Vero las: Saskia M.N. Oudshoorn – Recept voor geluk + Winactie

Ik heb eerder enkele boeken van Saskia met erg veel plezier gelezen. Saskia is voor mij toch een van de betere auteurs van Nederland. Ze heeft een plezierige schrijfstijl en weet in een roman ook altijd spanning in te bouwen en dat vind ik altijd super om te lezen. Dus toen ik las dat ze nu een echte feelgood geschreven had en daarmee ook nog de KoboTalent wedstrijd gewonnen had wist ik dat ik dit boek wilde lezen. Toen Saskia mij benaderde of ik dit boek wilde lezen hoefde ik dan ook niet te twijfelen. Ik wil Saskia M.N. Oudshoorn dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Liv Veerman is na haar opleiding als patissier in een hotelkeuken aan de slag gegaan. Het werk is oersaai en haar manager is een handtastelijke hork.

Op een zondagmiddag loopt ze bij toeval tegen een oud, maar charmant pand op. Als de huur ook nog betaalbaar blijkt, neemt ze een impulsieve beslissing: Ze gaat hier haar droom voor een eigen zaak waarmaken!

Er is één probleem: Onno, haar vriend, staat absoluut niet achter deze riskante beslissing en weigert haar te helpen. Liz zet toch door, met alle gevolgen van dien.

Hoe ver durf jij te gaan om je dromen waar te maken?

De cover

De cover is turquoise met een taart en een getekende vrouw die boven op de taart zit met een koksmuts op. Er boven staat de titel. De cover doet vrolijk aan en dit zou wel een cover zijn die me zou opvallen in de boekhandel, vooral ook omdat bakken van gebak mijn andere hobby is.

De auteur

Met haar spannende debuut ‘Zie jij mij?’ bereikte Saskia M.N. Oudshoorn de finale van de Crime Compagnie/Sweek Contest. Het verhaal gaat verder in ‘Op eenzame hoogte’, dat uitgeroepen werd tot Vrouwenthriller van het jaar. Saskia volgde schrijfcoaching bij Simone van der Vlugt, schreef mee aan een online vrouwenthriller en publiceerde diverse korte verhalen. Met ‘Recept voor geluk’ won ze de #KoboTalent schrijfwedstrijd van 2019.

Het verhaal

Liv Veerman werkt na haar opleiding tot patissier in een hotelkeuken. Hier is ze eigenlijk uit gemakzucht blijven werken, maar ze kan het nu niet echt haar droombaan noemen. Haar manager is handtastelijk en zo onvriendelijk als maar zijn kan. Het werk is iedere dag hetzelfde en absoluut geen uitdaging. Maar het is een vast inkomen. Op een zondagmiddag zeurt haar vriend haar aan het hoofd dat ze toch echt de stad even in moeten. Als hij schoenen aan het passen is, gaat Liv alvast naar buiten en dan ziet ze opeens een oud, maar heel charmant pand te huur staan. Haar vriend Onno ziet alleen al het werk ervan en niet de charme. Maar Liv heeft toch besloten om het nummer eens op te schrijven van de verhuurder. Als ze na het weekend belt en het pand gaat bekijken is ze op slag verliefd. Dan blijkt de huur ook nog mee te vallen. Ze denkt niet lang na en huurt het pand.
De huurbaas regelt dat zijn zoon, de knappe Matthew, haar meehelpt met klussen en dit valt natuurlijk niet in goede aarde bij haar vriend Onno, die de plannen sowieso al niet ziet zitten. De spanningen lopen steeds verder op. Hoe ver gaat Liv om haar plannen te verwezenlijken?

Gesigneerd

Ik had een leuk gesprek met Saskia op het moment dat we het over haar boek recenseren hadden. Toen hebben we het ook over mijn slecht slapen gehad. En toen ik het boek thuis gestuurd kreeg, bleek dat Saskia het boek ook gesigneerd had. En dat ze hierbij ook aan ons gesprekje gedacht had. Dit vind ik dan nog eens extra leuk. Hierdoor zal ik over een lange tijd als ik dit boek weer in handen heb, wederom weten waar we het over gehad hebben.

Mijn mening

Nadat ik erg genoten had van ‘Zie jij mij?‘ en ‘Op eenzame hoogte‘ was ik dus erg benieuwd naar haar nieuwe boek. Toen ik ook nog hoorde dat het over een patissier ging, was mijn interesse natuurlijk helemaal gewekt, want bakken is naast lezen mijn andere hobby. En als het over bakken gaat dan loopt mij al snel het water in de mond.

Toen ik begon te lezen, merkte dat ik me al snel in Liv kon inleven. Het gevoel dat ze had dat ze meer wilde dan oud worden in de hotelkeuken waar ze nu werkte heeft Saskia zo weten te omschrijven, dat je je ook echt in Liv kunt verplaatsen. Saskia heeft een beeldende schrijfstijl waardoor ik me het oude pand, met de unieke details, echt voor de geest kon halen en ik me hierdoor ook heel goed het gevoel van Liv kon voorstellen.

Je weet aan de ene kant wel hoe het verhaal af gaat lopen, maar Saskia heeft toch enkele dingen ingebouwd die ik absoluut niet aan had zien komen. Dit maakt het boek interessant en zorgde ervoor dat ik iedere keer nog even verder wilde lezen. In de vorige twee boeken had Saskia bij het feelgood verhaal er nog een thrillerverhaal doorheen geweven. Hier heeft ze deze keer niet voor gekozen en dat vind ik ook leuk, aangezien ze hiermee laat zien dat ze ook een boeiende feelgood kan schrijven.

Voor mijn gevoel wil Saskia hier ook een boodschap meegeven. Namelijk dat je niet alleen je dromen moet dromen, maar ook waar moet maken. Zodat je daar later geen spijt van hebt en niet vastroest in een leven wat je eigenlijk niet echt wilt en daar later van denkt ‘Had ik maar…’.

Wat ik ook een leuk extraatje vind, is dat achter in het boek ook een aantal recepten staan, die gedurende het verhaal voorbij komen. Er zijn een aantal recepten die echt wel overgeschreven worden in mijn receptenboekje, want ze klonken al heerlijk tijdens het lezen. En toen ik achterin de recepten ontdekte en de ingrediënten zag, begon ik al echt te watertanden.

Voor mij, vooral ook na het lezen van dit boek, blijft Saskia een van de betere auteurs van Nederlandse bodem. Ik hoop dat ze dan ook snel weer met een nieuw boek komt, maar wat ik in de wandelgangen gehoord heb, mogen we inderdaad dit jaar nog een boek van haar verwachten.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Recept voor geluk
Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgever: Sweek
Aantal pagina’s paperback: 244
Verteller luisterboek: Caroline van Keeken
Duur luisterboek: 06:12:21
ISBN paperback: 9789463984508
ISBN e-book: 9781989510711
ISBN luisterboek: 9781989510704
Prijs paperback: € 19,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs luisterboek: € 17,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Wij mogen één e-book van ‘Recept voor geluk’ geschreven door Saskia M.N.Oudshoorn verloten. Hier willen wij Saskia natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

Wil je extra kans maken of heb je geen Facebook en wil je toch kans maken?

 • Deel het bericht op Facebook openbaar op je Facebook profiel.
 • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
 • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
 • Laat een reactie achter onder dit bericht welke stappen je gevolgd hebt.

Deze winactie loopt tot en met 2 maart 2020. Hierna zullen wij zo snel mogelijk de winnaar bekend maken.

Succes!

3 thoughts on “Vero las: Saskia M.N. Oudshoorn – Recept voor geluk + Winactie

 1. Ik heb nog niets gelezen van deze auteur. Hoog tijd om eens kennis te maken. Het spreekt me erg aan, mijn interesse is gewekt!
  Ik volg op Bloglovin (loved/saved) en ontvang de nieuwsbrief.

 2. Leuke actie, ik maak graag kans !
  Ik heb de extra stappen op bloglovin’ en twitter ook gedaan.
  Daarnaast krijg ik de nieuwsbrief heel graag 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge