Vero las: Sandra J. Paul – De vergeten tuin *Blogtour*

De vergeten tuin is het derde deel in de ‘Kraaiendorp’-serie. Aangezien ik de voorgaande delen ook met veel plezier gelezen heb, wist ik dat ik dit derde deel natuurlijk ook graag zou willen lezen. Bij Hamley Books mogen wij altijd van te voren aangeven aan welke blogtours wij mee willen doen. Dit was een van de boeken. Het boek viel dan ook vlak voor verschijning in onze brievenbus. Hier willen wij Hamley Books dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van het boek: Het jaar 1621. De moeder van de twaalfjarige Colette Zwart wordt op de brandstapel gezet. Colette zweert dat ze wraak zal nemen op de kasteelheer die haar dit heeft aangedaan, maar die kans krijgt ze niet. Ze wordt samen met haar broer Bertus meegenomen door de mysterieuze Maximiliaan. Hij brengt hen naar zijn burcht, ver weg van hun dorp. Daar ontdekken ze wat hun moeder al die jaren voor hen heeft verborgen gehouden, en wie ze in werkelijkheid is. Om haar moeder terug te krijgen, moet Colette gebruik maken van duistere magie. Maar dan vindt ze een lang vergeten tuin, met daarin een mysterieuze bron, die toegang geeft tot het eeuwige leven…

De cover

De cover is herkenbaar en je legt meteen de link met de ‘Kraaiendorp’-serie. Doordat het nu over de vergeten tuin gaat, staat op de cover een prieeltje verscholen in een verwilderde tuin. Dit past perfect bij het boek. Enige wat ik jammer vind, is dat de titel erg krap op de kant van de cover staat. Ik had het persoonlijk iets mooier gevonden, als er voor een net wat kleiner lettertype gekozen was.

De auteur

Sandra J. Paul is jeugd- en thrillerauteur. Zo schrijft zij o.a. de spannende, succesvolle jeugdthrillers ‘De duistere school’ en ‘Het verlaten huis’. ‘De vergeten tuin’ is het derde boek in deze reeks, dat ook als apart verhaal kan gelezen worden.

Het verhaal

Het is het jaar 1621. Colette leeft samen met haar broer Bertus en haar moeder in Kraaidorp. Ze wonen in een armoedig hutje zonder veel bezittingen. De kasteelheer heeft het op de moeder van Colette voorzien en zorgt er voor dat ze op de brandstapel terecht komt. Colette zweert dat ze wraak zal gaan nemen op de kasteelheer die hier voor gezorgd heeft. Maar helaas krijgt ze deze kans niet. Ze wordt samen met haar broer Bertus meegenomen door de mysterieuze Maximiliaan.

Maximiliaan neemt ze mee naar zijn burcht, een aantal dagen later komen ze bij de burcht aan. Daar ontdekken ze, dat hun moeder heel veel voor hun verborgen heeft gehouden. En ontdekken ze wie ze werkelijk zijn.

Om haar moeder terug te krijgen zal Colette gebruik moeten maken van duistere magie. Haar moeder heeft haar van te voren gewezen op een lang vergeten tuin en daar zal ze haar moeder opnieuw ontmoeten….

Boektrailer

Mijn mening

Nadat ik eerder al ‘De duistere school‘ en ‘Het verlaten huis‘ met veel plezier gelezen had, keek ik er naar uit om ‘De vergeten tuin’ te gaan lezen. Dit is het derde deel van de ‘Kraaiendorp’-serie, echter is deze ook als losstaand verhaal te lezen. In de twee eerdere delen spelen Quinten en zijn vriendjes een rol echter deze komen in dit verhaal niet voor. Doordat dit verhaal zich in 1621 afspeelt kunnen Quinten en zijn vriendjes natuurlijk ook geen rol spelen, want die leven in de huidige tijd. Door ‘De vergeten tuin’ leer je Colette beter kennen en merk je dat zij echt bezeten is door de duistere magie.

Wat uniek is in dit deel, is dat het als derde deel in de serie uitgebracht is, maar dat het ook zeer goed als eerste boek in de serie te lezen is. Want als je dit boek als eerste leest dan zijn de beweegredenen van Colette in de andere boeken meteen duidelijker. Echter zou ik ‘De duistere school’ en ‘Het verlaten huis’ wel op volgorde lezen.

Het boek bestaat uit drie delen plus een inleiding over Kraaidorp en een epiloog. In deze drie delen volgen we niet alleen Colette, maar ook Davina, de moeder van Colette, die wellicht nog een veel grotere rol speelt dan vooraf gedacht wordt. Ik denk dat niet alleen de jeugd weer zal smullen van dit boek, maar er ook genoeg volwassenen met veel plezier dit boek zullen lezen. Ik ben er in ieder geval één van.

De layout van het boek is, zoals we bij Hamley Books gewend zijn weer erg mooi en dit maakt het lezen van dit boek weer een extra genot. Gelukkig hoeven we niet te lang te wachten op deel 4 ‘De verdwenen burcht’ die in oktober van dit jaar zal verschijnen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

De-vergeten-tuin

Blogtour

Bij de boeken van Hamley books doen we eigenlijk altijd mee aan de blogtours rondom de nieuw verschenen boeken. Dit is bij ‘De geheime tuin’ natuurlijk ook het geval. Er zijn naast onze recensie ook nog een heel aantal andere bloggers die aandacht aan dit boek gegeven hebben. Ga zeker ook eens een kijkje nemen op de website van deze bloggers.

Gegevens van dit boek:
Titel: De vergeten tuin
Serie: Kraaiendorp
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s hardcover: 280
Aantal pagina’s e-book: 280
ISBN hardcover: 9789463967716
ISBN e-book: 9789463967839
Prijs hardcover: € 17,50
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge