Vero las: Sarah Morgenthaler – Droomman

Nadat ik ‘Droomvakantie‘, het eerste deel van de Moose Springs-serie, met veel plezier gelezen had, wist ik dat ik het vervolg ook zeker wilde lezen en wij ontvingen ‘Droomman’ dan ook vlak na verschijning in onze brievenbus. Hier willen wij A.W. Bruna uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Lana Montgomery is alles wat het gemoedelijke stadje Moose Springs niet kan waarderen: een rijke socialite die denkt dat ze alles wel even kan veranderen. Maar Lana is vastbesloten om te bewijzen dat ze hier thuishoort. Zelfs als ze daarvoor haar hakken moet inruilen voor sneeuwlaarzen en op jacht moet naar een op hol geslagen eland. Hoe moeilijk kan dat nou helemaal zijn?
De laatste jaren zijn zwaar geweest voor Rick Harding, en het wordt er niet makkelijker op nu zijn droomvrouw naar Moose Springs is verhuisd. Wanneer Lana hem per ongeluk raakt met een verdovingspijl, is het duidelijk dat ze wel wat hulp kan gebruiken – en wie weet… ziet ze hem dan voortaan wel staan. Als het Rick en Lana lukt om de dolle eland te vangen voor die Moose Springs verwoest, zouden ze samen weleens de plek kunnen vinden waar ze thuishoren.

De cover

De cover is in dezelfde stijl als ‘Droomvakantie’, waardoor deze mij meteen zou zijn opgevallen in de boekhandel en ik deze zeker opgepakt zou hebben in de boekhandel.

De auteur

Sarah Morgenthaler is geoloog en een enthousiaste wetenschapsnerd. Ze heeft een asielhond, pitbull Sammy. Als ze niet aan het schrijven is, dan maakt Sarah graag wandeltochten door de nationale parken, samen met haar man. Ze was twee keer een Golden Heart Finalist en won de NOLA Stars Suzannah Award voor haar romantische fictie.

Het verhaal

Lana voelt zich goed in het gemoedelijke stadje Moose Springs, maar het gemoedelijke stadje kan Lana Montgomery niet zo waarderen. Ze is bekend bij de rijkere society en ze denkt dat ze alles wel even kan veranderen. Maar Lana is vastbesloten om te bewijzen dat ze thuishoort in Moose Springs en het beste met het stadje voor heeft. Ook al moet ze daarvoor haar hakken in ruilen voor sneeuwlaarzen om op jacht te gaan naar een op hol geslagen eland. Want dat kan volgens Lana toch niet zo moeilijk zijn.
In Moose Springs woont ook Rick Harding. Hij heeft het de laatste jaren best moeilijk gehad en nu is zijn droomvrouw ook nog naar Moose Springs verhuisd. Dan raakt Lana hem per ongeluk met een verdovingspijl en is het duidelijk dat Lana wel wat hulp kan gebruiken…. en wie weet… wat er dan gebeurd. Wellicht kunnen ze samen de op hol geslagen eland vangen en vinden ze zo samen een plek waar ze thuis horen.

Mijn mening

Nadat ik met veel plezier ‘Droomvakantie‘ gelezen heb, was ik natuurlijk erg nieuwsgierig naar dit tweede deel. Zou deze mij net zo goed kunnen bevallen? Het boek lag al even op mij te wachten en ik zag het boek steeds dichterbij komen op de ‘Nog-te-lezen’-stapel. En ik zat meteen weer in het verhaal. De personages kwamen me meteen weer bekend voor en ik had het gevoel alsof ik bij ‘oude vrienden’ op bezoek ging.

In dit boek staat Lana centraal. Lana zijn we in het eerste deel ook al tegengekomen, maar in het eerste deel stond Zoey centraal. En Lana was de beste vriendin van Zoey. Het is een luchtig verhaal, maar dat wil niet zeggen dat het verhaal geen diepgang heeft, want dat is echt wel zo. Doordat Morgenthaler Lana als één van de hoofdpersonen genomen heeft, worden ook de zakelijke conflicten waar Lana mee te maken krijgt in het verhaal meegenomen. Hierdoor krijgt het verhaal meer diepgang, want Lana moet verdedigen waarom ze geld wil steken in een klein stadje als Moose Springs. Hierdoor merk je dat Moose Springs voor Lana veel meer is dan een leuke investering. Het is de eerste plek die het dichtstbij het gevoel van thuis komt.

De hoofdstukken waren redelijk lang, maar lazen daarom niet minder fijn. Wel had ik minder snel zoiets, dat ik onder het lezen zei ‘ik lees nog snel een hoofdstuk’, want daar ging toch nog wel even wat tijd overheen voordat een hoofdstuk gelezen was.

Ik heb weer erg genoten van dit tweede deel in de ‘Moose Springs’-serie en gelukkig kregen we deze week het derde deel ‘Droomuitzicht‘ ook al binnen. Dus deze ligt ook al klaar om gelezen te worden, en zodra deze gelezen is volgt daar natuurlijk ook weer de recensie van. Ik hoop dat ‘Droomuitzicht’ net zo goed bevalt als dit boek en ‘Droomman’.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Droomman

Gegevens van dit boek:
Titel: Droomman
Serie: Moose Springs
Auteur: Sarah Morgenthaler
Uitgever: A.W. Bruna
Vertaald door: Monique Eggermont en Janine van der Kooij
Aantal pagina’s paperback: 416
Aantal pagina’s e-book: 416
Verteller luisterboek: Kristel van Eijk
Duur luisterboek: 10:58:01
ISBN paperback: 9789400513204
ISBN e-book: 9789044932164
ISBN luisterboek: 9789046174401
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 9,49
Prijs luisterboek: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te beluisteren via Kobo Plus
.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge