Vero las: Renée Brouwer – Alles komt goed

Ik zag dat Renée Brouwer een boek geschreven had wat gebaseerd was op een waargebeurd verhaal. En toen was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Non-fictie heeft meestal mijn interesse, dus ik moest de achterflap lezen. Deze klonk ook nog erg interessant, dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken en Renée een mailtje gestuurd. Ik kreeg al snel een mailtje terug dat het haar ook erg leuk leek. Dus ik had al snel het recensie-exemplaar van ‘Alles komt goed’. Hier wil ik Renée Brouwer (Prachtig Verhaal) dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Alle badgasten om ons heen op het Spaanse strand hebben totaal geen idee wat er gaande is. Het enige wat zij zien, is een leuk en gelukkig gezin met twee vrolijke, drukke jongens. Het liefst schud ik ze allemaal door elkaar en schreeuw ik ze één voor één toe.
WIJ ZIJN NIET AAN HET GENIETEN. EN WIJ ZIJN NIET GELUKKIG.
Ons kind is gisteren overleden en nu zitten we hier. In het ò zo zonnige en mooie PalaFUCKINGmos…
Als journaliste Robin samen met haar grote liefde Roël voor een derde kindje besluit te gaan, kan ze haar geluk niet op. Het is direct raak en het blijkt zelfs een eeneiige tweeling te zijn. Dat belooft een grote, maar gezellige chaos te worden. Tenminste, zo ziet ze het ongeveer voor zich, maar dat niks gaat zoals gepland, komt ze al snel achter. Helaas weet ze niet dat haar nog veel meer te wachten staat…

Cover

Op de cover zien we een vrouw in een jurk, in het water van een zwembad. Bovenaan de cover staat de tekst ‘Gebaseerd op een waargebeurd verhaal’. Deze tekst spreekt me heel erg aan en maakt me nieuwsgierig. Hierdoor ben ik verder gaan lezen en zou ik het boek ook in de winkel opgepakt hebben, echter in het begin had ik het idee dat het de cover van een thriller was en dat de vrouw in het zwembad een lijk was. Helaas vind ik de cover dus niet zo goed bij het verhaal passen, maar heeft deze me wel nieuwsgierig gemaakt, waardoor ik verder ging kijken. Maar ik denk dat veel mensen andere verwachtingen bij de cover hebben.

Auteur

Renée Brouwer is freelance journaliste en moeder van vier kinderen. ‘Alles komt goed’ is haar debuutroman en gebaseerd op haar eigen ervaringen.

Mijn mening

Het boek is afwisselend geschreven in ‘Nu’ de periode vanaf juni 2018 en een verhaal waarbij je steeds een aantal weken eerder bent en waar je gedurende het verhaal steeds dichter bij ‘Nu’ komt.
‘Nu’ is het moment dat Robin beide kindjes kwijt is en in de verhaallijn ‘Weken eerder’ lees je alles wat Robin en Roël allemaal meemaken tijdens de zwangerschap.

Renée weet haar verhaal op zo’n open en treffende manier te schrijven dat het verhaal je hoe dan ook raakt. Ik was regelmatig tijdens het lezen verbijsterd, hoe makkelijk artsen over problemen heen stappen. Wellicht is dat natuurlijk ook omdat je, nu achteraf, weet dat het zo gruwelijk mis gegaan is tijdens de zwangerschap.
Ik denk dat je inderdaad, zoals Robin ook, vertrouwd op wat artsen zeggen en je gelooft ze als ze zeggen dat je zonder problemen op vakantie kunt gaan. Al twijfel ik, of mijn hoofd naar vakantie zou staan in zo’n geval. Maar inderdaad zoals Renée ook al beschrijft, je hoopt dan nog een laatste keer met de jongens alleen een “rustige” vakantie te hebben.

Wij willen zelf geen kinderen, echter de weg die Robin en Roe in het verhaal moeten doorstaan gun je echt niemand. Alles wat mis kon gaan tijdens de zwangerschap ging ook mis. En ik kan me voorstellen dat het moment van bevallen voor de kinderen een redelijk traumatische ervaring is geweest. Wat ik hierin erg goed vind, is dat Robin en Roe op dat moment heel erg realistisch blijven en zich ook heel goed in de kinderen kunnen verplaatsen. Ik denk dat dit ook een boek is die heel veel artsen zouden moeten lezen. Zodat deze zich veel beter in de patiënt zouden kunnen verplaatsen en ze ook communicatief beter om kunnen gaan met de paniek van een patiënt. Ze zouden zich op zo’n moment ook beter kunnen voorstellen hoe een patiënt zich voelt.

Dit is een echte mustread. Niet alleen voor een leek zoals ik, maar zeer zeker voor de medische molen die hier dagelijks mee te maken heeft.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Leesfragment-Alles-komt-goed

Gegevens van dit boek:
Titel: Alles komt goed
Auteur: Renée Brouwer
Uitgever: Prachtig verhaal
Aantal pagina’s paperback: 445
Aantal pagina’s E-book: 443
ISBN paperback: 9789463456173
ISBN E-book: 9789083011332
Prijs paperback: € 19,95
Prijs E-book: € 11,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Boekbestellen, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge