Vero las: Sandra J. Paul – Mijn waarheid * Blogtour*

Bij uitgeverij Hamley Books krijgen we altijd al vrij vroeg de mogelijkheid om aan te geven welke boeken we zouden willen recenseren tijdens een blogtour. Ondertussen heb ik een aantal boeken van Sandra gelezen en ik kan zeggen, ik word iedere keer aangenaam verrast, dus bij ‘Mijn waarheid’ hoefde ik niet lang na te denken en heb me vrij snel opgegeven. We ontvingen het Blogtour pakket dan ook vrij snel in de brievenbus. Hier willen we Hamley Books hartelijk voor bedanken.

De informatie die te lezen is op internet over dit boek: Twee vrienden.
Een bruid die sterft.
Twee versies.
Eén onbetrouwbare verteller.
Wie geloof jij, Nathan of Elias? De lezer beslist zelf welke versie hij het eerst leest en gelooft, maar de echte waarheid zit verborgen in het midden.

De cover

Wat erg origineel van dit boek is, is dat het boek in principe twee covers heeft. Je kunt het boek ook van twee kanten beginnen te lezen. En dat is natuurlijk uniek aan dit boek. Op de cover is een jonge vrouw in een bruidsjurk te zien. Ze valt achterover. De lucht is dreigend. De cover past echt goed bij het verhaal en ik zou hem zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Sandra J. Paul is een veelzijdig auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken en psychologische thrillers. Zij schreef ‘Azerty'(2016), ‘Moordspel'(2017) en ‘Kwijt'(2019). ‘Mijn waarheid’ is haar vierde psychologische thriller.

Het verhaal

De neven Elias en Nathan zijn beste vrienden.
Elias gaat trouwen en Nathan is de getuige en fotograaf op deze dag.
Dan sterft de bruid.
Ze hebben beiden een ander verhaal.
Wie vertelt de waarheid? En welk verhaal geloof jij?

Boektrailer

Mijn mening

Dit boek is naar mijn idee redelijk uniek te noemen en ik zelf heb nog niet eerder een boek op deze manier gelezen. Dus voordat ik begon met lezen, was ik vooral nieuwsgierig hoe dit concept zou bevallen. Je leest namelijk aan iedere kant van het boek het verhaal vanuit een andere persoon. Aan de ene kant lees je het verhaal van de personage Elias, de bruidegom, en de andere kant lees je het verhaal van Nathan, de neef en fotograaf.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik van te voren een beetje huiverig was dat ik twee keer ongeveer hetzelfde zou lezen, echter toen ik aan het tweede deel begon merkte ik al snel dat het hetzelfde verhaal is, maar toch hele andere details en bepaalde stukken uit het ene verhaal worden duidelijker door het lezen van het tweede verhaal. Hierdoor bleef ook de tweede verhaallijn super interessant en ik merkte dat ik echt moeite had om het boek aan de kant te leggen. Sandra speelt het weer voor elkaar dat ik totaal overbluft was door haar boek. Ik weet dat haar boeken gewoon iedere keer haar vorige boek weer overtreffen. Ondanks dat ik iedere keer denk dat het nu niet spectaculairder kan, krijgt ze het toch weer voor elkaar dat Sandra me verbluft achter laat.

Is er dan absoluut geen minpunt te noemen. Wellicht een kleintje. Aan het einde van ieder verhaal staat een zwarte pagina met onderstaande tekst.

Natuurlijk staat er dat achter deze pagina’s de waarheid staat. Ik was echter zo blond om toch gewoon na het eerste verhaal eerst het stuk achter de zwarte pagina’s te lezen. Ik had ergens verwacht dat ik daar de uiteindelijke waarheid van Nathan zou lezen (het verhaal wat ik als eerste gelezen heb). Maar het blijkt dus de echte waarheid te zijn en bij zowel het verhaal van Nathan als bij het verhaal van Elias lees je achter de zwarte pagina’s hetzelfde stuk. Hier had wat mij betreft iets mogen staan. Lees dit pas nadat je beide verhalen gelezen hebt of iets dergelijks. Zodat je echt pas gaat lezen nadat je beide verhalen gelezen hebt. Echter, ondanks dat ik de waarheid al na het eerste verhaal gelezen had, bleef ook het tweede verhaal nog steeds vol spanning en heb ik echt genoten van het verhaal.

Ik kan dit boek echt aan iedereen aanbevelen die van thrillers houdt. Voor mij is dit een van de beste boeken die ik tot nog toe dit jaar gelezen heb. Mocht je nog twijfelen aan de schrijfkwaliteiten van Sandra, wat ik me niet kan voorstellen, dan weet ik zeker dat dit deze twijfels na dit boek verdwenen zijn.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Blogtour

Bij de boeken van Hamley book doen we eigenlijk altijd mee aan de blogtours rondom de nieuw verschenen boeken. Dit is bij ‘Mijn waarheid’ natuurlijk ook het geval. Er zijn naast onze recensie ook nog een heel aantal andere bloggers die aandacht aan dit boek gegeven hebben. Ga zeker ook eens een kijkje nemen op de website van deze bloggers.

Gegevens van dit boek:
Titel: Mijn waarheid
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 509
Aantal pagina’s e-book: 380
ISBN paperback: 9789463967389
ISBN e-book: 9789463967396
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 10,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge