Vero las: Saskia M.N. Oudshoorn – Breekbaar geluk

Via Team Lewis ontvingen wij ‘Breekbaar geluk’ geschreven door Sasakia M.N. Oudshoorn. Aangezien ik het eerste deel in de ‘Geluk’-serie ‘Recept voor geluk‘ met veel plezier gelezen had, wist ik dat ik dit vervolg ook zeker zou willen lezen. Dus ik hoefde me niet lang te bedenken toen Team Lewis ons hiervoor benaderde. Hier willen we Team Lewis dan ook hartelijk bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Liv kan haar geluk niet op: haar eigen patisserie is een succes en nu heeft ze ook nog eens de fantastische en knappe Matthew aan haar zijde. Haar ex vriendje Onno is echter veel minder gelukkig met deze nieuwe situatie. Zo ongelukkig zelfs dat hij, in een vlaag van blinde woede, een impulsieve en domme beslissing maakt die de levens van bijna alle betrokkenen overhoop gooit. Wanneer hij besluit alleen aan Liv zijn daden op te biechten ziet zij zich gedwongen tot het maken van een onmogelijke keus. Moet ze zwijgen om Onno te beschermen? Of moet ze Matthew in vertrouwen nemen en riskeren dat ze alles kwijtraakt waar ze zo hard voor gevochten heeft? Een onmogelijke beslissing waarvan ze de gevolgen, ondanks de onvoorwaardelijke steun van haar trouwe vrienden Kate en Laurens, helemaal zelf zal moeten dragen.

De cover

De cover is paars en in dezelfde stijl als Recept voor geluk. Vandaar dat hij me online al opgevallen was. Wel vraag ik me af of ‘Breekbaar geluk’ net als ‘Recept voor geluk’ ook als paperback zal verschijnen.

De auteur

Met haar spannende debuut ‘Zie jij mij?’ bereikte Saskia M.N. Oudshoorn de finale van de Crime Compagnie/Sweek Contest. Het verhaal gaat verder in ‘Op eenzame hoogte’, dat uitgeroepen werd tot Vrouwenthriller van het jaar. Saskia volgde schrijfcoaching bij Simone van der Vlugt, schreef mee aan een online vrouwenthriller en publiceerde diverse korte verhalen. Met ‘Recept voor geluk’ won ze de #KoboTalent schrijfwedstrijd van 2019. Breekbaar geluk is de langverwachte opvolger van Recept voor geluk.

Het verhaal

Liv voelt zich dolgelukkig, haar eigen pattisseriezaak wordt langzaam een succes en Matthew wijkt niet van haar zijde. Ze is ontzettend verliefd op deze knappe kinderarts. Echter haar ex-vriendje Onno is hier niet zo blij mee en hij kan zijn jaloezie niet verbergen. Als hij in een vlaag van woede een impulsieve en domme beslissing maakt, ziet hij geen andere uitweg dan Liv om hulp te vragen. Liv wordt hierdoor in een onmogelijke keuze gedwongen. Moet ze dit eerlijk opbiechten of moet ze Onno beschermen. Hij was tenslotte zo verward. Ze maakt een onmogelijke beslissing en ze zal de gevolgen hiervan zelf moeten dragen. Hoe zwaar dit ook is, al krijgt ze wel steun van haar trouwe vrienden Kate en Laurens.

Mijn mening

Nadat ik met erg veel plezier eerdere boeken van Saskia gelezen had, wist ik dat ik dit tweede deel uit de Geluk-serie zeker ook wilde lezen. Het verhaal gaat precies verder waar deel 1 gestopt is. En ik vond het wel plezierig dat er vooraan een stukje stond om je geheugen op te frissen. Hierdoor kon ik me ‘Recept voor geluk’ weer voor de geest halen en vielen de puzzelstukjes al snel weer op zijn plek. De personages begonnen weer te leven en ik zat meteen weer in het verhaal. Dat is het fijne van een serie, je neemt de hoofdpersonages langer mee en als je een nieuw deel begint is het net alsof je oude bekenden tegen komt.

Het verhaal wordt voornamelijk vanuit Liv verteld en soms komt er een stukje verteld vanuit Matthew. Hierdoor weet je ook wat de gedachten van beide personages zijn en weet je soms meer als de hoofdpersonen. Hierdoor had ik soms ook dat ik Liv of Matthew even door elkaar wilde schudden om ze wakker te maken, zodat ze een andere beslissing zouden maken. Dit is voor mij een teken dat ik echt in het verhaal zat.

Wel kon ik één beslissing van Liv niet begrijpen. Zonder een spoiler weg te geven. Door deze beslissing wordt haar hele leven op de kop gezet en ik kan me niet voorstellen dat je dit op die manier zou doen… Dit vond ik wat ongeloofwaardig. Saskia probeert dit wel gedurende het verhaal te verklaren echter kwam dit niet zo goed uit de verf naar mijn gevoel. Ik heb dit gevoel over deze beslissing aan de kant gezet en verder was het boek wel geloofwaardig en heb ik het boek in één ruk uitgelezen en geluisterd. Zoals enkelen ondertussen al weten, luister ik regelmatig een luisterboek terwijl ik zelf het boek lees en dat heb ik hierbij natuurlijk ook weer gedaan en dat zorgde er voor dat ik echt door het boek heen vloog en ik hem op een bepaald moment gewoon uit moest lezen.

De ontknoping zorgt ervoor dat ik ontzettend nieuwsgierig wordt naar het derde deel van deze serie. En het mooie is dat ‘Grenzeloos geluk‘ al te lezen is.

Wat ik ook echt leuk vind, is dat aan het einde van het boek de verschillende recepten staan die Liv in haar pattiserie gemaakt heeft. Doordat ik zelf graag bak, vind ik dit een erg leuke aanvulling op het boek.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Breekbaar geluk
Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Serie: Geluk
Uitgever: Kobo Original
Aantal pagina’s e-book: 277
Verteller luisterboek: Timna Hacquebord
Duur luisterboek: 07:39:00
ISBN e-book: 9781774533444
ISBN luisterboek: 9781774533437
Prijs e-book: € 9,99
ISBN Luisterboek: € 17,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com en te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge