Vero las: Saskia M.N. Oudshoorn – Dubbele agenda

Saskia Oudshoorn plaatste op haar instagram een oproep welke bloggers haar boek ‘Dubbele agenda’ zou willen lezen. Aangezien ik haar andere boeken ook erg kon waarderen wilde ik deze natuurlijk ook erg graag lezen. En ik heb een hele tijd geleden al een eerste versie van dit boek mogen lezen, dus ik was ook wel benieuwd of er veel veranderd was aan dit boek. Nadat ik aangegeven had dat ik hier graag aan deel wilde nemen ontving ik dan ook al vrij snel een epub om te lezen. Hier wil ik Saskia M.N. Oudshoorn natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: De sleur van alledag begint Eline aardig op te breken, sinds ze haar baan verloor. Het weekendje Antwerpen met haar nieuwe vriendinnen uit het popkoor is een welkome afleiding. In een hotelbar ontmoet ze de knappe Thierry, die het gedoofde vuur in haar binnenste met zijn charmes flink aanwakkert.
Stijn, haar man, heeft niets in de gaten. Zijn drukke baan en een veel te duur marketingproject bezorgen hem slapeloze nachten.
Of is er meer aan de hand?
In hoeverre zijn hun zorgen met elkaar verbonden? Langzaam ontrafelt zich een sinister spel rondom hun gezin. Dit kan iedereen overkomen, ook jou als je niet uitkijkt …

De cover

Op de cover staat een jonge vrouw, waarbij het net is alsof bij haar hoofd een pagina om slaat. Dit vind ik op zich goed uit gedacht naar het idee dubbele agenda. Maar dan meer met dubbele agenda als twee gezichten. Ik vind de cover wel wat aan de donkere kant en ik weet niet of hij me echt zou opvallen in de boekhandel.

De auteur

Saskia M. Oudshoorn schreef eerder ‘Zie jij mij?’ waarmee ze de finale van de Sweek/Crime Compagnie schrijfwedstrijd bereikte.
‘Op eenzame hoogte’ werd Vrouwenthriller van het jaar. Met ‘Recept voor geluk’ won zij de Kobo Talent schrijfwedstrijd.
‘Dubbele Agenda’ is een echte thriller die je op het puntje van je stoel laat zitten en je aan het denken zet over wat nu echt belangrijk in het leven is.

Het verhaal

Eline is terug van zwangerschapsverlof en krijgt dan vrijwel direct te horen dat er geen plek meer voor haar is. Dus kan ze weer terug naar huis. Hierdoor voelt ze zich snel niet echt meer gewaardeerd. Haar man, Stijn, heeft niet echt oog voor haar, door zijn drukke baan. Hij moet de problemen die daar spelen het hoofd bieden. Als Eline met haar vriendinnen van het popkoor een weekendje naar Antwerpen gaat, ontmoet ze daar de charmante Thierry. Ze raakt aan de praat en heeft een erg gezellige avond met hem. Hij zorgt er voor dat Eline zich weer echt gewaardeerd voelt. Stijn, merkt hier niks van. Maar wat is hier aan de hand? En wat voor akelig spelletje ontrafelt zich rondom hun gezin.

Mijn mening

Het mooie van de meeste boeken van Saskia is dat ze feelgood zijn, maar dat er ook steeds weer een spannend kantje aan zit, waardoor ik altijd het gevoel heb dat ik verder wil lezen. Dus ik was benieuwd of dit bij dit boek ook het geval was. En ja ze heeft weer een roman weten neer te zetten met een spannend element. Hier is zij echt een meesterauteur in. De verhaallijnen van Eline en Stijn komen erg waarheidsgetrouw over en het konden zomaar je buren of vrienden zijn. Dat vind ik altijd fijn als de personages heel gewoon zijn waardoor je jezelf hier toch wel in herkent.

Eline en Stijn leven samen maar zijn nog nooit zo ver van elkaar verwijderd geweest. Oudshoorn weet dit op zo’n goede manier neer te zetten, dat je deze spanning heel goed voelt en als lezer weet dat er een hoop aan de hand is, terwijl de personages in het boek nog onwetend zijn.

In het eerste deel worden de personages duidelijk neer gezet en deze worden erg goed uitgewerkt waardoor je ze goed genoeg leert kennen en een band met ze krijgt. In dit eerste deel lijkt alles nog goed te gaan, ondanks dat er wel problemen zijn bij Stijn op het werk en Eline zich niet helemaal happy voelt in de relatie.
In deel 2 gebeurd er heel veel en ik heb hierbij een beetje het gevoel dat er eigenlijk teveel moest gebeuren in een te korte tijd. Ondanks dat dit wat mij betreft in een iets rustiger tempo had mogen gebeuren, merk je wel dat er over nagedacht is en komt het nergens ongeloofwaardig over.

Het boek is echt weer herkenbaar als een echte Saskia M.N. Oudshoorn. Deze leest ook weer zo heerlijk weg net als bijvoorbeeld ‘Zie jij mij?‘ en ‘Op eenzame hoogte‘. Oudshoorn heeft ook in dit boek een roman weten te combineren met een spannend verhaal. Ik vind haar boeken echter eerder onder roman dan onder thriller vallen. En had dan ook liever gezien dat op de cover bijvoorbeeld spannende roman gestaan had. Door er thriller op te zetten, maak je de verwachtingen voor nieuwe lezers die van thrillers houden hoog en ik denk voor een echte thrillerliefhebber zal dit verhaal te soft zijn. Maar voor degene die van een spannende roman houden, die kunnen hun hart echt ophalen met dit boek, want dan kun je echt van begin tot eind smullen.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek, lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Dubbele agenda
Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgever: Ambilicious
Aantal pagina’s paperback: 272
Aantal pagina’s e-book: 272
ISBN paperback: 9789492551917
ISBN e-book: 9789492551894
Prijs paperback: € 19,95
Prijs e-book: € 8,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Vero las: Saskia M.N. Oudshoorn – Dubbele agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge