Vero las: Pjotr Vreeswijk – Schaduwstrijder

Van uitgeverij LetterRijn ontvingen wij een persmail over het boek ‘Schaduwstrijder’ geschreven door Pjotr Vreeswijk. Nadat ik gelezen had waar het boek over ging, was mijn interesse gewekt en heb ik terug gemaild dat ik deze graag wilde recenseren. We ontvingen het boek nog voor verschijning in de brievenbus. Hier willen we uitgeverij LetterRijn dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Een massagraf in de Syrische woestijn, een gevangengenomen moordcommando en de grootste ontdekking uit de geschiedenis van de mens.
Suzanne Boyle, een Britse in dienst van de CIA, zet alles op alles om de wereld van de ondergang te redden. In een zoektocht die haar langs de heetste brandhaarden op aarde voert, roept Suzanne de hulp in van oude en nieuwe vrienden.
Maar leidt het spoor dat ze volgt eigenlijk wel naar redding?
Ontdek het in Schaduwstrijder, waar drie personages langs verschillende wegen naar dezelfde plek op aarde reizen. Alle drie hebben ze een ander doel, hun reizen echter hebben één ding gemeen: een zekere dood voor allen.

Cover

Door de regen zijn de tegels nat en hierdoor krijg je een weerspiegeling in de tegels. In deze weerspiegeling zie je een man tegen een muurtje aan staan. Ik stel me al vanaf het begin voor dat dit een schaduwstrijder is. Aangezien de weerspiegeling ook een soort schaduw is. Als je het boek gelezen hebt, weet je dat met schaduwstrijder iets anders bedoeld wordt, maar ik vind de cover erg goed uitgedacht en zou het boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel om de achterflap te lezen.

Auteur

Pjotr Vreeswijk is werkzaam als politieagent binnen de eenheid Den Haag. De hedendaagse keiharde actiethrillers in combinatie met zijn passie voor verre reizen en jarenlange ervaring als politieman in verschillende Haagse wijken hebben geleid tot zijn eigen actiethrillers, waarvan ‘Schaduwstrijder’ de derde is.

Het verhaal

Suzanne Boyle, een Britse die in dienst is bij de CIA, is uitgezonden naar Syrië. Hier wordt een massagraf ontdekt in de Syrische woestijn. Suzanne wil hoe dan ook op onderzoek uit gaan. Deze zoektocht voert haar langs de heetste brandhaarden op aarde. Suzanne roept hiervoor de hulp in van oude en nieuwe vrienden. Maar kan dit probleem wel opgelost worden? Er zijn drie personages op weg naar dezelfde plek op aarde, maar allemaal met een ander doel. Ze hebben echter één ding gemeen, een zekere dood voor allen… Of…?

Mijn mening

Schaduwstrijder is voor mij de eerste kennismaking met de schrijfstijl van Pjotr Vreeswijk. Ondanks dat hij al eerder 2 thrillers geschreven heeft.

Het boek begint met een spannende proloog, waardoor je meteen verder wilt lezen. Hierna volgen korte hoofdstukken, wat ik persoonlijk altijd prettig vindt en de vaart in het verhaal houdt. En wat bij mij altijd er voor zorgt als een verhaal goed is, dat ik vrij snel zeg ‘Oh, ik lees nog snel een hoofdstuk’ om vervolgens weer makkelijk een uurtje verder te zijn. Maar dat is alleen maar een teken dat ik goed in het verhaal zit.

Pjotr’s boek wordt neergezet als een actiethriller, maar naar mijn gevoel is het veel meer als dat. De personages worden goed uitgewerkt en zijn echt personen van vlees en bloed, die ook emoties hebben. Dat mis ik in veel actiethrillers, maar dat is hier echt niet het geval.
Er lopen eigenlijk drie verhaallijnen door het boek, die gaandeweg bij elkaar komen. En vooral in het begin moest ik echt goed opletten om te begrijpen hoe het nu allemaal in elkaar zit. Maar des te verder je in het verhaal vordert vallen de puzzelstukjes op zijn plek en leer je ook de personages goed kennen. Pjotr schrijft daarnaast behoorlijk beeldend, waardoor ik mezelf ook op die plekken waande. Ik had het gevoel alsof is samen met Susanne Boyle op zoek was naar de oorzaak van de massagraven.

Dit boek was voor mij de eerste kennismaking met Pjotr Vreeswijk, maar ik ga hem in de gaten houden en zijn volgende boeken komen zeer zeker ook op mijn leeslijst.

Gegevens van dit boek:
Titel: Schaduwstrijder
Auteur: Pjotr Vreeswijk
Uitgever: LetterRijn
Aantal pagina’s paperback: 300
Aantal pagina’s e-book: 280
ISBN paperback: 9789491875885
ISBN e-book: 9789491875946
Prijs paperback: € 18,00
Prijs e-book: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

One thought on “Vero las: Pjotr Vreeswijk – Schaduwstrijder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge