Vero las: Susan Muskee – Scones en spotlights

Van Loft Books ontvingen wij een persmail over het boek ‘Scones & Spotlights’ geschreven door Susan Muskee. Aangezien ik de laatste tijd best graag feelgood romans lees, en de korte inhoud mij erg aansprak, hoefde ik niet lang na te denken en heb ik terug gemaild dat wij dit boek graag wilden recenseren. Niet lang erna kregen we dit boek dan ook al in onze digitale brievenbus. Hier willen wij Loft Books hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Cleo’s leven gaat z’n gangetje. Daar is dan ook alles mee gezegd. Het is dat ze pas eenentwintig jaar geleden is geboren en niet in 1982, anders was “Is dit alles’ van Doe Maar speciaal voor haar geschreven. Ze werkt, organiseert etentjes met haar vriendinnen Kim, Sophie en Abigail, pakt zo nu en dan een yogaklasje mee en o ja, is tot over haar oren verliefd op Sjoerd, de jongen die tijdens die lessen altijd op een matje schuin voor haar zit maar waarschijnlijk niet eens weet hoe ze heet. Haar droom om ooit muzikant te worden heeft Cleo aan de wilgen gehangen sinds ze werd afgewezen voor het conservatorium. Totdat Sophie een video van haar op een karaokeavond online zet en Cleo volledig viral gaat. Ze wordt gescout voor een talentenjacht en het lijkt de kickstart van haar carrière. Dit is de big break waar ze zo op hoopte, maar waarom voelt het dan niet zo?

De cover

De cover is getekend en ik stel me voor dat de vrouw op de cover Cleo is. Ik zou het ook erg leuk gevonden hebben als ze op skates gestaan had, aangezien Cleo in een zaak werkt waar ze bedienen op skates. Dit had voor mij net dat extra stukje gegeven, waardoor de cover dan echt bij het boek zou passen. Als onder titel staat er bij ‘Liefde Natuurlijk I Cleo’. Dit suggereert dat er meer delen komen en dat staat ook in het einde van het boek.

De auteur

Susan Muskee is freelance copywriter en woonachtig in Deventer. ‘Scones & Spotlights’ is haar feelgood-debuut. Onlangs won Susan de Kobo X Elegance schrijfwedstrijd met ‘Eerst rennen dan vliegen’, een kort verhaal van haar hand.

Het verhaal

Het leven van Cleo kabbelt een beetje voort. Ze heeft niet te klagen, maar het sprankelt ook niet echt. Ze heeft een leuke baan bij The Rolling Scones, waar ze ondertussen al vier jaar werkt. Ze organiseert regelmatig etentjes met haar vriendinnen Kim, Sophie en Abigail. Ze gaat naar yoga en is tot over haar oren verliefd op Sjoerd de jongen die tijdens de yoga les op het matje schuin voor haar zit en de oefeningen moeiteloos uitvoert. Maar Sjoerd weet waarschijnlijk niet eens hoe ze heet. Ze heeft altijd de droom gehad om muzikant te worden, maar ondertussen heeft ze die droom aan de wilgen gehangen sinds ze werd afgewezen voor het conservatorium. Als Cleo tijdens een feestje een liedje zingt en Sophie dit opneemt en online plaatst, gaat Cleo volledig viral. Ze wordt gescout voor een talentenjacht en haar zangcarrière lijkt razend snel naar de top te gaan. Dit is de grote doorbraak waar ze op hoopte, maar waarom voelt dit dan zo slecht?

Mijn mening

Het eerste hoofdstuk begint met Cleo die zich realiseert dat het al weer herfst is en dat ze zich eigenlijk te snel laat overhalen om iets voor haar beste vriendin te doen. Ze kan heerlijk mopperen over het weer en op dat moment geniet ik al van de personage Cleo. Een gewoon alledaags persoon zoals jij en ik, die zich ook ergert aan de regen en dan liever met een boek en een dikke trui (Ik blijf tenslotte een koukleum 🙂 ) op de bank kruipt. En ik merk tijdens het lezen dat de personages echt voldoende zijn uitgewerkt zodat je een goed beeld van ze krijgt en je ook een gevoel hebt dat je ze echt leert kennen.

Maar het gaat niet alleen maar over de onverwachte roem die Cleo meemaakt. Er zit ook een stukje met een diepere betekenis in, naar mijn gevoel. Het moment dat Kim voor haar liefde iets doet, waar Cleo haar twijfels over had. Dit wordt later ook duidelijk dat dit inderdaad zo is, wat, daar moet je het boek natuurlijk zelf voor lezen.

De hoofdstukken zijn kort gehouden, hierdoor was ik al snel geneigd om iedere keer een extra hoofdstuk te lezen. Het boek was erg aangenaam om te lezen en ik kijk dan ook heel erg uit naar de andere delen in deze ‘Liefde natuurlijk’ serie.

Leesfragment

Ben je na het lezen nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Scones en spotlights
Auteur: Susan Muskee
Uitgever: Loft Books
ISBN e-book: 9789047205333
Prijs e-book: € 2,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge