Vero las: Susan Muskee – Marathons & Mokkataart

Wij ontvingen een persmail over het derde deel van de ‘Liefde Natuurlijk’-serie. En omdat ik de voorgaande delen met veel plezier gelezen had, hoefde ik niet lang te twijfelen. Ik heb meteen terug gemaild dat we hier zeker graag aandacht aan wilden besteden en per omgaande kregen wij dit boek dan ook in onze digitale brievenbus. Hier willen wij Loft Books hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: In Marathons en mokkataart van Susan Muskee, het derde deel in de serie Liefde, natuurlijk, is Abigail druk in de weer met de verbouwing van haar vaders sportschool.
Liefde, natuurlijk is een sprankelende feelgoodserie over vier vriendinnen, geschreven door Susan Muskee. Het derde deel van de serie, Marathons en mokkataart, draait om Abigail.

In Marathons en mokkataart is Abigail druk met de verbouwing van haar vaders sportschool. Alles loopt op rolletjes, tot ze er opeens alleen voor komt te staan omdat haar vader en broer allebei naar het buitenland vertrekken. De mannen hebben er het volste vertrouwen in dat Abigail het redt, maar daar is ze zelf niet zo zeker van… Durft ze haar naasten te vertellen dat ze eigenlijk best gestrest is, en dat ze steeds vaker aan haar moeder moet denken, die vijftien jaar geleden met de noorderzon vertrok?

In café The Rolling Scones ontmoet Abigail Robin, bij wie ze zonder schroom haar hart lucht. Met Robin in de buurt doet Abigail niet alleen bijzondere ontdekkingen over zichzelf, maar ook over haar familie…

De cover

De cover is in dezelfde stijl als de voorgaande delen. Al had ik het ook hier weer passender gevonden als Abigail dan ook in haar favoriete outfit op de cover gestaan had, sportkleding… met bijvoorbeeld een stuk mokkataart in haar handen of zo. Nu kan de cover van ieder willekeurig verhaal zijn en ik mis dan net de link met het verhaal.

De auteur

Susan Muskee is freelance copywriter en woonachtig in Deventer. ‘Scones & Spotlights’ was haar feelgood-debuut. Onlangs won Susan de Kobo X Elegance schrijfwedstrijd met ‘Eerst rennen dan vliegen’, een kort verhaal van haar hand.

Het verhaal

In dit derde deel van de ‘Liefde natuurlijk’-serie leren we Abigail beter kennen. Abigail beheert samen met haar vader en broer de sportscholen van haar vader. Voor haar afstuderen heeft ze een mooi plan gemaakt, waardoor de sportscholen op een goede manier verbouwd kunnen worden, maar zo perfectionistisch als Abigail is was ze altijd bang dat dit niet goed genoeg was. Aan de hand van haar plannen zijn ze nu de sportschool aan het verbouwen.

Alles loopt perfect, totdat Abigail krijgt te horen dat niet alleen haar broer vertrekt om de marathon te gaan lopen, maar dat haar vader ook naar het buitenland gaat voor een wedstrijd. Abigail staat er alleen voor. De beide mannen zijn er zeker van dat Abigail de verbouwing zonder veel problemen aan kan, maar Abigail zelf twijfelt hieraan. Kan ze haar vriendinnen vertellen dat ze eigenlijk best veel stress heeft en hierdoor ook steeds vaker aan haar moeder moet denken, die vijftien jaar geleden plotseling vertrok?

Café The Rolling Scones is het rustpunt voor Abigail. Ze kan hier rustig haar koffie drinken en ontmoet Robin. Bij Robin lucht ze zonder moeite haar hart en komt ze tot bijzondere ontdekkingen over haar zelf en haar familie.

Mijn mening

Nadat ik eerder al de voorgaande delen ‘Scones & Spotlights‘ en ‘Polaroids & poederdozen‘ met veel plezier gelezen had, keek ik er naar uit om dit derde deel te gaan lezen.
Natuurlijk kende ik de meeste personages al goed uit de voorgaande delen. Maar nu kwam de verhaallijn van Abigail aan bod. In de voorgaande verhalen had ik natuurlijk al gelezen dat Abigail de sportiefste van de vier vriendinnen was.

Aan het begin zit een samenvatting over de voorgaande twee delen. Hierdoor merkte ik dat ik al snel weer helemaal in het verhaal zat en snel verder wilde lezen. Door de vlotte schrijfstijl van Susan Muskee vloog ik weer door het verhaal en had ik het boek weer veel te snel uit naar mijn gevoel.

Wat even wennen was voor mij, was dat ‘Marathons & Mokkataart’ in dezelfde tijd afspeelt als Polaroids & poederdozen. Terwijl dit tweede deel wel qua tijdsbestek na ‘Scones & Spotlights’ kwam. Hierdoor waren sommige dingen wel herkenbaar die in dit derde deel gebeurde, echter waren dit geen hoofdonderwerpen en hierdoor was het nergens irritant dat je deze dingen al wist. Het was eerder dat hierdoor opviel dat het in hetzelfde tijdsbestek afspeelde.

In de voorgaande delen merkte je als lezer al dat Abigail behoorlijk perfectionistisch was en dit komt natuurlijk ook in dit verhaal naar voren. En Muskee heeft echt de groei die Abigail doormaakt duidelijk weten te omschrijven. Wat doe je als perfectionist als iets mis gaat en hoe groei je hier in dat je dit beter los kunt laten. Dit soort dingen kom je tegen in ‘Marathons & mokkataart’. En ondanks dat ik me niet echt kan herkennen in Abigail, (Ik heb dus echt niks met hardlopen. haha) vind ik Abigail wel een heel prettig personage en draait dit derde deel wellicht iets minder om liefde. Maar komen vriendschap, zelfontdekking en op eigen benen staan duidelijk aan bod in dit derde deel. Ik kijk in ieder geval uit naar het vierde deel van de ‘Liefde natuurlijk’-serie, waarin Sophie de hoofdrol speelt. En ik zag dat dit vierde deel ook reeds aangekondigd is. Siervuurwerk & Sneeuwvlokken is reeds te reserveren en is vanaf 27 mei te lezen. Ik kan in ieder geval niet wachten om dit vierde deel te gaan lezen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Marathons & Mokkataart
Serie: Liefde natuurlijk
Auteur: Susan Muskee
Uitgever: Loft Books
Aantal pagina’s e-book: 236
Verteller luisterboek: Christanne de Bruijn
Duur luisterboek: 11:09:26
ISBN e-book: 9789047205500
ISBN luisterboek: 9789047205517
Prijs e-book: € 4,99
Prijs luisterboek: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en te lezen en beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge