Vero las: Sarah Morgenthaler – Droomvakantie

In de catalogus van A.W. Bruna uitgevers zagen wij dat er een nieuwe serie uitgegeven zou worden. Het eerste deel was ‘Droomvakantie’ en nadat ik de korte inhoud gelezen had, wist ik dat dit wellicht een boek voor mij zou kunnen zijn. Dus na een mailtje gestuurd te hebben na de uitgever, ontvingen wij vrij snel na verschijning een exemplaar in de bus. Hier willen we A.W. Bruna uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Toen Graham Barnett zijn eetcafé de Tourist Trap noemde, was dat bedoeld als grapje. Maar nu zit hij vast aan het grillen van worstjes voor een eindeloze stroom toeristen, die hem allemaal irriteren. Zelfs diegene die rustig aan een tafeltje zit met haar boek…

Twee weken in Alaska staat niet enkel aan de top van Zoey Caldwells bucketlist. Het is haar volledige bucketlist. Eén blik op het bergstadje Moose Springs, en ze is verkocht. Wanneer een goede daad haar Grahams leven in katapulteert, ontdekt ze dat er meer is aan deze knorrige local dan ze kon vermoeden… en meer om lief te hebben in Moose Springs dan alleen de prachtige wildernis van Alaska.

De cover

Op de cover zit een stelletje boven op een berg en kijkt over het dal uit, waar een meer ligt. De titel staat er in een cursief lettertype op. Bovenaan staat een quote en die maakt me nieuwsgierig, waardoor ik het boek zeker opgepakt zou hebben om de achterflap te lezen.

De auteur

Sarah Morgenthaler is geoloog en een enthousiaste wetenschapsnerd. Ze heeft een asielhond, pitbull Sammy. Als ze niet aan het schrijven is, dan maakt Sarah graag wandeltochten door de nationale parken, samen met haar man. Ze was twee keer een Golden Heart Finalist en won de Nola Stars Suzannah award voor haar romantische fictie.

Het verhaal

Zoey Caldwells heeft iedere cent gespaard om haar droomvakantie naar Alaska uit te laten komen. Haar rijke vriendin heeft een kamer in het luxe hotel geboekt en Zoey kan hier ook overnachten. Ze verblijven in het kleine bergstadje Moose Springs. Dit is een echte toeristische trekpleister. In Moose Springs heeft Graham Barnett het beroemde eetcafé de Tourist Trap. Dit eetcafé is zo druk bezocht en Graham heeft hier zijn eigen regels ontwikkeld. Hij sluit wanneer hij er genoeg van heeft. En ondanks dat de Tourist Trap als grap ontstaan is, zit hij nu vast aan het grillen van worstjes en hamburgers. En dat terwijl hij een gruwelijke hekel aan toeristen heeft.

Hij heeft zelfs een hekel aan de jonge vrouw die rustig aan een tafeltje zit met haar boek… Zoey. Zoey ontdekt dat de knorrige eigenaar van de Tourist Trap interessanter is dan ze vermoedde. En in Moose Springs is er meer dan alleen de mooie natuur die het de moeite waard maakt…

Mijn mening

Voor een leuke feelgood roman ben ik altijd te vinden, dus ik ging enthousiast in dit eerste deel lezen en ik was al vrij snel verkocht. Sarah Morgenthaler heeft een beeldende schrijfstijl, dus je ziet de personages meteen voor je en ook de natuur weet ze erg goed te omschrijven. Hierdoor waan je je tijdens het lezen zelf in het mooie Alaska. De ietwat onhandige Zoey is echt een girl next door en Graham, de knorrige eigenaar van de Tourist Trap is echt een rauwdouwer met een klein hartje. Beiden hebben een hekel aan de rijken der wereld. En nadat ik las over Ulysses, de eland die een zwak had voor de auto van Graham, was ik helemaal om. Dit is een heerlijk boek. En gelukkig hoeven we nog geen afscheid te nemen, want dit boek maakt deel uit van een serie. En toevallig las ik eerder dat Sarah zelfs een vierde deel aan het schrijven was… Dus laten we hopen dat het vierde deel ook naar het Nederlands vertaald wordt. Het tweede deel ‘Droomman‘ is reeds verkrijgbaar en het derde deel ‘Droomuitzicht‘ is reeds aangekondigd en te reserveren.

Het boek is opgebouwd uit korte hoofdstukken en wordt vanuit verschillende perspectieven verteld. Hierdoor kun je alle gedachten en onhandige acties volgen en begrijpen. Door het eenvoudige taalgebruik vloog je echt door het boek en weg leggen is eigenlijk geen optie. Want, ondanks dat sommige dingen voorspelbaar zijn, waren andere stukjes dat absoluut niet en hierdoor bleef het boek zo interessant dat je het in één ruk uit wilde lezen.

Ik kijk nu al uit naar de volgende delen uit de Moose Springs, want de schrijfstijl en de personages heb ik nu al in mijn hart gesloten.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het onderstaande leesfragment.

Droomvakantie

Gegevens van dit boek:
Titel: Droomvakantie
Serie: Moose Springs
Auteur: Sarah Morgenthaler
Uitgever: A.W. Bruna uitgevers
Vertaald door: Monique Eggermont
Aantal pagina’s paperback: 416
Aantal pagina’s e-book: 416
Verteller luisterboek: Kristel van Eijk
Duur luisterboek: 10:57:46
ISBN paperback: 9789400513198
ISBN e-book: 9789044932157
ISBN luisterboek: 9789046174395
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 9,49
Prijs luisterboek: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge