze is ook nog eens 5 maanden zwanger. Hierdoor merk je al snel dat Manon worstelt met alles wat ze te verstouwen heeft.

Als dan ook nog de verdachte in het gezin van Manon gezocht wordt dan weet Manon één ding… Ze moet op onderzoek uit.

Aan de andere kant heb je nog een verhaallijn van Birdie en Angel. In het begin is het onduidelijk wat deze verhaallijn er mee te maken heeft en had ik een beetje een vaag gevoel bij deze verhaallijn. Echter op een bepaald moment komen deze verhaallijnen mooi bij elkaar.

Wat daarbij op viel is dat eigenlijk alle hoofdpersonen een ding gemeen hebben. Ze zijn allemaal toch op een bepaalde manier eenzaam. En ondanks dat Steiner dit niet dik erop legt in het boek, merk je het wel tijdens het lezen dat ze allemaal alleen zijn met hun probleem en niet echt bij iemand terecht kunnen. Ik weet niet of Steiner dit bewust gedaan heeft, maar vind dit wel mooi verwerkt in dit boek.

Wat ik daarnaast erg goed vind, is dat dit boek geen happy end kent. Dit vind ik ook erg goed bij het verhaal passen en maakt ook meteen nieuwsgierig naar een eventueel derde deel.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Susie-Steiner-Een-onbekend-leven-leesfragment

Gegevens van dit boek:
Titel: Een onbekend leven
Auteur: Susie Steiner
Uitgever: Cargo
Aantal pagina’s paperback: 368
Aantal pagina’s E-book: 368
ISBN paperback: 9789403147604
ISBN E-book: 9789403152707
Prijs paperback: € 22,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge