Vero las: Sarah Bailey – In de donkere nacht

Nadat ik ‘Het duistere meer‘ van Sarah Bailey gelezen had en hier erg enthousiast over was, wist ik dat ik het tweede deel in de Gemma Woodstock-serie ook graag zou willen lezen. De uitgever stuurde ons dit tweede deel ook toe en hier willen we uitgeverij Marmer dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Gemma Woodstock is verhuisd naar Melbourne, waar ze zich verloren voelt en alleen. Ze twijfelt of ze de juiste keuze heeft gemaakt door haar geboorteplaats te verlaten en ze mist haar zoontje verschrikkelijk. Haar nieuwe werkplek is chaotisch en collega-rechercheur Nick Fleet, haar nieuwe partner, is ronduit onsympathiek en nurks.
Tijdens de opnames voor een grote film wordt een van de hoofdrolspelers vermoord. Hoewel er honderden getuigen zijn, is het totaal onduidelijk wie dit misdrijf heeft kunnen plegen. Gemma en haar partner krijgen de zaak toegewezen, en om de mysteries rond het leven en de dood van de acteur op te lossen, zullen ze toch echt nauw moeten samenwerken.

De cover

De cover is donker en tussen de tekst van de titel zie je de skyline van een stad. Ik neem aan dat dit Melbourne is. De letters van de titel zijn lichter en vallen hierdoor goed op. Bovenaan de cover staat de quote ‘Een moord op een filmset. De camera draait, er zijn honderden getuigen. Wie heeft er zoveel lef? ‘ Deze quote maakt me nieuwsgierig en zorgt er voor dat ik het zeker opgepakt zou hebben in de boekhandel.

De auteur

Sarah Bailey woont in Melbourne, Australië. Met het eerste deel in de Gemma Woodstock-serie ‘Het duistere meer’ won ze belangrijke prijzen (onder andere voor beste Australische thriller-debuut). Haar boeken zijn wereldwijde bestsellers. ‘In de donkere nacht’ is het tweede deel in de serie.

Het verhaal

Gemma Woodstock is ondertussen verhuisd naar Melbourne. Ze heeft haar geboorteplaats verlaten en mist haar zoontje. Ze voelt zich ontzettend alleen en verloren. Ze voelt zich niet thuis op haar nieuwe werkplek. Het is er chaotisch en haar collega rechercheur en partner Nick Fleet is werkelijk onsympathiek en nors.

Er wordt een dakloze man vermoord en met messteken omgebracht. Niet veel later wordt er tijdens de opnames van een grote film de hoofdrolspeler vermoord. Er zijn honderden figuranten, dus ook honderden getuigen, maar het blijft onduidelijk wie dit misdrijf heeft kunnen plegen. Gemma en Fleet krijgen deze zaak toegewezen en om deze zaak op te lossen zullen ze hoe dan ook samen moeten werken.

Boektrailer

Mijn mening

Het boek begint een beetje chaotisch en ik denk, als je het 1e deel ‘Het duistere meer’ niet gelezen hebt, dat je dan al snel geneigd bent af te haken. Ik denk dat het sowieso zonde is als je het 1e deel niet gelezen hebt, want hier leer je Gemma nog beter kennen. Echter na ongeveer 30 pagina’s zit ik weer echt in het verhaal en weet ik weer wie wie is.

Zoals we al van het eerste deel weten is Gemma geen makkelijk persoon, ze is nukkig en doordat ze naar Melbourne is verhuisd, heeft ze het ook nog eens moeilijk omdat ze haar zoontje achter gelaten heeft. Ze voelde zich al geen goede moeder maar nu al helemaal niet. Vooral het persoonlijk leven van Gemma vind ik in het eerste deel van het verhaal interessant, want de zaak wil dan nog niet zo echt vlotten. Gemma heeft samen met Nick Fleet de leiding over de zaak, maar doordat de samenwerking niet echt lekker loopt, merk je dat de zaak ook niet zo snel opgelost kan worden. Op het moment dat Gemma haar ideeën dan toch uit en ze deze besluiten te gaan onderzoeken komt er ook schot in de zaak. Dit vond ik wel een duidelijke omkeer in het boek. En hier merk je ook dat de spanning toeneemt en de vaart echt in het verhaal komt.

De hoofdstukken zijn wel wat aan de lange kant, hierdoor zeg je niet snel, bij weinig tijd ik lees nog snel even door, omdat je bij voorbaat weet dat je het hoofdstuk niet af krijgt. Dat vind ik zelf altijd jammer. Ik vind korte hoofdstukken persoonlijk altijd net wat prettiger. Maar dit alleen omdat ik dan sneller een hoofdstuk extra lees.

Het derde deel van de Gemma Woodstock serie is in het Engels al uit als ‘Where the dead go’ en ik kijk zeker uit naar de Nederlandse vertaling van dit boek… Vooral vanwege het laatste hoofdstuk uit dit boek… Hierdoor ben ik erg benieuwd hoe het in het privéleven van Gemma verder gaat en of ze haar plekje weet te vinden bij de politie van Melbourne. Ik hoop dan ook dat dit derde deel ook vertaald gaat worden.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker ook onderstaand leesfragment.

In-de-donkere-nacht

Gegevens van dit boek:
Titel: In de donkere nacht
Auteur: Sarah Bailey
Uitgever: Marmer
Vertaald door: Jetty Huisman
Aantal pagina’s paperback: 416
Aantal pagina’s e-book: 377
ISBN paperback: 9789460684470
ISBN e-book: 9789460687495
Prijs paperback: € 19,99
Prijs e-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge