Vero las: Riley Sager – Sluit alle deuren

We zagen dat Riley Sager een nieuw boek ging krijgen in het Nederlands. Aangezien ik ‘De laatste meisjes‘ met veel plezier gelezen heb, was ik erg benieuwd naar dit nieuwe boek van deze schrijver. Dus ik heb een mailtje gestuurd naar de uitgever en ik ontving het boek dan ook vrij snel na verschijning. Hier wil ik Ambo Anthos hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: In Sluit alle deuren begint Jules Larsen aan een nieuwe baan als housesitter in het exclusieve appartementencomplex Het Bartholomew in Manhattan, New York. Er zijn maar een paar regels: geen bezoek ontvangen, elke avond in het appartement doorbrengen en de andere bewoners niet storen.

Jules staat op straat, dus ze is maar wat blij met dit buitenkansje om haar oude leven achter zich te laten. Ze valt een beetje uit de toon tussen de superrijken, maar trekt op met een andere oppasser, Ingrid. Niets is wat het lijkt, vertelt Ingrid, die met de dag banger lijkt te worden. Jules doet haar angst af als onzin, maar dan verdwijnt Ingrid spoorloos en komt Jules erachter dat zij niet de eerste oppasser is die vermist raakt.

De cover

De cover is in dezelfde stijl als de voorgaande boeken van Riley Sager en dat vind ik altijd een pluspunt. Hierdoor krijg je altijd een mooi geheel in de boekenkast. Op de cover staat een ouderwetse sleutel. Deze vind ik goed passen bij het oude exclusieve Bartholomew complex. Daarnaast vind ik dit ook wel goed bij het verhaal passen. Want door een sleutel komt Jules ergens achter… De cover maakt me nieuwsgierig…. En ik zou hem dus opgepakt hebben om de achterflap te gaan lezen.

De auteur

Riley Sager woont in Princeton, New Jersey. ‘Sluit alle deuren’ is zijn derde thriller, na ‘De laatste meisjes’ en ‘Mijn laatste leugen’. Al Sagers boeken zijn bestsellers en ‘De laatste meisjes’ wordt momenteel verfilmd door Universal Pictures.

Het verhaal

Jules Larsen is net haar baan kwijt en als ze hier door vroeger thuis komt ziet ze dat haar vriend het niet zo nauw neemt met trouw zijn. Hij ligt namelijk op de bank met een studiegenote. Omdat het appartement op naam van haar ex-vriend Andrew staat, logeert ze een tijdje bij haar vriendin Chloe. Als ze een advertentie ziet voor housesitting in Bartholomew reageert ze en ze wordt aangenomen als housesitter in dit exclusieve appartementencomplex. Er zijn wel enkele regels waar ze zich aan moet houden. Zo mag ze geen bezoek ontvangen, en moet ze elke nacht in het Bartholomew gebouw overnachten. Ook mag ze de andere bewoners niet storen.

Jules is maar wat blij met dit aanbod. Ze komt in contact met een andere oppasser, Ingrid. Echter, Ingrid wordt met de dag angstiger en heeft het gevoel dat het niet deugd in het Bartholomew. Jules heeft in het begin het gevoel dat haar angst onzin is, maar als Ingrid dan spoorloos verdwijnt, komt Jules erachter dat zij niet de eerste oppasser is die vermist raakt. En Jules gaat op onderzoek uit. Maar is zij haar leven nog wel veilig?

Mijn mening

Het boek begint meteen goed. Iemand ligt in een ziekenhuis. Tijdens het lezen kom je erachter dat dit Jules is. Er is iets met haar gebeurd, maar het is nog niet duidelijk wat precies. Alleen dat ze veel pijn heeft. Hierna ga je zes dagen terug en begint het verhaal eigenlijk met hoe Jules in het Bartholomew terecht komt en wat ze daar meemaakt. Zo kom je iedere keer een stukje dichterbij het ‘Nu’ en zo kom je erachter waar Jules in het ziekenhuis ligt en wat er precies aan de hand is.

Doordat Ingrid verdwijnt en Jules op onderzoek gaat, komt Jules van alles te weten. Hierdoor komt ze niet alleen te weten dat Ingrid niet de eerste persoon is die verdwenen is. En ze komt er achter dat er meer gelijkenissen zijn tussen de oppassers. Hierdoor begint Jules zich ook meer zorgen over zichzelf te maken.

Dit boek is zo goed uitgewerkt door Sager dat ik me echt naast Jules in het Bartholomew waande. De personages zijn goed uitgewerkt en het duurde een hele tijd voordat ik in de gaten had hoe het nu in elkaar zat en de puzzelstukjes op hun plek vielen. Het plot had ik niet aan zien komen en zat beter in elkaar dan ik vooraf gedacht had. Ik heb in het verleden ook ‘De laatste meisjes’ gelezen, maar ‘Mijn laatste leugen’ gaat ook beslist op mijn Nog-te-lezen-lijst, want Sager krijgt het voor elkaar om je zo aan het boek gekluisterd te houden, dat je het boek pas weg legt als je de laatste letter er van gelezen hebt.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

sluit-alle-deuren

Gegevens van dit boek:
Titel: Sluit alle deuren
Auteur: Riley Sager
Uitgever: Ambo Anthos
Aantal pagina’s paperback: 408
Aantal pagina’s e-book: 407
Verteller luisterboek: Christel Schimmel
Duur luisterboek: 10:51:34
ISBN paperback: 9789026347597
ISBN e-book: 9789026347603
ISBN luisterboek: 9789026350641
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 4,99
Prijs luisterboek: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Vero las: Riley Sager – Sluit alle deuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge