Vero las: Sandra J. Paul – Het verlaten huis *Blogtour* + Winactie

Sandra had al aangekondigd dat er een vervolg zou komen op ‘De duistere school‘, het boek wat ze samen met haar zoon geschreven had. Door de enthousiaste reacties en door de vele vragen voor een vervolg kon Sandra niet achterblijven en moest ze wel een vervolg schrijven. Dit is ‘Het verlaten huis’ geworden. We waren natuurlijk meteen enthousiast toen Sandra een blogtour aankondigde. We willen Hamley books dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Zes kinderen brengen samen een gezellige avond door terwijl hun ouders verderop in de straat een feestje bijwonen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, tot hun huis getroffen wordt door een aardbeving. Even kijken de kinderen elkaar in paniek aan. Dan verliezen ze het bewustzijn.
Wanneer de zes weer bijkomen, zitten ze opgesloten in een vervallen huis. Ze hebben geen idee wat hen overkomen is. In het midden van de woonkamer staat een mysterieuze houten kist. En dan gaat de kist open…

De cover

Op de cover staat een ouderwetse kist met een kraai boven op de kist. Voor de kist staat een klok. De kist staat in een verlaten huis. Ik vind de cover erg goed gekozen. Bryan en ik hebben in het verleden urbex fotografie gedaan. Urbex fotografie is het fotograferen van verlaten panden. De vergane glorie fotograferen. Dus deze cover spreekt mij ontzettend aan en ik zou hem dan ook zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Sandra J. Paul is jeugd- en thrillerauteur, gekend voor thrillers ‘Kwijt’ en ‘Azerty’, en haar succesvolle jeugdthriller ‘De Duistere School’.

Het verhaal

Quinten en zijn vader zijn al een tijdje vertrokken en eindelijk komen er dan toch nieuwe bewoners in hun huis. Elisabeth en Meike sluiten al snel vriendschap met de nieuwe bewoners. Als de zes kinderen op een avond samen een gezellige avond doorbrengen terwijl hun ouders een avondje doorbrengen bij vrienden een paar huizen verder, lijkt het een doodnormale avond. Echter dan wordt hun huis getroffen door een aardbeving. De kinderen kijken elkaar in paniek aan, maar dan verliezen ze allemaal hun bewustzijn.
Langzaam komen ze allemaal weer bij. Maar dan zitten ze opgesloten in een vervallen huis. Het blijken wel dezelfde ruimtes te zijn. Ze hebben geen idee wat er aan de hand is. De woning is helemaal leeg, op een mysterieuze kist en een hoop klokken na. Wat is er aan de hand?

Mijn mening

Ondanks dat ‘De duistere school’ en ‘Het verlaten huis’ beiden jeugdboeken zijn, vond ik, als volwassenen deze boeken ook erg leuk om te lezen. Dus nadat ik ‘De duistere school’ gelezen had en hoorde dat het vervolg uit zou komen, hoefde ik niet lang na te denken. Deze wilde ik ook lezen.

In ‘Het verlaten huis’ komen we een aantal personages tegen die we ook al tegen kwamen in ‘De duistere school’. Maar er zijn ook een aantal nieuwe personages die een belangrijke rol in het boek spelen. De nieuwe personages worden goed geïntroduceerd door Sandra J. Paul. Hier is ze echt een kei in. Ze zet de personages echt sterk neer.
Nadat de personages voorgesteld zijn, begint het spannend te worden. De jongeren hebben een gezellige avond gepland, maar die loopt beslist anders dan gepland. En vanaf dat moment kun je nog maar één ding… En dat is verder lezen. Het boek houdt je aandacht vast en zorgt er voor dat je verder wilt lezen. De spanning blijft gedurende het hele boek aanwezig. De monsters en heksen komen veelvuldig aan bod, maar ook dit boek laat duidelijk zien dat vriendschap en klaar staan voor elkaar belangrijk is. En dat is een boodschap die duidelijk naar voren komt. Hierdoor wordt het boek gelaagd en zorgt het dat het boek iets meer diepgang krijgt.

Het boek is goed te lezen zonder dat je het voorgaande deel gelezen moet hebben, echter, er wordt in het boek regelmatig verwezen naar eerdere feiten. Deze hebben zich afgespeeld in ‘De duistere school’ en ik denk dat je toch iets mist als je het voorgaande deel niet gelezen hebt. Het taalgebruik in het boek is wel eenvoudig en hierdoor voor jongeren goed te volgen. Echter vraag ik me wel af of sommige jongeren dit boek wellicht niet te spannend vinden. Maar ik denk de jeugd die voor dit soort boeken kiezen zijn zich hier bewust van en lezen dit met veel plezier. Ik zou het, net als nu, vroeger met heel veel plezier in één ruk uitgelezen hebben. En dat is een goed teken voor een jeugdboek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het verlaten huis
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 280
Aantal pagina’s e-book: 300
ISBN paperback: 9789463967099
ISBN e-book: 9789463967105
Prijs paperback: € 17,95
Prijs e-book: € 10,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Wij mogen één fysiek en gesigneerd exemplaar van ‘Het verlaten huis’ verloten. Hier willen wij Hamley books hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

Wil je extra kans maken of heb je geen Facebook en wil je toch kans maken?

 • Deel het bericht op Facebook openbaar op je Facebook profiel.
 • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
 • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
 • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
 • Laat een reactie achter onder dit bericht welke stappen je gevolgd hebt.

Deze winactie loopt tot en met 25 maart 2020. Hierna zullen wij zo snel mogelijk de winnaar bekend maken.

Succes!

10 thoughts on “Vero las: Sandra J. Paul – Het verlaten huis *Blogtour* + Winactie

 1. Ik doe graag mee, ik volg je op Facebook, ik heb het bericht geliked, gedeeld en een reactie achtergelaten.
  Ik volg ook op Twitter (Ilse82667651) en heb het bericht daar gedeeld, hetzelfde op Instagram (spoonsandlyme).

 2. Ik heb geen Social Media (privéredenen), maar hoop mee te mogen doen voor dit spannende boek.
  In deze sombere tijden , kan ik wel een lichtpuntje gebruiken.

 3. Ik heb verder geen sociale media maar volg koukleum via de email!

  Geweldig om dit boek te winnen. Lekker even in een fantasiewereld voor al het negatieve nieuws wegvluchten.

 4. Ik dacht dat ik al een keer gereageerd had, maar ik zie mijn reactie er niet bij staan. Jeugdboeken kunnen ook voor volwassenen leuk zijn! Ik doe graag mee. Ik volg op Bloglovin (loved/saved) en ik volg via de mail.

 5. Ik doe erg graag mee, alle stappen doorlopen, alleen niet in de story van Instagram gedeeld.

  Groetjes Anneliese ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge