Vero las: Rachel Wells – Alfie Kat voor de deur

Nadat ik ‘Kat over de drempel‘ en ‘Kat over de vloer‘ van Rachel Wells gelezen had, wist ik dat ik het derde deel ‘Kat voor de deur’ ook snel wilde lezen, want van de eerste twee delen had ik erg genoten. Ik nam dan ook snel het derde deel ter hand. Ook dit derde deel ontving ik samen met de eerdere twee delen van HarperCollins om een recensie over te schrijven. Hier wil ik Harpercollins hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Zoals iedereen op Edgar Road weet, is Alfie geen gewone kat.
Sinds hij er is heeft hij elk huis tot zijn thuis gemaakt en zijn de buren allemaal de beste vrienden. Maar nu is er een nieuwe kat in Alfies territorium: een klein pluizig bolletje dat luistert naar de naam George. George heeft zelf geen thuis en dus dringend iemand nodig die voor hem zorgt. Naast ergernis zorgt de kleine George ook vooral voor veel vreugde in de straat, al heeft Alfie geen idee wat hem nog te wachten staat.

Cover

Ook deze keer zien we op de cover weer Alfie prominent aanwezig. Doordat dezelfde kat is gekozen voor alle drie de boeken herken je Alfie meteen. Echter deze keer staat Alfie niet alleen op de cover. Er staat een schattige kitten bij. Dit moet George zijn. De cover is al net zo schattig als de andere twee covers.

Auteur

Rachel Wells is moeder, schrijver en kattenliefhebber. Ze woont in Devon (UK) en gelooft in de magie van dieren. Albert, haar eerste kat uit het asiel, inspireerde haar tot het schrijven van deze romans.

Het verhaal

Iedereen op Edgar Road kent Alfie en weet dat hij geen gewone kat is. Sindsdien heeft hij van elk huis zijn thuis gemaakt en zijn de buren vrienden geworden. Om Alfie op andere gedachten te brengen is er een nieuwe kat in Alfies territorium. Een klein pluizige kitten die luistert naar de naam George. George woont bij Alfie en heeft iemand nodig die voor hem zorgt. Dit zorgt voor heel wat ergernis, maar deze nieuwe bewoner zorgt ook voor veel vreugde in de straat. Maar Alfie heeft nog geen idee wat hem nog te wachten staat.

Mijn mening

Ik begon enthousiast aan deel 3, ‘Kat voor de deur’. In dit boek leren we George kennen. George is het kitten die Alfie uiteindelijk toch accepteert. In eerste instantie is Alfie helemaal niet blij als hij ziet dat er een nieuwe kat in huis is. Echter als hij George eenmaal ziet, heeft hij hem al snel in zijn hart gesloten en wordt hij als een vader voor George.
Maar George is niet het enige probleem wat Alfie tegen komt bij zijn families. En hij wil hoe dan ook zijn families helpen. Hij bedenkt ook nu weer allerlei plannetjes om zijn families te helpen, maar zijn ideeën pakken niet altijd even goed uit. Er ontstaan soms nieuwe problemen door. En ondanks alles worden deze gelukkig altijd toch weer opgelost.
Het verhaal wordt ook deze keer weer heel luchtig geschreven, al komen er ook serieuze onderwerpen aan bod. Zo wordt er gesproken over adoptie, relatieproblemen en eenzaamheid. Ondanks deze onderwerpen weet Wells het verhaal overal luchtig te houden.
Ik zag dat er nog twee boeken verschenen waren in het Engels over Alfie, namelijk ‘Alfie The holiday cat‘ en ‘Alfie in the snow‘. Ik hoop dat HarperCollins deze boeken ook aankoopt en gaat vertalen naar het Nederlands, want ik denk, dat er velen Alfie ondertussen in het hart gesloten hebben.

Gegevens van dit boek:
Titel: Alfie Kat voor de deur
Serie: Alfie
Auteur: Rachel Wells
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s paperback: 256
Aantal pagina’s paperback-serie: 768
Aantal pagina’s E-book-serie: 604
ISBN paperback: 9789402702873
ISBN paperback serie: 9789402702750
ISBN E-book-serie: 9789402757910
Prijs paperback: € 8,99
Prijs paperback-serie: € 20,00
Prijs E-book-serie: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com. Ook de hele serie is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge