Vero las: Sanne Hillemans – Ave Cesaria

Begin december hield Sanne Hillemans op haar Instagram een winactie waarbij je haar boeken kon winnen. Omdat ik tot nog toe alleen ‘Circus Cesaria‘ van haar hand gelezen had, en deze mij goed bevallen was, hoefde ik niet lang na te denken en deed mee aan deze winactie. Ik was niet de hoofd winnaar maar ik kreeg wel een bericht van haar dat ik één van haar boeken mocht uitkiezen. Dus voor mijn gevoel was ik toch een winnaar. Ik koos dan ook voor het boek ‘Ave Cesaria’ aangezien dit het vervolg op ‘Circus Cesaria’ is. Ik wil Sanne Hillemans dan ook hartelijk bedanken voor dit boek.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Ave Cesaria gaat verder waar Circus Cesaria eindigde. In dit spannende tweede deel lees je verder over Emily en Noah, maar ook over Cesar en Marco. 
Kan Emily blijven wegrennen van haar problemen, of rent ze er juist naartoe?

De cover

De cover is in dezelfde trant als ‘Circus Cesaria’. Alleen hier staat een jonge vrouw nog achter de coulissen van het circus. Ik neem aan dat dit Emily voor moet stellen. De cover zou me zeker opvallen in de winkel.

De auteur

Sanne Hillemans (1991) schrijft verhalen over gebroken personages die net als iedereen liefde verdienen. Haar boeken bevatten trauma, plottwists en spanning, maar ook altijd genoeg romantiek om bij weg te zwijmelen. Haar eerste boek verscheen in 2017.

Het verhaal

Emily slaat opnieuw op de vlucht. Ze verlaat haar vertrouwde circus en komt terecht bij een café, waar ze meteen opgenomen wordt. Is ze hier veilig en kan ze haar verleden hier ontvluchten?

Mijn mening

Dit tweede deel is het vervolg op ‘Circus Cesaria’ en om alles goed te kunnen volgen moet je ‘Circus Cesaria’ eerst gelezen hebben. Bij mij was het al lang geleden en ik moest echt weer even in het verhaal komen. Gelukkig is de proloog een goede opfrisser.

Het verhaal speelt zich wederom gedeeltelijk af in Circus Cesaria, waar Cesar de leiding heeft en voor iedereen klaar staat. Echter Emily besluit, na een gesprek met haar ex Marco, het circus achter zich te laten en haar geluk te beproeven in een gezellig café. Hier wordt ze meteen geaccepteerd en kan ze haar geluk niet op, maar dan komt ze figuren uit haar verleden tegen die zorgen voor nieuwe problemen. Aan de ene kant blijft Emily problemen houden, waar ze niet om gevraagd heeft, maar aan de andere kant merk je dat Emily gegroeid is.

Als ze de relatie met haar ex Marco weer opbouwt, merkt ze al snel dat ze gelukkig is, maar dan gebeurd er iets in het circus waardoor ze terug moet. En ze merkt dat ze hier echt thuis is. Ook Marco merkt dat dit haar echte thuis is.

De spanning blijft in het verhaal aanwezig, want de slechte personages blijven Marco en Emily achtervolgen en hierdoor wil je door blijven lezen, want je wilt weten hoe het nu afloopt. Maar je wilt ook weten hoe het nu met Cesar afloopt.

Het verhaal is opgebouwd uit hoofdstukken, echter in de hoofdstukken vind je soms sterretjes tussen de tekst dat was voor mij altijd een teken dat er een switch in het verhaal was. Er werd naar een ander personage gekeken of er was wat tijd over heen gegaan. Ik had het gevoel alsof er een nieuwe paragraaf begon. Dit waren mooie momenten als je even iets anders moest doen, al merkte ik dat ik het boek moeilijk weg kon leggen. Ik wilde gewoon steeds door blijven lezen, omdat ik benieuwd was hoe het met de verschillende personages af zou lopen. Het verhaal is met dit tweede boek voor mij nu inderdaad wel goed afgesloten. Ik heb nu niet zoiets er zijn nog losse eindjes, ik wil weten hoe het met die of die is. En dit vind ik altijd prettig als je een verhaal leest wat over meer boeken loopt.

Sanne heeft naar mijn gevoel ook echt een boodschap mee willen geven in dit boek, namelijk dat je iemands fouten moeten kunnen vergeven en iemand een tweede kans moet durven geven.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment van dit boek.

Proloog-Ave-Cesaria

Gegevens van dit boek:
Titel: Ave Cesaria
Auteur: Sanne Hillemans
Uitgever: Sunny Hill Books
Aantal pagina’s paperback: 240
ISBN paperback: 9789492670045
ISBN e-book: 9789492670076
Prijs paperback: € 14,99
Prijs e-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge