Vero las: Rachel Wells – Alfie kat op vakantie

Ik heb eerder de voorgaande delen van de Alfie-serie met veel plezier gelezen, dus toen ik zag dat er een nieuw deel in de Alfie-serie verscheen hoefde ik niet lang te twijfelen, en wist ik dat ik dit boek graag wilde lezen. Na een mailtje naar de uitgever gestuurd te hebben hierover, kregen we het boek vrij snel na verschijning in de brievenbus. Hier willen wij HarperCollins natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Alfie en George staan te popelen om mee te gaan naar het nieuwe vakantiehuisje van hun baasjes om daar weer avonturen te beleven. Eenmaal aangekomen vinden ze echter niet het comfort waar ze op gehoopt hadden. Muren die op instorten staan, afbladderende verf, lekkende plafonds… En dan komen ze er ook nog achter dat de lokale bewoners helemaal niet op hun komst zitten te wachten!
Het is aan Alfie en George om ervoor te zorgen dat hun familie wordt opgenomen in de dorpsgemeenschap. Om dat te bereiken moeten ze echter wel uit de buurt weten te blijven van de verschrikkelijkste kat die ze ooit hebben ontmoet…

De cover

Op de cover staan Alfie en George. Ze liggen bovenop een koffer. Dit geeft meteen een vakantiegevoel. Boven Alfie en George staat de quote ‘Alfie en George redden de vakantie van hun baasjes’. Doordat Alfie en George herkenbaar zijn, zou ik dit boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Rachel Wells is moeder, schrijver en kattenliefhebber. Ze woont in Devon (UK) en gelooft in de magie van dieren. Albert, haar eerste kat uit het asiel, inspireerde haar tot het schrijven van deze romans.

Het verhaal

Claire erft het huis van haar oudtante, waar ze zelf als kind altijd haar zomers door bracht. Ze hoopt dat ze dit huis kan opknappen zodat haar kinderen net zo’n geweldige zomers krijgen als zij zelf gehad heeft. Maar het huis heeft nog al wat achterstallig onderhoud. Dan ontstaat er het idee dat de drie gezinnen het huis samen als vakantiehuis nemen en ieder een deel van de kosten op zich neemt.
Alfie en George staan te popelen om mee te gaan naar het nieuwe vakantiehuis. Echter van het vakantiegevoel is niet veel aanwezig, want er moet een hoop verbouwd en geklust worden.

Al snel blijkt dat de verbouwing gesaboteerd wordt. En wil de buurt eigenlijk wel dat ze van hun nieuwe vakantiewoning genieten? En dan is er ook nog die verschrikkelijke buurvrouw met die knappe maar oh zo akelige kat…

Mijn mening

Natuurlijk had ik ook de andere delen van de Alfie serie gelezen en toen ik in dit boek begon, had ik echt een gevoel van thuiskomen. De personages waren natuurlijk bekend en ik had het gevoel alsof ik zo verder ging, waar het laatste boek gestopt was. En dat vind ik op zich wel bijzonder, aangezien het toch alweer een tijdje geleden is, dat ik het laatste Alfie boek gelezen heb. Meestal moet ik dan weer even in het verhaal komen en de personages weer even leren kennen. Dat is nu dus helemaal niet het geval.

Ik zit meteen weer in het verhaal. Ik kan echt genieten van de naïviteit van kitten George en van de dingen die hij uithaalt. En ook de belevenissen van Alfie samen met George zorgen regelmatig voor een grote glimlach tijdens het lezen. Maar ook in dit boek zorgt Wells er weer voor dat het niet alleen maar feelgood is. Ze snijdt in ieder boek ook serieuze onderwerpen aan. Zoals kinderen die gepest worden, scheiding, geld problemen. Doordat ze ook deze onderwerpen aansnijdt in haar boeken weet ze ook maatschappelijke onderwerpen op een luchtige manier bespreekbaar te maken. Dit vind ik altijd erg mooi bij een feelgood roman, als er toch ook een serieus onderwerp in het boek aangeduid wordt.

Wat ik in de Alfie-serie ook altijd erg leuk vind, is dat het verhaal vanuit Alfie geschreven is. Hierdoor krijg je een andere kijk op de dingen, doordat het vanuit een kat gezien is en een kat toch net anders denkt dan een mens. Maar Alfie is natuurlijk wel een kat die zijn mensen heel erg hoog heeft zitten en hier ook alles voor over heeft. Hierdoor komt hij soms natuurlijk in de grootste problemen. Dit geeft de verhalen in de Alfie-serie natuurlijk een hilarisch tintje. Deze combinatie van de hilarische taferelen van Alfie en de serieuze onderwerpen die ook aangesneden worden, zorgen ervoor dat je hoe dan ook pas wilt stoppen met lezen als het boek uit is.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Kat op vakantie
Serie: Alfie
Auteur: Rachel Wells
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s paperback: 256
Aantal pagina’s e-book: 222
ISBN paperback: 9789402704433
ISBN e-book: 9789402758986
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge