Vero las: Rachel Wells – Alfie Kat over de vloer

Nadat ik uit de Alfie-serie het eerste boek ‘Kat over de drempel‘ gelezen had, wist ik dat ik het volgende boek heel snel er achteraan wilde lezen, dus ik heb het boek ‘Kat over de vloer’ snel erbij gepakt. Dit boek is het tweede boek uit de Alfie serie. Deze serie ontving ik van HarperCollins om te recenseren. Hier wil ik HarperCollins hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het was een gewone straat, waar heel verschillende mensen woonden. Sommige vriendelijk, andere nors, sommige bemoeizuchtig, andere teruggetrokken. Totdat Alfie kwam, het grijze katje dat het leven van de bewoners voorgoed zou veranderden. Er is een nieuw gezin in de straat komen wonen, waar iets geks mee is. Alfie weet niet precies wat, maar wat hij wel weet is dat hij moet ingrijpen voor het te laat is. Maar hoe?

Cover

Op de cover zien we dezelfde kat als op de cover van ‘Kat over de drempel’. Ik ga er vanuit dat dit Alfie is. De kat kijkt nu recht naar voren, net alsof hij nu wat zekerder is. Ook staat er weer een quote op de cover. Deze quote ‘Het was een gezin met problemen… totdat Alfie in hun leven kwam’ belooft weer een avontuur waarin Alfie de hoofdrol speelt. Dit boek trekt zeer zeker weer de aandacht.

Auteur

Rachel Wells is moeder, schrijver en kattenliefhebber. Ze woont in Devon (UK) en gelooft in de magie van dieren. Albert, haar eerste kat uit het asiel, inspireerde haar tot het schrijven van deze romans.

Het verhaal

Edgar Road is een normale straat waar normale mensen wonen. Iedereen is verschillend. Sommige bewoners zijn vriendelijk, andere nors of bemoeizuchtig. Totdat Alfie zich er mee komt bemoeien. In Edgar Road is een nieuw gezin komen wonen en hier is iets geks mee. Alfie weet niet wat, maar hij is vastbesloten dit hoe dan ook uit te zoeken. Hij weet dat hij op de een of andere manier moet ingrijpen, hij moet alleen nog een goed plan bedenken.

Mijn mening

Na ‘Kat over de drempel‘ keek ik wel uit naar dit tweede deel. Ik had namelijk erg genoten van dit eerste deel. Dit tweede deel zou je ook kunnen lezen zonder dat je het eerste deel gelezen hebt, maar dat zou ik zonde vinden. En nu je de serie als 1 pakket kunt kopen is het helemaal zonde als je deel 1 niet leest. Je leert in deel twee de bewoners van Edgar Road nog beter kennen en de families uit het eerste boek komen natuurlijk ook nu weer terug. Met een familie loopt het nog niet zo lekker en natuurlijk schiet Alfie te hulp. Daarnaast moet hij moeite doen om de nieuwe familie te leren kennen en te helpen. Hiervoor moet Alfie wel heel ver gaan. En of dat voldoende is?

En wat natuurlijk extra leuk is… Alfie wordt verliefd. Je kunt eigenlijk alleen maar van Alfie houden en de streken die hij uithaalt vergeef je hem ook meteen door de manier hoe ze geschreven zijn.

Enige minpuntje wat ik heb is, dat in de vertaling, de kattennamen vernederlands zijn. Tijger kan best als Nederlandse naam maar Snowball Sneeuwbal noemen dat kan naar mijn gevoel echt niet. En deze naam hadden ze wat mij betreft beter Snowball kunnen laten. Maar dat is zo’n klein detail. Hierdoor werd het plezier om te lezen echt niet minder. En deel 3 zal ik dan ook snel gaan lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Alfie Kat over de vloer
Serie: Alfie
Auteur: Rachel Wells
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s paperback: 256
Aantal pagina’s paperback-serie: 768
Aantal pagina’s E-book-serie: 604
ISBN paperback: 9789402702866
ISBN paperback serie: 9789402702750
ISBN E-book-serie: 9789402757910
Prijs paperback: € 8,99
Prijs paperback-serie: € 20,00
Prijs E-book-serie: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com. Ook de hele serie is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge