Vero las: Romy Hausmann – Slapeloos

Ik las eerder ‘Dag en nacht’ geschreven door Romy Hausmann. Dus toen ik zag dat er een nieuw boek van de hand van Hausmann zou verschijnen, wist ik dat ik dit boek wilde lezen. Dus nadat we de persmail van de uitgever ontvingen, hebben we meteen terug gemaild dat we deze graag zouden willen lezen. En niet veel later hadden wij een digitaal recensie-exemplaar in onze digitale brievenbus. Hier willen we HarperCollins hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Jaren geleden werd Nadja veroordeeld voor een wrede misdaad. Na haar vrijlating uit de gevangenis wil ze niets liever dan een normaal leven leiden. Maar dan wordt er een moord gepleegd. De dader probeert de politie door het verspreiden van valse bewijsstukken op het verkeerde spoor te zetten: dat van de jonge, onstabiele vrouw die als assistente bij een advocatenkantoor werkt… Want Nadja’s verleden maakt haar het perfecte slachtoffer én de perfecte moordenaar.

Slapeloos is een bloedstollende psychologische thriller over schuld, vergelding en de vraag of een veroordeelde dader ooit echt vrij kan komen.

De cover

De nieuwe cover van Dag en Nacht is in dezelfde stijl als ‘Slapeloos’. Dus daar vind ik deze cover erg goed bij passen. De cover is eenvoudig. Bovenaan de cover hangt een touwtje waarbij je een stok-poppetje aan een strop kunt herkennen. Midden op de cover staat met zwart krijt Slapeloos geschreven. Ik vind de cover bijzonder interessant. En daarbij, de titel ‘Slapeloos’ zorgde er voor dat ik het boek gewoon moest gaan lezen, aangezien ik ook meestal last van slapeloosheid heb.

De auteur

Romy Hausmann (1981) was hoofdredacteur bij een productiemaatschappij en werkt nu als freelancer in de tv-wereld. Slapeloos is haar tweede thriller, na het overweldigende succes van ‘Dag en nacht’, waarvoor de filmrechten al zijn verkocht. Voor haar debuutthriller ontving ze de Crime Cologne Award.

Het verhaal

Nadja heeft een bijzonder moeilijke jeugd. Als ze als tiener veroordeeld wordt voor een wrede misdaad, blijft zij ontkennen dat ze dit gedaan heeft. Na haar vrijlating wil ze een zo normaal mogelijk leven leiden en met hulp krijgt ze een leuke baan als assistente bij een advocatenkantoor aangeboden.

Maar dan wordt er een moord gepleegd. De dader stelt alles in het werk om de moord te verdoezelen en de politie op het verkeerde been te zetten. En wie komt dan beter als dader uit de bus dan de jonge onstabiele vrouw die als assistente bij een advocatenkantoor werkt, want het verleden van Nadja maakt haar natuurlijk de perfecte moordenaar….

Mijn mening

Het boek begint met een brief aan een onbekend persoon. Het is ook niet bekend wie de brief geschreven heeft. Daarna krijg je hoofdstukken geschreven vanuit Nadja en stukken uit brieven. Hier staat ook steeds een nummer achter, zodat we weten de hoeveelste brief dit is. Ook komt er soms een datum voorbij, waarbij duidelijk wordt dat je een sprong in de tijd maakt en deze worden vanuit verschillende perspectieven verteld.

Vanuit haar vorige boek ‘Dag en nacht‘ wist ik al dat Hausmann heel summier is met informatie weggeven. Ze geeft pas brokjes informatie weg als het echt niet anders kan. In het begin had ik ook nu weer het gevoel wat heeft het een met het ander te maken, echter dit wordt ook stukje bij beetje duidelijk. En net als je denkt dat je door hebt en uit gepuzzeld bent weet Hausmann wel een plotwending te bedenken waardoor ik als lezer weer terug bij af ben. Hier houd ik van bij een thriller. Meepuzzelen en dan, als je denkt dat je het opgelost hebt, toch weer een puzzelstukje krijgen wat weer de hele boel door elkaar gooit.

Het verhaal heeft korte hoofdstukken en door de summiere informatie die Hausmann iedere keer maar weggeeft, blijf je echt gespannen aan het boek gekluisterd. Je wilt weten hoe het verhaal nu in elkaar zit en wat er precies gebeurd is.

Met ‘Slapeloos’ heeft Romy Hausmann zich echt gevestigd als psychologische thriller-auteur. Als je van psychologische thrillers houdt, dan raad ik je de boeken van Hausmann echt aan.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Slapeloos
Auteur: Romy Hausmann
Uitgever: HarperCollins
Vertaald door: Michel Bolwerk
Aantal pagina’s paperback: 368
Aantal pagina’s e-book: 289
ISBN paperback: 9789402705928
ISBN e-book: 9789402760071
Prijs paperback: € 19,99
Prijs e-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge