Vero las: Saskia M.N.Oudshoorn – Liefde in Milaan-serie *Blogtour*

Op Facebook zagen wij een oproep van Zomer & Keuning om mee te doen aan de blogtour rond de ‘Liefde in Milaan’ serie geschreven door Saskia Oudshoorn. Aangezien ik al verschillende boeken van haar hand met veel plezier gelezen heb, hoefde ik niet lang te twijfelen en heb een mail gestuurd. Wij ontvingen niet veel later al de manuscripten van deze serie. Hier willen we Zomer & Keuning hartelijk voor bedanken.

Boek informatie: Toeval bestaat niet: Als Anneloes door haar vriend Emiel verlaten wordt voor een jonge vrouw, begint Toeval bestaat niet van Saskia M.N. Oudshoorn. In het begin van dit eerste deel van de serie Liefde in Milaan is er nog lang geen sprake van Milaan: Anneloes neemt er naast haar werk op een reclamebureau een weekendbaantje in de snackbar bij om zo snel mogelijk van haar schuld af te komen. Verder hoeft het voor haar allemaal niet zo. Maar haar vriendinnen denken daar anders over en regelen een blind date. Anneloes gaat, met frisse tegenzin, om van het gezeur af te zijn. Dit wordt natuurlijk helemaal niks… Maar dan staat Gianluca tegenover haar. Charmant, grappig, en eigenlijk te knap en aardig om waar te zijn. Anneloes kan moeilijk geloven dat zijn interesse in haar oprecht is. Als hij haar uitnodigt om met hem naar Milaan te gaan en op het laatste moment niet zelf komt opdagen, maar zijn irritante PA Constance stuurt, wordt haar vermoeden bevestigd – denkt ze.

Boek informatie: Loes, Luca & Liz: Het leven lijkt niet mooier te kunnen worden als Anneloes in Loes, Luca en Liz van Saskia M.N. Oudshoorn naast Gianluca wakker wordt in een hotel in Milaan. Wát een contrast met haar ex Emiel, die zo hoffelijk was als een pedaalemmer. Hem kan ze missen als kiespijn. Maar degene die Gianluca moet missen, is wel voelbaar aanwezig: zijn vrouw Elizabeth, die veel te jong is overleden. In dit tweede deel van de serie Liefde in Milaan verdiept de relatie van Anneloes en Gianluca zich, en daarmee gaat ook zijn verleden met Liz een grotere rol spelen. Anneloes voelt zich verscheurd: ze is gek op deze man, maar ze kan zijn overleden echtgenote niet vervangen. Dat is ook nooit haar bedoeling.

Boek informatie: Casa dell’Amora: Anneloes’ leven is compleet op zijn kop komen te staan sinds ze Gianluca heeft ontmoet. In Casa dell’amore, het derde en laatste deel van de serie Liefde in Milaan door Saskia M.N. Oudshoorn, zet ze ook zélf alles op z’n kop om met hem te leven. Terug in Rotterdam meldt ze haar baas dat ze een sabbatical wil. Ze gaat naar Italië om samen met Gianluca een landhuis op te knappen, maar als het bijna zover is, vindt ze het toch best lastig: geen meidenavonden meer met haar vriendinnen, ver weg van haar familie… Het enige waar ze niet aan twijfelt, is de liefde tussen haar en Gianluca. Al kennen ze elkaar nog maar kort, ze zijn er zeker van dat ze in hun casa dell’amore het geluk zullen vinden. Maar dan verschijnt ineens de bloedmooie Gina op het toneel, Gianluca’s jeugdliefde. Is hun prille liefde hiertegen bestand of heeft Anneloes voor niks alle schepen achter zich verbrand?

De covers

De covers passen erg goed bij elkaar. Ze zijn vrolijk en hebben getekende afbeeldingen op de cover staan die allemaal een link met Italië hebben. De covers geven me echt een goed gevoel. En ik zou deze ook echt aangeklikt hebben om de korte inhoud te lezen.

De auteur

Saskia M.N. Oudshoorn won in 2019 de #KoboTalent wedstrijd met haar feelgoodroman ‘Recept voor geluk’. Ze schreef al graag, maar na deze bekroning is ze zich er nog meer op gaan toeleggen. De auteur woont in de omgeving van Rotterdam en heeft naast het schrijven een baan in de foodindustrie.

Mijn mening

Ik heb al eerder enkele boeken van Saskia M.N. Oudshoorn gelezen, o.a. ‘Recept voor geluk‘. De schrijfstijl van Saskia vind ik erg leuk, dus ik wilde erg graag deze serie van haar hand lezen. Het eerste deel van de ‘Liefde in Milaan’ serie is eerder als losstaand kort-verhaal verschenen. Dat het nu als serie verschijnt is natuurlijk extra leuk.

Nu bestaat de ‘Liefde in Milaan’-serie uit drie delen. Deze drie samen vormen naar mijn gevoel één geheel afgerond verhaal.

In het eerste deel leren we de verschillende personages kennen. Er wordt een begin gemaakt in de kennismaking tussen Anneloes en Luca. Dit zorgt voor hilarische momenten waarbij je vooral Anneloes en haar vriendinnen goed leert kennen. Deel één is een kort romantisch verhaal, wat inderdaad wel om een vervolg vraagt. Er blijven nog te veel lijntjes open, deze worden gelukkig in de volgende delen wel netjes afgewerkt. In dit eerste deel komt Gianluca nog niet veel aan bod en je merkt dat Anneloes echt de hoofdpersoon is. Dit zorgt ervoor dat je haar het beste kent en ook de meeste sympathie voor haar hebt.

In het tweede deel wordt het verhaal afwisselend vertelt van Gianluca en Anneloes en hierdoor krijg je een completer beeld van beide personen. Dit deel is veel gevoeliger geschreven dan het eerste deel. Het eerste deel was vooral lang leve de lol. Je merkt in dit tweede deel dat Oudshoorn duidelijk meer diepgang in het verhaal wil brengen en de personages een duidelijk verleden wil meegeven. Dat heeft ze op een erg goede manier gedaan. Doordat Gianluca al op jonge leeftijd afscheid heeft moeten nemen van zijn vrouw, merk je tijdens het lezen dat hier nog heel wat onverwerkt verdriet zit. Daarnaast heeft Oudshoorn Anneloes echt menselijk neergezet door haar onzekerheid duidelijk naar voren te laten komen. Dit zorgt voor een gevoelig verhaal en de emoties die hier bij komen kijken van rouw, onzekerheid, maar ook de hoop voor een nieuwe toekomst heeft ze erg goed onder woorden weten te brengen. Hierdoor maak je als lezer deze gevoelens ook zelf mee.

In het derde deel merk je dat de relatie in sneltreinvaart gegaan is. Naar mijn gevoel vlugger dan logisch is, vanwege de onzekerheid van Anneloes. Hierdoor kwam het begin op mij wat ongeloofwaardig over, echter weet ik ook dat in een feelgoodroman, sommige dingen wel vaker snel gaan. Net zoals nu dus. Wat Oudshoorn dan wel weer goed doet, is deze onzekerheid toch regelmatig terug laten komen. Dit, vind ik, komt de geloofwaardigheid van het verhaal ten goede. Het is natuurlijk een verhaal met een happy end al gebeurt er natuurlijk wel nog een hoop meer.

De ontknoping zorgt voor een geweldig einde en naar mijn gevoel kan Oudshoorn nog altijd besluiten om met deze personages een vervolg verhaal te maken. Waarbij de villa in Italië een mooie rol zou kunnen spelen. Ik zou het in ieder geval leuk vinden. Ik heb de personages in mijn hart gesloten en ik zou het beslist erg leuk vinden om over een tijd een nieuw verhaal te lezen met Anneloes en Gianluca in de hoofdrol. Bijvoorbeeld als ze hun villa in gebruik genomen hebben en hun gasten ontvangen…

Blogtour

Deze recensie maakt deel uit van een blogtour. Deze recensie is anders als anders, want hij bevat meteen alle delen van de ‘Liefde in Milaan’-serie. Neem zeker ook eens een kijkje op de website van de andere bloggers om zo ook hun mening over dit boek te lezen.

Gegevens van dit boek:
Serie: Liefde in Milaan
Titel boek 1: Toeval bestaat niet
Titel boek 2: Loes, Luca & Liz
Titel boek 3: Casa dell’Amore
Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s e-book boek 1: 80
Aantal pagina’s e-book boek 2: 102
Aantal pagina’s e-book boek 3: 81
Prijs per e-book: € 3,99

Deze digitale boeken zijn o.a. verkrijgbaar bij Bruna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge