Vero las: Sandra J.Paul – Kwijt *Blogtour*

Sandra kondigde haar nieuwe boek aan en je kon je ook meteen opgeven voor de blogtour rond haar boek. En mijn interesse naar het boek was gewekt. Dus ik hoefde niet lang na te denken om me op te geven voor deze blogtour. En ik mocht ook nog zelf een datum uitkiezen. Ik wil Hamley books dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar en het cadeautje wat ze er echt iedere keer van maakt.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Jim Vermeersch leidt het perfecte leventje. Gelukkig getrouwd met Iris, vader van tienerzoon Vince, eigenaar van een gerenommeerde Londense Patisserie. Beter dan dat kan het leven niet worden.

Tot hij ontwaakt in zijn ouderlijk huis en alle herinneringen van de afgelopen twee jaar kwijt is. Alles wat hij ooit gekend heeft is weg, inclusief zijn vrouw, zoon en zaak.

Terwijl hij de geheimen van de voorbije twee jaar ontrafelt, begint Jim zich steeds meer af te vragen of hij echt wel de man is die hij altijd meende te zijn. En dan is er nog die ene vraag: Wie is de vrouw die altijd in zijn herinneringen opduikt, een vrouw die niemand anders lijkt te kennen?

De cover

De cover is groen met een vrouw die je van achteren ziet en die een groen kanten jurkje aan heeft. Ik stel me voor dat dit Iris is. De vrouw gaat langzaam op in het groen van de cover. Dit zie je ook in de titel. Bij de letters K en W zie je dat die gedeeltelijk vervaagd zijn. De cover houdt me nieuwsgierig en zorgt er voor dat ik nieuwsgierig wordt naar het boek.

De auteur

Sandra J. Paul (1972) schrijft boeken en kortverhalen met een paranormaal, psychologisch tintje Eerder verschenen thrillers zijn ‘Azerty’ en ‘Moordspel’. Daarnaast schreef ze o.a. ook ‘Hart-slag’ (onder de naam Joanne Carlton).

Het verhaal

Jim Vermeersch wordt op een ochtend wakker en merkt dat er een kat bij hem slaapt. Dat is vreemd. Hij heeft toch helemaal geen huisdieren? Als hij zijn ogen opent ziet hij dat hij in zijn ouderlijk huis is. Hij snapt er niks van. Want waar is zijn vrouw Iris en zijn zoon Vince? En waarom is hij in België? Zijn gerenommeerde patisserie ligt in Londen. Dan blijkt dat hij twee jaar verder is en hij geen herinneringen aan de afgelopen twee jaar heeft. Alles wat hij ooit gekend heeft en lief had is weg, inclusief zijn vrouw, zoon en zaak.

Terwijl hij een zoektocht start naar de geheimen van de afgelopen twee jaar, begint hij steeds meer een hekel aan zichzelf te krijgen en vraagt hij zich af of hij wel de man is die hij altijd dacht te zijn geweest.

En dan spookt er nog een vrouw door zijn hoofd met rood haar. Niemand in zijn omgeving lijkt haar te kennen. Maar ze duikt steeds in zijn herinneringen op… Wie is zij?

Mijn mening

Ik heb eerder van Sandra ‘De duistere school‘ gelezen en onder haar pseudoniem Joanna Carlton het boek ‘Hart-slag‘ en de schrijfstijl vond ik erg prettig. Dus ik was benieuwd hoe dit zou zijn in een thriller voor volwassenen. En ik kan dit al zeggen. De schrijfstijl is ook nu weer erg aangenaam. Je kunt maar één ding… En dat is doorlezen.

Het boek begint meteen met een goede proloog. Hierdoor zit je meteen goed in verhaal. En wil je weten wie dit met Jim gedaan heeft. Hierna lees je het verhaal aan de ene kant vanuit Jim en andere stukken vanuit zijn zoon Vince, die een gruwelijke hekel aan Jim heeft. We wisselen ook regelmatig van het heden terug naar het verleden zodat bepaalde dingen duidelijk worden gemaakt en je begrijpt waarom sommige dingen in het nu gebeurd zijn. Hierdoor blijf je continue gefocust op wanneer je informatie krijgt. Doordat de personages zo goed omschreven zijn, leef je met ze mee en bij sommige personages had ik het gevoel dat het zo je buurman kon zijn.

En voor mij was sowieso het onderwerp patisserie een genot om over te lezen. Ik houd zelf graag van bakken en dingen uit proberen bij het bakken. Dus de stukjes die bijvoorbeeld over het bakken van de taart voor de verjaardag van Vince gingen vond ik ook erg leuk om te lezen. Sandra wist deze stukjes ook goed te beschrijven waardoor ik de taart al bijna voor me zag en wilde proeven. 🙂

Het boek kent meerdere plottwisten en als je dan denkt dat je weet hoe het boek eindigt gooit Sandra het verhaal nog even helemaal op zijn kop en laat je totaal verbijsterd achter. Geweldig.

Als je van het ontrafelen van problemen en geheimen houdt dan is ‘Kwijt’ echt een boek voor jou.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Blogtour

Ik doe bij ‘Kwijt’ mee aan de blogtour die Hamley Books organiseert rondom dit boek. In onderstaande afbeelding zie je alle andere deelnemers. Neem beslist ook bij hun eens een kijkje om hun mening over dit boek te lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Kwijt
Auteur: Sandra J.Paul
Uitgever: Hamley books
Aantal pagina’s paperback: 395
Aantal pagina’s e-book: 395
ISBN paperback: 9789082893915
ISBN e-book: 9789082986310
Prijs paperback: € 19,95
Prijs e-book: € 9,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge