Vero las: Robert Pobi – Onder druk

Wij zagen in de catalogus van LS Amsterdam dat er een nieuw boek zou verschijnen met Dr. Page in de hoofdrol en aangezien ik ontzettend genoten had van ‘Stad van glas’ wist ik dat ik dit tweede deel ook wel erg graag zou willen lezen. Dus nadat we een mailtje stuurden naar de uitgever kregen we al snel positief bericht en viel het boek vlak na verschijning bij ons op de deurmat. Hier willen we LS Amsterdam hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Tijdens een privégala van een techbedrijf in het iconische Guggenheim Museum vindt een immense explosie plaats. 702 aanwezigen vinden de dood, terwijl het gebouw grotendeels intact blijft. Een explosie met zulke precisie kan geen ongeluk zijn, maar de grote hoeveelheid slachtoffers maakt het voor de FBI onmogelijk te bepalen wie het doelwit was. Voor Brett Kehoe, de special agent aan het hoofd van de FBI-afdeling van Manhattan, is er maar één oplossing: meer rekenkracht inschakelen.

Astrofysicus en voormalig FBI-agent dr. Lucas Page kan ongelofelijke hoeveelheden data in zijn hoofd verwerken. Maar Page wil helemaal niets meer met de FBI te maken hebben. Vooral niet omdat het hem elke keer bijna zijn leven kost. Maar het idee dat de dader weer kan toeslaan in de stad waar zijn gezin woont, trekt hem over de streep. Een gigantische klopjacht begint.

De cover

De cover vind ik erg goed uitgekozen. Hij is in dezelfde stijl als ‘Stad van glas’ waardoor je al snel de link legt met deze serie, maar ik moet ook meteen aan een actiefilm denken en deze combinatie zorgt er voor dat ik meteen aan de serie met Lucas Page in de hoofdrol denk. En ik zou het boek zeker opgepakt hebben om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Robert Pobi is de internationale bestsellerauteur van de Lucas Page serie. Zijn werk is in meer dan negentien landen en vijftien talen uitgegeven en verscheen wereldwijd op meerdere bestsellerlijsten. ‘Onder druk’ is zijn tweede thriller met dr. Lucas Page in de hoofdrol.

Het verhaal

Er vindt een gigantische explosie plaats in het Guggenheim Museum. Hier vinden 702 aanwezigen de dood. Het gebouw is echter intact gebleven, en dit betekent dat de explosie met uiterste precisie uitgevoerd is, dat dit geen ongeluk kan zijn. Maar de grote hoeveelheid slachtoffers maakt het extra moeilijk om te bepalen tegen wie deze aanslag gericht is. Hierdoor besluit Brett Kehoe, hoofd van de FBI-afdeling van Manhattan dat er meer rekenkracht moet komen.

Dr. Lucas Page is astrofysicus en voormalig FBI-agent. Hij kan enorme hoeveelheden data verwerken, maar Page wil het liefst niks meer met de FBI te maken hebben, want iedere keer kost het hem bijna zijn leven. Maar het idee dat de dader weer kan toeslaan in de stad waar zijn gezin woont, geeft hem ook geen rust, dus dit zorgt er voor dat hij wederom aan de slag gaat voor de FBI. En dit zorgt voor een enorme klopjacht.

Mijn mening

Ik was weer erg benieuwd naar dit tweede boek uit de Lucas Page serie. Het eerste deel ‘Stad van glas‘ had ik echt met zoveel enthousiasme gelezen dat ik echt uitkeek naar deze. En omdat wij de boeken altijd lezen op volgorde van binnenkomst, lag ‘Onder druk’ al even op mij te wachten. Gelukkig zag ik de titel steeds dichterbij komen in de lijst. Dus ik begon vol enthousiasme te lezen en dat werd opnieuw beloond.

Pobi weet wederom een dijk van een thriller neer te zetten. Het is natuurlijk een thriller waar ontzettend veel gebeurd. Er zijn ontzettend veel explosies, er komen drones voorbij, pacemakers worden gehackt en zo vind je nog meer spectaculaire gebeurtenissen. Echter ondanks dat dit wellicht als een goedkope actiethriller overkomt, is het dit absoluut niet. Pobi weet het op zo’n manier te schrijven dat het verhaal niet goedkoop overkomt en dat er geen losse eindjes overblijven. Het verhaal met alle gebeurtenissen klopt gewoon van voor tot achter.

Het boek bevat iets meer dan 100 hoofdstukken. Het zijn stuk voor stuk korte hoofdstukken, waardoor er een goede vaart in het verhaal zit en dit past ook erg goed bij dit boek. De personages zijn goed uitgewerkt en ondanks dat het een snel verhaal is, zijn de belangrijke personages goed uitgediept waardoor je een goed beeld van ze krijgt.

Page leer je in ‘Onder druk’ nog wat beter kennen en hierdoor begin ik hem steeds sympathieker te vinden, ook al komt hij regelmatig nors over en is hij erg goed in anderen onvriendelijk te woord staan, maar hij doet dit op zo’n manier dat je gewoon van deze man moet houden. Hij heeft al een hoop meegemaakt, waardoor hij een arm en beenprothese heeft. Hierdoor is hij op een bepaalde manier kwetsbaar, maar door zijn eigenzinnigheid zorgt hij dat je niet zo snel stilstaat bij zijn kwetsbaarheid.

Wel raad ik aan om eerst ‘Stad van glas’ te lezen voordat je ‘Onder druk’ gaat lezen, omdat je in het verhaal soms terug gaat naar het verleden, en dit zijn vaak dingen die in ‘Stad van glas’ gebeurd zijn. Dit is makkelijker te begrijpen als je het eerste deel ook gelezen hebt. En ik kan je zeggen, ‘Stad van glas’ eerst lezen is absoluut geen straf.

‘Onder druk’ is wederom een verhaal wat je aan het boek gekluisterd houdt en er gebeurd zoveel in het verhaal dat je continue door wilt lezen, omdat je wilt weten hoe het verhaal nu in elkaar steekt. En ook hier heeft Pobi me opnieuw doen verrassen, want deze link had ik niet zo snel weten te leggen. Ik kijk weer enthousiast uit naar een volgend deel van Pobi’s hand.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Onder-druk

Gegevens van dit boek:
Titel: Onder druk
Serie: Lucas Page
Auteur: Robert Pobi
Uitgever: LS Amsterdam
Vertaald door: Jonas de Vries
Aantal pagina’s paperback: 400
Aantal pagina’s e-book: 448
Verteller luisterboek: Roel Fooij
Duur luisterboek: 12:06:18
ISBN paperback: 9789024591725
ISBN e-book: 9789024591732
ISBN luisterboek: 9789024592753
Prijs paperback: € 21,99
Prijs e-book: € 6,49
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bazarow.
Onder druk is te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge