Vero las: Sarah Jio – Om nooit te vergeten

In de voorjaarscatalogus van uitgeverij Boekerij zagen we een boek staan wat mij meteen aansprak. Dus wij hebben de uitgever gemaild en we kregen al snel een akkoord terug. Dus niet lang na verschijning van dit boek ontvingen wij het dan ook in de brievenbus. Hier willen we uitgeverij Boekerij hartelijk bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Kailey Crane zit tegenover haar kersverse verloofde Ryan, in een van de chicste restaurants van Seattle, en realiseert zich hoe gelukkig ze zichzelf mag prijzen. Ze heeft een fantastische baan en tegenover haar zit de geweldige man met wie ze haar toekomst wil delen. Als ze het restaurant verlaten, wordt Kaileys aandacht getrokken door een magere zwerver. Alsof hij haar blik voelt kijkt de dakloze op en met een schok herkent ze Cade Mcallister, ooit de liefde van haar leven.

Toen Kailey en Cade elkaar tien jaar eerder ontmoetten voelden ze zich vanaf de eerste seconde sterk tot elkaar aangetrokken, alsof de een de aanvulling was van de ander. Toen Cade plotseling verdween was Kailey er kapot van, maar ze raapte de brokstukken bij elkaar en ging verder. Nu besluit ze de schim van haar vroegere geliefde te helpen zijn leven weer op te pakken, in eerste instantie in het geheim. Al snel beseft ze dat ze voor een onmogelijke keuze staat: hoe ver is ze bereid te gaan voor ware liefde?

De cover

Op de cover staat een stuk van een woonboot met op de achtergrond de skyline van Seattle. Ik vraag me al vrij snel af wie er in die woonboot woont, en wat de woonboot voor betekenis heeft. Echter na het lezen van het boek, begrijp ik de cover niet zo goed. En dat vind ik altijd een beetje jammer. Al zou ik hem wel opgepakt hebben om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Sarah Jio is een ‘New York Times’-bestsellerauteur. Daarnaast is ze journalist en heeft ze geschreven voor onder andere ‘Glamour’, ‘O’,’The Oprah Magazine’ en ‘SELF’. Haar romans worden in zevenentwintig landen vertaald.

Het verhaal

Kailey Crane heeft het goed voor elkaar. Ze heeft een leuke baan bij de ‘Herald’ en is verloofd met de succesvolle en knappe Ryan. Als ze in een van de chicste restaurants van Seattle zijn, realiseert Kailey zich ook hoe gelukkig ze zich mag prijzen. Maar als ze het restaurant verlaten ziet Kailey een magere zwerver zitten. De zwerver lijkt dit te voelen en kijkt op en met een schok herkent Kailey hier Cade McAllister, haar vroegere liefde van haar leven, in.

Tien jaar geleden liepen Kailey en Cade elkaar toevallig tegen het lijf en ze voelden zich meteen tot elkaar aangetrokken. De een was de perfecte aanvulling op de ander. Tot Cade opeens verdwenen was. Kailey was er kapot van, maar raapte haar gebroken hart bij elkaar en ging verder met haar leven. Maar ze kan niet anders dan de schim van haar vroegere grote liefde te helpen om zijn leven weer op de rails te krijgen. Dit moet ze in eerste instantie buiten het medeweten van haar verloofde Ryan doen. Maar dit kan ze niet geheim blijven houden. En dan rijst al snel de vraag, wie is haar ware liefde?

Mijn mening

Dit was voor mij de eerste kennismaking met de auteur Sarah Jio. Ik zag wel al regelmatig boeken die mij aanspraken, maar ik kwam er niet aan toe. Nu ik de korte inhoud van dit boek gelezen had, werd ik toch wel nieuwsgierig en vond ik het tijd worden dat ik een boek van haar hand zou gaan lezen.

Het verhaal wordt verteld in het heden en er wordt een stap terug in de tijd genomen. Beiden tijdslijnen worden verteld vanuit Kailey. Hierdoor leer je haar als hoofdpersoon natuurlijk ook het beste kennen.

De hoofdstukken zijn kort en doordat er ook steeds stukjes uit het verleden geschreven zijn, krijg je een goed beeld van het verleden van de verhouding van Cade en Kailey en in het begin vraag je je sterk af waarom Kailey zoveel voor Cade wil doen, omdat hij haar abrupt in de steek gelaten heeft, maar later in het verhaal wordt dit duidelijker.

Het verhaal berust natuurlijk op aardig wat toevalligheden, echter dat doet geen afbreuk aan het verhaal. Wat op mij wel een beetje ongeloofwaardig overkwam is de snelheid waarmee Cade zijn geheugen terugkrijgt na de start van de behandeling voor het traumatisch hersenletsel. Doordat dit zo snel ging in het verhaal werd mij het plezier van het boek een beetje ontnomen, en dat vind ik persoonlijk wel jammer, want de schrijfstijl van Sarah Jio is boeiend te noemen. Ze zet personages ook op zo’n manier neer dat je jezelf ermee kunt identificeren. Echter met het personage van Cade heeft ze wat mij betreft een kleine misstap gemaakt.

Wel zal ik zeker een volgend boek van Sarah Jio durven op pakken en indien de inhoud mij aanspreekt zal ik dit ook met veel plezier gaan lezen, want de schrijfstijl van Sarah Jio houd je aan het boek gekluisterd.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Om-nooit-te-vergeten

Gegevens van dit boek:
Titel: Om nooit te vergeten
Auteur: Sarah Jio
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Harmien Robroch
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s e-book: 244
ISBN paperback: 9789022581186
ISBN e-book: 9789402314984
Prijs paperback: € 19,99
Prijs e-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bazarow.

One thought on “Vero las: Sarah Jio – Om nooit te vergeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge