Vero las: Rachel Wells – Alfie, kat in de sneeuw + Winactie

Ik heb de hele Alfie-serie met heel veel plezier gelezen, dus toen ik zag dat er een nieuw boek over Alfie uit kwam werd ik meteen enthousiast. Dus toen wij de persmail ontvingen, hoefde ik niet lang na te denken… Ik heb snel terug gemaild en niet veel later ontvingen we het boek in de bus. Hier willen we HarperCollins hartelijk voor bedanken.

Informatie die te vinden is op de achterflap van dit boek: Alfie en George kunnen niet wachten om de nieuwe buren te verwelkomen, vooral wanneer ze ontdekken dat er ook een nieuwe kat is! Alfie is ervan overtuigd dat ze de perfecte mensen voor hun gezellige buurt zijn, totdat een klein misverstand volledig uit de hand loopt. Ineens heeft iedereen in de straat ruzie met elkaar!

Terwijl de sneeuw naar beneden dwarrelt, hebben Alfie en de kleine George er hun handen vol aan om de vrede in de buurt te bewaren. Maar zal het een eenvoudige kat en een ondeugende kitten wel op tijd lukken om iedereen voor Kerstmis weer bij elkaar te brengen?

De cover

Op de cover staan Alfie en George weer prominent. Doordat het winter is hebben ze allebei een dikke sjaal om. En dat alleen vind ik al geweldig. De cover in dezelfde stijl als de andere Alfie-boeken, dus deze herkenbare stijl zou me zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Rachel Wells is auteur en kattenliefhebber. Albert, haar eerste kat uit het asiel, inspireerde haar tot het schrijven van de romans over Alfie, waarvan er nu het vijfde verhaal is verschenen.

Het verhaal

George ontdekt dat er een verhuiswagen in de straat staat. Zouden ze nieuwe buren krijgen? Alfie kan zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat even kijken. En niet veel later ontdekken ze dat er ook een nieuwe kat is! Alfie weet het zeker. Dit zijn de perfecte mensen voor hun gezellige buurt. Maar dan loopt een misverstand volledig uit de hand en ontstaat er een gigantische ruzie in de straat!

George en Alfie hebben de handen vol om de vrede te herstellen in de buurt. Maar zelf hebben ze ook verdriet te verwerken. Lukt het hun om voor kerstmis de vrede te herstellen en te zorgen dat iedereen weer vrienden is met Kerstmis?

Mijn mening

Ik keek er echt naar uit om Alfie weer te gaan lezen. De bijzondere kat met zijn kitten George zorgen er steeds voor dat ik een grote glimlach op mijn gezicht krijgt tijdens het lezen.

Wat me tijdens het lezen van de eerste pagina’s meteen opvalt is dat Wells een terugblik maakt naar de andere boeken, zodat, mocht je de andere boeken niet gelezen hebben, perfect kunt instappen in de serie.

Je merkt tijdens het lezen dat Alfie weer genoeg beleefd en voor iedereen het beste wil. Hij zorgt er in eerste instantie wellicht voor dat het geheel ietwat in de soep loopt, maar uiteindelijk zorgt hij samen met George en zijn mensen dat het allemaal op zijn pootjes terecht komt.

Wat in dit deel vooral opvalt is dat er ook een verdrietig laagje over het verhaal zit. Wells laat hiermee duidelijk zien dat verdriet en gelukkig heel goed naast elkaar kunnen lopen. Zo is Alfie het ene moment verdrietig vanwege het missen van iemand en het volgende moment gelukkig om alles wat hij heeft. Dat heeft Wells erg mooi verwoord.

Ook komen andere serieuze onderwerpen aan bod, zoals liefde, rouw en eenzaamheid. En dan vooral liefde tussen twee jongeren die geheim gehouden moet worden, met alle gevolgen van dien….

De hoofdstukken zijn kort, waardoor je erg snel geneigd bent om door te lezen.. En hierdoor lees je het boek eigenlijk in één ruk uit. Dit is echt een boek om met een kop koffie of thee en een dekentje op de bank te kruipen en er pas vanaf te komen als het boek uit is.

Ik heb weer erg genoten van Alfie en George. En ik hoop dan ook dat Wells nog lang door gaat met verhalen over Alfie en George schrijven.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Alfie-kat-in-de-sneeuw

Gegevens van dit boek:
Titel: Alfie, Kat in de sneeuw
Auteur: Rachel Wells
Uitgever: HarperCollins
Vertaald door: Jet Matla
Aantal pagina’s paperback: 288
Aantal pagina’s e-book: 215
ISBN paperback: 9789402706468
ISBN e-book: 9789402760354
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bruna.

Wij mogen één fysiek exemplaar van ‘Alfie Kat in de sneeuw’, geschreven door Rachel Wells, verloten. Hier willen wij HarperCollins natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je hier voor doen?

  • Stuur een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Alfie’ en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en of je extra stappen (Zie hieronder) gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel onze recensie + winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Bloglovin en save het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze recensie + winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like de foto over deze recensie + winactie en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze recensie + winactie een duimpje en deel het bericht.

Deze winactie loopt tot en met 23 december 2020. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes!

6 thoughts on “Vero las: Rachel Wells – Alfie, kat in de sneeuw + Winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge