Vero las: Roz Nay – Mijn allerliefste zusje

Eerder las ik van Roz Nay ‘Niet verder vertellen’, dus toen wij zagen dat er een nieuw boek van haar hand zou verschijnen, zijn we meteen de korte inhoud gaan lezen. Deze sprak ons aan en na een mailtje van de uitgever kregen we al snel een positieve reactie. En vlak na verschijning viel het boek dan ook in de brievenbus. We willen Xander uitgevers dan ook hartelijk bedanken voor het recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Alexandra heeft het perfecte leven. Ze woont samen met haar knappe vriend in een idyllisch stadje in de Rocky Mountains en heeft haar droombaan bij de kinderbescherming. Dat verandert allemaal als haar zusje Ruth plotseling voor de deur staat en zegt dat ze in de problemen zit. Ruth is altijd al de onruststoker geweest en trok Alexandra mee in haar ellende. Alexandra belooft haar te helpen, op één voorwaarde: ze praten nooit meer over het verleden. Maar als een klein jongetje uit de buurt gevaar loopt, blijkt dat sommige geheimen altijd uitkomen, hoe hard je ook je best doet om ze weg te stoppen…

De cover

Op de cover zie je twee meisjes boven op een berg rondlopen. Er is een dreigende lucht. In de lucht staat de titel van het boek, waarbij ‘allerliefste’ met rood doorgeschrapt is. Bovenaan staat de quote ‘Ik wenste altijd dat ik een zusje had. Nu niet meer.’ Deze quote maakt me nieuwsgierig waarom ze wenst dat ze geen zusje meer had. Ik zou het boek zeker opgepakt hebben.

De auteur

Roz Nay groeide op in Engeland en studeerde aan de universiteit van Oxford. Ze werkte in Afrika en Amerika en woont nu in Canada met haar man en twee kinderen. Haar debuut ‘Niet verder vertellen’ werd lovend ontvangen.

Het verhaal

Alexandra woont met haar knappe en rijke vriend in een idyllisch stadje in de Rocky Mountains. Ze heeft haar perfecte leven en haar droombaan bij de kinderbescherming. Dan staat haar zus Ruth voor haar deur. Ze hebben elkaar al jaren niet meer gesproken. Maar voor je zus sta je nu eenmaal klaar. Ruth was echter altijd al een onruststoker en trok Alexandra altijd al mee in de ellende. Alexandra belooft Ruth te helpen, op één voorwaarde. Ruth mag niet over hun verleden praten.
Dan loopt er een klein jochie uit de buurt gevaar en moet Alexandra voor haar werk daar naar toe. Ze moet er alles aan doen dat dit jochie veilig blijft. Maar dan blijkt dat sommige geheimen altijd uitkomen, hoe hard je ze ook probeert weg te stoppen…

Mijn mening

Ik las al eerder van Roz Nay het boek ‘Niet verder vertellen‘. Dit boek las ik met veel plezier, dus dit boek begon ik vol enthousiasme te lezen en ik werd absoluut niet teleurgesteld.

Het verhaal begint met een proloog, waarbij iemand een baby in de armen heeft. Tijdens het lezen van deze proloog had ik het gevoel dat er iets niet klopte en ik wilde snel verder lezen om erachter te komen wie deze persoon was.

Hierna komt het verhaal even in een rustiger vaarwater. Je leert de personages beter kennen. Alex werkt bij de kinderbescherming en tijdens het lezen merk je dat ze zich als een furie in een zaak vastbijt. Dit kun je alleen maar aanmoedigen, aangezien je heel vaak leest dat er toch veel dingen mis gaan bij de kinderbescherming. Ze woont samen met haar vriend Chase in zijn luxe loft. Ik had het gevoel dat hun relatie weinig diepgang had, want over haar werk kon ze niet echt haar verhaal kwijt bij Chase. Echter dit kan ze wel bij de politieagent Sully.

Als Alex zus Ruth bij hun aan de deur staat, staat zowel Chase als Alex niet te springen van blijdschap. Alex heeft nooit veel over haar familie verteld en Chase is heel beschermd opgevoed. Ruth is goed in het uitspelen van beiden tegenover elkaar. Hierdoor krijgt ze het voor elkaar dat ze tijdelijk bij hun in mag trekken, maar Alex heeft één voorwaarde, niet over het verleden praten.

Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit Alex en Ruth. Hierdoor ga je op een bepaald moment twijfelen wie van de twee de waarheid verteld. In eerste instantie denk je zeker te weten dat de een de waarheid verteld, dan weet je zeker dat het de ander is… Maar je blijft twijfelen. En het is allemaal te herleiden naar het verleden van de zussen. Hier is van alles gebeurd en ook toen blijken er al twee versies van het verleden te zijn. En welke versie waar is… Daar kom je alleen achter door het boek te lezen. Ik houd van dit soort boeken. Je wordt als lezer misleidt en net als je denkt dat je weet hoe het verhaal in elkaar zit, blijkt het toch weer net even anders te gaan dan verwacht.

Roz Nay heeft het schrijven van psychologische thrillers ontzettend goed onder de knie en tijdens het lezen vraag je je regelmatig af hoe het kan, want ze weet je gewoon tijdens het lezen om de tuin te leiden. Ik zei bij ‘Niet verder vertellen’ al dat ik Roz Nay zou blijven volgen, maar nu weet ik zeker dat ik het volgend boek van haar hand zeker zal gaan lezen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Mijn-allerliefste-zusje

Gegevens van dit boek:
Titel: Mijn allerliefste zusje
Auteur: Roz Nay
Uitgever: Xander uitgevers
Vertaald door: Maya Denneman
Aantal pagina’s paperback: 286
Aantal pagina’s e-book: 288
ISBN paperback: 9789401650106
ISBN e-book: 9789401645102
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge