Vero las: Sandra J. Paul – Sugar Rush *Blogtour*

Sandra houdt van een uitdaging en dit vindt ze vooral op schrijfgebied leuk. Dus deze keer vond ze het leuk om een feelgood à la Sandra te schrijven. Er werd gevraagd wie hier aandacht aan wilde besteden en ik was wel benieuwd wat Sandra er van gemaakt had, dus wilde zeker meedoen aan deze blogtour. Nog voor verschijning ontvingen wij het recensie-exemplaar in onze digitale brievenbus. Wij willen Books and butterflies hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Vier vuurrode enveloppen liggen op de keukentafel wanneer hij die avond thuiskomt. Genummerd, met zijn naam in hoofdletters erop geschreven, en het tijdstip waarop hij ze mag openen. Hij probeert zich te herinneren of hij zijn eigen verjaardag toevallig is vergeten, wat niet zo is. Het is ook geen Valentijn of een andere idiote feestdag voor verliefden. Hij opent de eerste envelop met bevende vingers, en leest de korte tekst: Ik heb zin in een Sugar Rush. Jij ook? Hij staat verstomd. Hij herkent haar handschrift. Maar nee, zij toch niet? Dat kan niet, zij is wel de laatste aan wie hij denkt. Maar wat als zij het toch is? Hij reikt naar de tweede envelop. Het spel is begonnen.

De cover

De cover is suikerzoet, met veel roze en aan de boven- en onderkant staan donuts, met erlangs kleine hartjes. Ik moet meteen aan een roman denken, maar doordat de naam van Sandra J. Paul erop staat wil ik weten waar het boek over gaat, want anders had ik de cover links laten liggen omdat hij me te zoet uitzag.

De auteur

Sandra J. Paul is een veelzijdig auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken en psychologische thrillers. Zij schreef o.a. ‘Azerty‘ (2016), ‘Moordspel’ (2017), ‘Kwijt‘ (2019) en ‘Mijn waarheid’ (2020). Tussendoor schrijft ze graag kortere werken. Zo is haar eerste Feelgood mini-novelle Sugar Rush bij uitgeverij Books and Butterflies verschenen.

Het verhaal

Leon vindt bij thuiskomst vier rode enveloppen op de keukentafel. Zijn naam staat op de enveloppen, ze zijn genummerd en er staat een tijd op hoe laat de enveloppen geopend mogen worden. Wat hebben deze enveloppen te betekenen? Hij is niet jarig, het geen valentijn en ook geen andere idiote dag voor verliefden. Hij besluit de eerste envelop dan toch maar te openen en leest de cryptische zin ‘Ik heb zin in een Sugar Rush. Jij ook?’. Hij begrijpt er niks van. Hij herkent het handschrift en de geur. Maar dit lijkt hem onmogelijk. Deze persoon is onbereikbaar. Maar wat als zij het toch is… Nieuwsgierig opent hij de tweede envelop…

Mijn mening

Sandra J. Paul is een echte duizendpoot. Altijd actief en altijd in voor een uitdaging. Nu had ze gevraagd aan haar volgers wat ze eens moest schrijven. Hier kwam veelvuldig ‘Feelgood’ uit, dus Sandra ging aan de slag, maar Sandra zou Sandra niet zijn, als ze hier niet iets aparts van zou maken. Het is naar mijn gevoel geen echte Feelgood geworden, maar meer een roman met een spannend sausje. Het is natuurlijk ook maar een kort verhaal (39 pagina’s). De personages zijn, voor de lengte van het verhaal zeker goed uitgewerkt. Het draait echt om de twee hoofdpersonages en deze zijn dan ook het meest uitgewerkt. De andere personages die aan bod komen blijven wat oppervlakkig, maar dat past bij het verhaal en zou ik niet anders gewild hebben. Het was een leuk verhaal om te lezen, echter lees ik van Sandra’s hand liever de spannende verhalen. In dit korte verhaal zaten mij iets te veel toevalligheden, wat de geloofwaardigheid niet ten goede komt.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Blogtour

Deze recensie maakt deel uit van een blogtour. Er zijn naast onze recensie ook nog een heel aantal andere bloggers die aandacht aan dit boek gegeven hebben. Ga zeker ook eens een kijkje nemen op de website van deze bloggers.

Gegevens van dit boek:
Titel: Sugar Rush
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgever: Books & Butterflies
ISBN e-book: 9781393721598
Prijs e-book: € 3,99 ( of gratis in je Kobo Plus abonnement)

Dit boek is verkrijgbaar bij Bol.com en te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge