Vero las: Rachel Wells – Alfie Kat over de drempel

Ik zag dat bij HarperCollins de Alfie serie opnieuw uitgebracht werd. En laat ik, als eigenaar van 2 katten, nu een echte kattenliefhebber zijn. Dus deze boeken moest ik gewoon lezen. Het eerste deel uit deze serie is ‘Kat over de drempel. Ik wil HarperCollins dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Nu zijn lieve oude bazin is overleden, zwerft Alfie dakloos over straat. Hij kan niet wennen aan zijn nieuwe leven vol gevaren, honger en dorst, kou en eenzaamheid. Dus gaat hij op zoek naar een nieuw thuis. Dat vindt hij in een gewone straat, bij een jonge vrouw met verdrietige blauwe ogen.
Voor de zekerheid zoekt hij in dezelfde straat meteen ook een reserve-thuis, en daarnaast nog maar een thuis, want dakloos wil hij nooit meer zijn. Niet iedereen is blij wanneer Alfie zijn pootjes over de drempel zet. Hij moet al z’n charme aanwenden om de harten van de bewoners te winnen.

Cover

Op de cover zien we aan de onderkant een zwart/grijze kat die naar boven kijkt. Ik neem aan dat dit Alfie is. Hij ziet er inderdaad erg lief uit en zou een kat zijn die je erg snel in huis zou nemen. Ook staat er de quote ‘Het was een gewone straat… totdat Alfie kwam.’ op de cover. Hierdoor word ik nieuwsgierig wat Alfie allemaal uitgespookt heeft. Dit boek zou me zeker opgevallen zijn.

Auteur

Rachel Wells is moeder, schrijver en kattenliefhebber. Ze woont in Devon (UK) en gelooft in de magie van dieren. Albert, haar eerste kat uit het asiel, inspireerde haar tot het schrijven van deze romans.

Het verhaal

Als het oude baasje van Alfie overleden is dreigt hij naar het asiel gebracht te worden. Alfie heeft hier alleen maar slechte dingen over gehoord en besluit zelf op zoek te gaan naar een nieuw baasje. Hij zwerft dakloos op straat rond. Zijn leven zit vol gevaren, hij heeft honger en dorst en voelt zich eenzaam. Dan vindt hij een ideale woning in een gewone straat bij een jonge vrouw met blauwe ogen en een verdrietige blik.

Aangezien Alfie niet meer op straat terecht wilt komen besluit hij meteen op zoek te gaan naar een reserve huis. En dan ziet hij nog een ander huis waar nieuwe bewoners komen. Niet iedere nieuwe bewoner is blij met de komst van Alfie en hij moet dan ook al zijn charme in de strijd gooien om de harten van de nieuwe bewoners te veroveren.

Mijn mening

Dit boek is geschreven vanuit Alfie en ik moest hier wel even aan wennen. In het begin had ik wat moeite om in het verhaal te komen. Vooral de hoofdstukken waarbij Alfie als echte straatkat leeft, hadden wat mij betreft iets meer uitgewerkt mogen worden, want ik had nu soms het gevoel alsof ik ergens dingen miste. Echter op het moment dat Alfie bij Claire aankomt en hier zijn plekje vind, merk je dat het karakter Alfie ook veel meer tot leven komt. En op dat moment komen ook allerlei karaktertrekjes bij Alfie naar boven, die je ieder mens graag zou willen geven. Alfie wilt dat het met al zijn nieuwe baasjes goed gaat en haalt daar alles voor uit de kast. Ook al moet hij hiervoor zelf risico’s lopen.
Wat ik erg leuk gedaan vond is het einde van dit boek. Hierdoor word je heel nieuwsgierig naar het tweede deel, ‘Kat over de vloer’. En gelukkig heb ik die al klaar liggen om te gaan lezen. Dus die is ook snel aan de beurt zo dat ik verder kan lezen hoe het met Alfie gaat.

Gegevens van dit boek:
Titel: Alfie Kat over de drempel
Serie: Alfie
Auteur: Rachel Wells
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s paperback: 256
Aantal pagina’s paperback-serie: 768
Aantal pagina’s E-book-serie: 604
ISBN paperback: 9789402702859
ISBN paperback serie: 9789402702750
ISBN E-book-serie: 9789402757910
Prijs paperback: € 8,99
Prijs paperback-serie: € 20,00
Prijs E-book-serie: € 13,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com. Ook de hele serie is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge