Vero las: Sandra J. Paul – De duistere school

Een tijdje terug kondigde Sandra J. Paul aan dat ze een jeugdthriller ging uitbrengen en vroeg ze wie er interesse had om mee te doen aan de blogtour van dit boek. Ik twijfelde in eerste instantie een beetje, aangezien het op mijn een beetje Fantasy-achtig over kwam en ik erg weinig met fantasy boeken heb. Sandra was zo aardig om mij alvast een stukje te laten lezen, zodat ik een idee kreeg waar het boek over ging… En ik was overtuigd, dit las lekker en klonk als een erg leuk verhaal. Dus ik kon volmondig ja zeggen dat ik mee wilde doen aan de blogtour. Ik wil Hamley books dan ook hartelijk bedanken voor het superleuke pakket wat ik mocht ontvangen voor deze blogtour. Hier zal ik dadelijk natuurlijk ook nog iets over vertellen

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Op de dag na de Grote Storm staat er plots een nieuw gebouw in het midden van Kraaidorp.
De Duistere School wordt het genoemd, een internaat voor alle kinderen die in Kraaidorp wonen.
Niemand wil luisteren naar de twaalfjarige Quinten, die als enige zweert dat er iets vreemds aan de hand is in zijn dorp. Zelfs zijn vader en zijn beste vrienden geloven rotsvast dat Bertus en Colette Zwart, de schooldirecteurs, het goed met hen menen. Maar dan verdwijnen de kinderen een voor een.

Cover

Op de cover zien we een ouderwets huis, ik heb een idee als ik dit zo zie dat dit ‘De duistere school’ is. Er ligt een water omheen en richting het huis ligt een houten brugje. Door de kraaien en de schemering krijgt het geheel een mysterieuze uitstraling. Ik vind de cover erg leuk en ik denk dat veel jeugd nieuwsgierig wordt als ze deze cover zien. Wat ik dan erg leuk vind, is dat de stijl van de cover ook in het boek verwerkt is. Je vindt verschillende tekeningen aan het begin van het hoofdstuk, waardoor ik het boek, vooral voor jeugd weer interessanter vind.

De auteur

Sandra J. Paul is een Young-Adult en Thriller-auteur, van o.a. De Eilanden-reeks, Moordspel en het aangrijpende Hartslag. Haar verhalen bevatten steeds een paranormaal tintje.
Met De Duistere school schreef ze haar eerste spannende jeugdboek, geïnspireerd door een verhaal dat haar kinderen bedachten.

Het verhaal

Quinten woont in het gezellige dorpje Kraaidorp samen met zijn vader. Hij
zit op een leuke school en heeft veel vrienden die Quinten accepteren zoals hij is. Want sinds een aantal jaar heeft Quinten last van nachtmerries en een levende fantasie. En ondanks dat zijn vrienden de verhalen van Quinten normaal niet serieus nemen, moeten ze hem wel geloven als hij vertelt dat uit het niets een griezelig gebouw in Kraaidorp verschenen is, want dat zien ze zelf ook. De kinderen besluiten zelf op onderzoek uit te gaan. Maar of dit nu zo slim is?

Ze komen in moeilijkheden en als dan ook nog de kinderen één voor één verdwijnen blijft Quinten alleen over. Kan Quinten ontsnappen en kan hij zijn vrienden nog terug krijgen?

Het ontvangen pakket

Zoals ik al eerder zei heeft Hamley books erg veel moeite gedaan om een leuk pakket samen te stellen. Dit is ze gelukt. Hier is echt goed over nagedacht en het zijn echt dingen die heel goed bij het verhaal passen. Vooral de bewerkte foto vond ik erg leuk gedaan. Mijn complimenten.

Mijn mening

Het verhaal wordt verteld vanuit de hoofdpersoon Quinten en ondanks dat hij anders is dan zijn vriendjes, merk je dat zijn vrienden hem accepteren, ondanks zijn gekke verhaaltjes, ook al geloven ze zijn verhalen dan niet altijd. Je merkt tijdens het lezen dat Quinten in zijn rol groeit en echt een ontwikkeling doormaakt. Doordat Quinten allerlei nachtmerries heeft, is hij vaak bang het ’s nachts. En hij merkt dat in de Duistere school rare dingen gebeuren, en ondanks dat hij bang is, besluit hij toch op onderzoek uit te gaan. Ik vind het erg goed, dat dit ook in het boek aangegeven wordt dat Quinten bang is. Hierdoor wordt aan de jongere lezer eigenlijk verteld dat je best bang mag zijn. Dat dit niks is waar je je voor hoeft te schamen.

Ik was ergens een beetje bang, dat dit verhaal niks voor mij zou zijn, aangezien Sandra zelf aangaf dat het een paranormale thriller is met fantasy en horror. En fantasy, horror en paranormaal zijn normaal genres die ik niet snel lees. Maar het fantasy gedeelte vond ik op zich mee vallen. Ja er komen heksen in voor en het is spannend op een manier dat bij logisch nadenken niet kan. Maar Sandra heeft het zo geschreven dat het wel geloofwaardig over komt. En ik denk, vooral de jeugd waar het boek voor bedoelt is, zal smullen van dit boek. Ik heb het in ieder geval met veel plezier gelezen. De hoofdpersonen zijn geloofwaardig neergezet en ook de emoties die ze meemaken komen waarheidsgetrouw over.

Extra leuk is natuurlijk dat Sandra dit verhaal samen met haar zoon geschreven heeft. Wie weet komt er dus nog een extra auteur uit de familie van Sandra. En als hij net zo’n talent heeft als Sandra kan ik dat alleen maar toejuichen.

De blogtour

Neem ook gerust eens een kijkje bij de andere deelnemers van de blogtour. Hieronder zie je alle deelnemers van de blogtour.

Gegevens van dit boek:
Titel: De duistere school
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s hardcover: 265
Aantal pagina’s E-book: 265
ISBN hardcover: 9789082893946
ISBN E-book: 9789082893953
Prijs hardcover: € 17,50
Prijs E-book: € 7,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Vero las: Sandra J. Paul – De duistere school

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge